時政擂台

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

yanwingt 發表於 19-8-10 01:49
入面有d記者持有偏見,所以先攪到香港咁
同意, 做得傳媒工作, 應該持平中立, 全部如實報導, 而不是選擇性去報導, 根本一D都唔專業

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

梁生型爆
有啲記者質素低爆,訪問就訪問啦,有晒個人立場,仲話香港人要人地講廣東話,低智

大宅

HoneyBee30 發表於 19-8-10 04:14
純粹想指出阿型男有個logic繆誤。佢話有2佰萬行出嚟支持反送中,咁其餘5佰萬無出嚟就等於唔支持,係民意大 ...

我其實覺得他係廢事同班低質記者吵~

用埋我覺得他係好清晰指出一樣野,
就係你地唔代表我,社會上仲有另一把聲音~

唔好成日綑綁2百萬人!覺得自己代表大多數。
好多人唔出聲,唔代表係支持。
另外,我完全唔認同這班機場示威者代表2百萬人!

每件事都係獨立的!有姐妹200萬人遊行有出來,但係唔同意他們現在的行爲~

所以我只同意,在場的示威者人數代表他們!
在場估計人數幾千~他們可以自我代表!

子爵府

Think_Thank 發表於 19-8-10 05:29
我其實覺得他係廢事同班低質記者吵~

用埋我覺得他係好清晰指出一樣野,

er...係型男回應2佰萬出咗嚟,咁變相5佰幾萬冇行出嚟係大多數支持送中。佢咁認為咪都綑綁咗5佰幾萬為支持送中,對嗎?

我剩係想提出佢logic有繆誤。同埋我同意同知道香港社會有唔同聲音,否則佢地唔需要接機。
絕對尊重型男講道理有態度,和而不同都可共存
Display Picture from Rita et Machin

侯爵府

keykeyman 發表於 19-8-10 02:36
舉哂英美國旗咁"崇洋"但就叫人唔好講英文 真係矛盾

exactly!

大宅

sunev 發表於 19-8-10 02:19
佢冇女朋友來接機,所以咁燥!一落機就鬧人地嘈!

所以就應該被人打?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

魚兒小寶貝 發表於 19-8-10 02:13
佢地既技倆咪人多蝦人少同講大話

打人又屈人打佢

係呀!佢哋既手法就係先一班人圍住事主講4個字粗口,跟住會有個曱甴從事主後面狠狠襲撃事主,然後起前面圍人既就攔住事主⋯⋯卑劣手段。

正義男講得好好,正所謂理直所以氣壯,我都係500萬其中一個。

珍珠宮

2024年龍年勳章

nwchan 發表於 19-8-10 02:02
好失望,點解記者質素係咁

因為好多記者係黃色,偏幫黑衣人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

確實好有勇氣,因為比人圍住又要比人打,好彩佢唔係阿伯,D曱甴暴徒妓者又欺善怕惡,佢可以走到,但肯定會比人起底。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Amy1974 發表於 19-8-10 02:30
依家啲記者,都無晒專業操守。

記者嘅責任係報道事實,唔係製造劇情。

成日話新聞自由對香港好重要,但其實係自由地創作新聞,不中立不可靠,誤導市民,荼毒年輕人

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

weiwai 發表於 19-8-10 00:57
https://www.facebook.com/775416222580183/posts/2168179413303850/

為你鼓掌

我最同意呢立先生講,呢一群人只係好小撮人,不代表大部分香港人,而且己經over左。

有部份更是絕對非「和理非」,和200萬人上街訴求己經不一樣。

我們要爭取更多人支持是不可以做出擾民的行為,無論背後有咩祟高的理想都支持不了。

要爭取到底一定要和平、理性。由議會去影響社會,而唔係破壞、衝、所謂謂死士,唔該,唔需要,我們不需要什麼所謂犧牲。我們是要更多人努力去爭取來緊區會的議席,請做點有智的事吧。

珍珠宮

tester5 發表於 19-8-10 06:47
我最同意呢立先生講,呢一群人只係好小撮人,不代表大部分香港人,而且己經over左。

有部份更是絕對非「 ...

珍珠宮

nwchan 發表於 19-8-10 02:02
好失望,點解記者質素係咁

早十幾年前巳知, 唔同政黨有唔同謀體文宣
方向同生菓,唔同背景

未必記者水平唔夠, 係come from 邊張報紙

又可能有外國passport 黃皮白心,親外地政權

所以好多公司唔同語文一份, 本地報又Over 一份

大宅

HoneyBee30 發表於 19-8-10 04:14
純粹想指出阿型男有個logic繆誤。佢話有2佰萬行出嚟支持反送中,咁其餘5佰萬無出嚟就等於唔支持,係民意大 ...

中point (emoji)(emoji)
成日提住2百萬反修例人士唔代表其餘嗰5百萬支持修例人士,原來冇出來行就代表支持修例?出來遊行只係香港市民出一分力向政府反映訴求,冇人話要代表其他人,冇出來行的,有支持,有反對,有中立,亦有不問政治民生的,大熱天時也有咁多市民自願拖男帶女,又有老人家出來行,全部自發的,所謂剩番的5百萬人,其實有好多揍住小朋友,體弱的老人家出唔到去行,身體有事,要返工的,扣埋一班新移民,佢哋只會覺得反送中,即係反埋佢地,平時比人歧視的屈辱,趁今次反修例風波,仲唔大大聲聲鬧香港人攪事,乜嘢港獨,撐政府愛中國, 無限放大!

HoneyBee30    發表於 19-8-10 07:26

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

民間記者amy 發表於 19-8-10 02:11
回覆 Edithcsm 的帖子

大律師 醫生 老師 商人都看了,也反對送中

所以呢?叫佢哋嚟同我講囉。
定係你又想代表人哋呀?
記著型男嗰句:你哋只係一小撮人咋!
唔好成日幻想好多人支持你哋嘅行為啦!

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

都唔明,做乜要人講廣東話,只係幾句英文都唔識聽?
呢 d 水準都做到記者?請佢果個要打蘿柚啦(假如真的是記者,可能係扮嘅)

梁生講得啱呀,為乜只攞英國旗美國旗?仲有其他國旗㗎

大宅

講得好好,不畏惡勢力。 班記者...... 真心無言, ‘what a shame’

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sunev 發表於 19-8-10 02:19
佢冇女朋友來接機,所以咁燥!一落機就鬧人地嘈!

咁班示威者應該陰陽失調咗好耐

子爵府

I9528 發表於 19-8-10 07:22
都唔明,做乜要人講廣東話,只係幾句英文都唔識聽?
呢 d 水準都做到記者?請佢果個要打蘿柚啦(假如真的是 ...

對,香港國際大都會,應該有多D其他國旗。
Display Picture from Rita et Machin

首頁
12345...8

尾頁

跳至