婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

事原我99 d 家姐細妹起大陸過黎探我哋,咁我哋就一班人出去食泰國菜,我同班老人家同阿女去拎位先,其他人未到,d餸黎咗,我行開咗一陣,我99睇住阿女,我只係行開咗2分鐘。。。返到黎我見到我99竟然餵緊我阿女食冬陰公入面d番茄。 我阿女先得歲半, 我就立刻同佢講唔可以俾阿女食,太辣啦,佢竟然答我唔辣,阿女好鐘意食!!我內心已經講咗一萬字粗口,跟住我話就算唔辣都太濃味啦,唔好俾阿女食,佢仲話咩都要俾d小朋友試下。。。

洋房

回覆樓主:

佢完全無諗住stop, 直到佢阿妹覺得我黑面先阻止佢。你話邊有咁無腦ge人, 俾一個歲半ge bb食冬陰公。 我之後同我老公講,佢竟然好冷靜咁話"下次話下佢" 就算。 99 仲話幫我湊女,我如果俾個女佢湊,我阿女都唔知有無命!!

大宅

回覆 bb151027 的帖子

樓主5點幾出po,應該係嬲到訓唔好我作為媽咪聽到都覺得嬲呀
冬蔭功又辣又多香料,咁刺激嘅野都敢比bb食
食完如果肚痾唔舒服又唔係佢負責湊喎
呢d無腦99累人累物,我超明白
因為我bb之前1歲多d,
我個無腦62成日都話可唔可以比街外d又油又咸嘅野bb食
佢真係無腦架喎,唔係扮架喎

洋房

周杰倫老婆 發表於 19-8-10 06:08
回覆 bb151027 的帖子

樓主5點幾出po,應該係嬲到訓唔好我作為媽咪聽到都覺得嬲呀

我覺得男人少揍仔,無常識我都可以接受,但作為一個阿媽,兩個仔牛高馬大,竟然連咁基本ge常識都無。。。無言以對,都唔知佢兩個仔食咩大咖。

公爵府

小事,唔好嬲

禁止訪問

複式洋房

bb151027 發表於 19-8-10 04:45
事原我99 d 家姐細妹起大陸過黎探我哋,咁我哋就一班人出去食泰國菜,我同班老人家同阿女去拎位先,其他人 ...

有啲咁嘅99真係好辛苦
我屋企嗰件都差不多 又唔鬧得嗰下先最火

子爵府

食街外野冇咩大問題, 冬蔭公就激左d囉

男爵府

老人家好鍾意話乜都試下,我覺得佢成世人有排試啦唔需要急於一時。我都曾經無保護過個女忍氣吞聲,果一刻我諗,連我都唔去保護佢我枉為佢阿媽,所以我忍得嘅都畀面,忍唔到嘅我會出聲

大宅

開心吸收勳章

bb151027 發表於 19-8-10 04:46
佢完全無諗住stop, 直到佢阿妹覺得我黑面先阻止佢。你話邊有咁無腦ge人, 俾一個歲半ge bb食冬陰公。 我之 ...

樓主點解唔出面阻止呀?自己仔女自己保護,唔洗同佢客氣架。如果唔係一定有下次!
好多時都係行開行埋就出事,我都奶過唔少野。我而加就算去廁所都唔會叫奶奶睇,同埋唔會比佢坐bb 隔離!

複式洋房

回覆樓主:

咁細個B 食東蔭功咁慘慘豬,99 真係咩都不怕喎。
我朋友係酒樓俾尖椒,叉燒包佢個BB 食,BB 得七個月大,睇住佢差點俾包皮糊口啃親,佢媽媽完全不當一回事,睇到我同老公O 嘴。

男爵府

bb151027 發表於 19-8-10 04:46
佢完全無諗住stop, 直到佢阿妹覺得我黑面先阻止佢。你話邊有咁無腦ge人, 俾一個歲半ge bb食冬陰公。 我之 ...

無腦成咁,以後都係少見D好

大宅

bb151027 發表於 19-8-10 04:45
事原我99 d 家姐細妹起大陸過黎探我哋,咁我哋就一班人出去食泰國菜,我同班老人家同阿女去拎位先,其他人 ...

我好唔鍾意任何人未經我同意就擅自俾野我仔食,小朋友太小好多野都唔適宜俾佢哋食,講又講唔聽,好似聽唔明人話咁

複式洋房

回覆樓主:

我個女一歲時佢呀爺叫我煲咸魚粥個女食添。我理佢都傻

首頁

尾頁

跳至