影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-20 13:00
奈何boss我都頂唔順,一來女主樣唔得演技又唔得,故事又亂嚟。刑李源?林青霞個老公?定你想講李現?佢果 ...

Facebook 追劇谷話嚟緊有以下嘅新劇,
有幾套查案嘅

另外一套白敬亭嘅

可惜郭麒麟夾宋軼,打曬折扣⋯⋯⋯⋯

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-20 12:26
我睇人物同劇本

但係我係偵探、懸疑劇行先

同你一樣劇本好重要甜劇完全唔可以

水晶宮

chocolatebean 發表於 21-1-20 15:31
我都睇完愛美麗啦!蝦頭d衫著得佢幾靚,估唔到

套劇就冇咩內容, 胡胡鬧鬧又一集, 不過, 幾中意D演員, MOS ...

呢套蝦頭同陳瀅都做得好

伯爵府

我期待緊兩套IP劇㗎,
郭麒麟和宋軼的《贅婿》,
另外對《親愛的戎裝》都有d興趣

水晶宮

beauty 發表於 21-1-20 23:32
我期待緊兩套IP劇㗎,

我都喜歡郭

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mablelin 發表於 21-1-20 03:25

Facebook 追劇谷話嚟緊有以下嘅新劇,

呢個片單有好多套都講咗好耐,一日未見官宣,一日都唔好當真。好似冰雨火、司藤、親愛的戎裝、鬥羅大陸、贅婿講咗兩三個月都未見影,榮耀乒乓、長歌行仲耐,玲瓏應該等排等咗成年。但同時有D劇無端端就即日播,仲有D一播就出晒,都唔知搞咩鬼。其實好多網劇,主演都完全唔識,故事又係果D白白痴痴甜寵霸總類,我都費事搵片搵相放上嚟。

今年見好幾間電視台都話會推懸疑推理片,例如迷霧劇場,之前口碑好,收視有保証,希望會有多D好戲睇。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

beauty 發表於 21-1-20 07:32
我期待緊兩套IP劇㗎,

贅婿應該會幾好睇,佢同宋軼都係有實力演員,上位真係睇呢套,點知原作者搞個大頭佛出嚟,套劇俾有D女權份子抵制,唔知會唔會影響到開播,郭、宋今次真係無莽之災。

水晶宮

rose-mag 發表於 21-1-21 02:49
贅婿應該會幾好睇,佢同宋軼都係有實力演員,上位真係睇呢套,點知原作者搞個大頭佛出嚟,套劇俾有D女權份 ...

ROSE,

想問下你有冇留意 吳倩呢位演員? 我睇緊這個世界, 佢做女主, 樣子好細個, 配張魯一, 演技好嫩下又唔算好差, 見佢係冰糖女主, 想問下點解佢咁犀利做女主既?

伯爵府

睇左《我就是這般女子》第一集,
一集已經好夠了!

幾個男角都是靚仔的,
但我分唔到男主和男角,佢地個樣都好似

水晶宮

beauty 發表於 21-1-21 20:18
一集已經好夠了!

哈哈我完全無打算開呀

伯爵府

Tebing 發表於 21-1-21 21:22
哈哈我完全無打算開呀
精明

水晶宮

beauty 發表於 21-1-21 21:36
精明

哈哈我麻麻地關曉彤做戲

伯爵府

Tebing 發表於 21-1-21 22:17
哈哈我麻麻地關曉彤做戲

為左佢,我連幾個靚仔都未攪清楚就棄劇喇

水晶宮

beauty 發表於 21-1-21 22:18

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-21 02:49
贅婿應該會幾好睇,佢同宋軼都係有實力演員,上位真係睇呢套,點知原作者搞個大頭佛出嚟,套劇俾有D女權份 ...

但係宋軼把聲好難頂

子爵府

beauty 發表於 21-1-21 22:18

噢!我哋有多一個共同目標

伯爵府

Mablelin 發表於 21-1-21 23:00

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-21 23:00

黎緊有套刑警之海外行動好期待

珍珠宮

beauty 發表於 21-1-21 20:18
一集已經好夠了!

哩套我連一集都睇唔哂,本住男主侯明昊幾靚仔,之前睇過佢另一套戲都 Ok,女主係關,我都盡量忍咗佢,點知真係好唔掂,必棄!

王國長老

chocolatebean 發表於 21-1-21 00:05
ROSE,

想問下你有冇留意 吳倩呢位演員? 我睇緊這個世界, 佢做女主, 樣子好細個, 配張魯一, 演技好嫩下又 ...

吳倩唔細架啦,28歲,佢個樣就生得細,同埋笑起嚟都幾甜,同期同類型女演員裡面,佢算唔錯,都唔少戲演,佢都幾犀利,18歲就自嘅拍影集放上網,20歲參加樂視網《我為校花狂》全國校花大賽獲得「最受觀眾歡迎獎」。同年1月11日,吳倩獲得2011湖北小姐最佳上鏡獎 。2013年又得武漢大學2012年"珞珈十大風雲學子"稱號。同年底簽約華策影視影視公司。佢都幾積極,同埋知道自己想要咩,佢片約好多,一套一套由配角到主角,《隋唐英雄4》《少年神探狄仁傑》
《鹿鼎記》,不得不提《何以笙簫默》,佢演少年趙默笙,《我的奇妙男友》《擇天記》《上古情歌》《如懿傳》,主演戲之後好多:《盛唐幻夜》《夜空中最閃亮的星》《我只喜歡你》《冰糖燉雪梨》《黑色燈塔》《這個世界不看臉》,待播仲有《錦衣夜行》《歲食記》《八零九零》
《我們的新時代》,黑色燈塔見到佢都想轉型,唔係齋演偶像劇,可惜套劇衰收尾,但總觀係OK嘅。

對比同期90後陸劇女演員,論樣論演技,佢唔夠譚松韻、熱巴、楊紫、李一桐、李沁,但佢都幾識揀戲,以佢生得細個又幾甜嘅樣,演唔少校園劇、青春劇,咁大頂流演員唔會演小製作或者不屑演某類劇種,就算肯演都未必可以演得到校園劇、青春劇,叫熱巴著校服扮細唔得囉,楊紫喺親愛的熱愛的演大學生還OK,點都好難再演高中生。比同佢差不多類型嘅梁潔好好多,不過佢個樣細又係一個問題,局限咗戲路,so far我都幾OK吳倩,演技唔算差,亦冇咩負面新聞,緋聞都係一直傳佢同張雨劍,又唔多見佢炒作新聞。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊