美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

用好多隻都敏感出粒粒?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我都係,你係咪用好高SPF 指數個D?

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

如果用焗身果 d , 我都會出粒粒

不過我用 sofina 又唔會喎

侯爵府

有d好笠的我都會敏感痕起紅點

orbis (spf34 pa++, 百幾蚊)同曼秀雷敦 ance 個條line綠色蓋(spf50 pa+++, 三十幾蚊,特價會廿幾蚊,我會買定幾支)我都唔敏感,唔笠清爽!

兩隻都有潤色效果,有時加埋碎粉就可以當個簡單妝用咁出街....

我而家長用曼秀雷敦 ance個支,因為又平又好用度數又夠高

8-)

公爵府

我用Sofina就反而會敏感出紅點啊﹐用過SPF24同50都係唔得﹐用有美白spf50就出油脂粒添

大宅

我就用親SHISHEDO都會身痕..用手就手痕,用身就身痕..試過唔信邪..過一排再黎過..結果都係咁..都唔明點解..不過我發覺搽第2隻牌子雖然好D..但有時都會敏感..唔知係咪對D物理防晒物質敏感呢..

大宅

spf 20-50 都用過, sofina 到 SHISHEDO 都敏感, skinCeutical 都會敏感, 出曬粒粒.

珍珠宮

虎到金來勳章

原帖由 debjc 於 09-5-10 21:24 發表
我用Sofina就反而會敏感出紅點啊﹐用過SPF24同50都係唔得﹐用有美白spf50就出油脂粒添

同我一樣:;pppp:

別墅

我以前用fancl得, 依家fancl都唔得!
一晒就紅, 有晒倒嘅地方都紅, 唔睇醫生唔會退!

洋房

你試下用skinfood既防晒spray
我冇敏感出粒粒

首頁

尾頁

跳至