影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

tpyjasmine 發表於 20-1-8 22:40
唔知呀,未有消息

oh thank you :)

Keep me posted ar

公爵府

有冇人睇我不是購物狂?
好似唔錯

https://fbwat.ch/1DsB2F0mrNrfw4Qw

大宅

rose-mag 發表於 20-1-8 12:43
《慶餘年》回到現代反穿越,現代商戰AU,全員西裝革履,你認得幾多個?

剪得幾好

水晶宮

努力看夢回到30 加錦衣天下大家呢?

大宅

追完《慶余年》,開了一套《身為一個胖子》,一追就睇了8集,好睇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

唐人街探案,好睇!喺泰國拍的,好有電影感。

水晶宮

wyl 發表於 20-1-12 09:07
唐人街探案,好睇!喺泰國拍的,好有電影感。

我都bookmark 左

男爵府

tpyjasmine 發表於 20-1-9 13:48
有冇人睇我不是購物狂?
好似唔錯

有睇
尋晚集男女主呷醋好搞笑
女主個樣成個Angelababy 2.0咁

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 夏天玩到顛 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

Tebing 發表於 19-8-10 16:40
最近好似無乜陸劇,如有可以推介嗎? Thx!

古裝劇~一夜新娘
男一好似G Dragon

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

JackJoe 發表於 20-1-11 11:35
追完《慶余年》,開了一套《身為一個胖子》,一追就睇了8集,好睇

身為一個胖子好好睇

大宅

ada29 發表於 20-1-18 13:50
身為一個胖子好好睇

睇完了。中段開始好高甜、好睇!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

蓬萊間都唔錯,值得一睇!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

無聊煲咗套舊劇《我只喜歡你》,校園青春成長收獲愛情,好甜亦有意思,幾個主角家庭背景不同,父母以不同方式愛護仔女,當中人物係高中同學,戀愛過程中令人成長,成長中亦令佢地重新審視自己,當中好多情節都有意思,全劇都係正面訊息,35集唔係好拖,唯一係最初倒敘、現在幾個年代發生嘅事穿插有少少亂,不過後面就冇咁多時空交錯。

女主角吳倩有少少似唐藝昕,但少女味重好多,扮高中生完全冇違和感,男主張雨劍演有潔癖有強逼症嘅學霸,兩人磨合到相愛相分再重逢幾自然,有分鏡講番兩個人嘅想法幾好。趙志偉演嘅雙胞胎學霸妹控哥哥幾得人鍾意。另外肥仔大川好可愛又搞笑。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

rose-mag 發表於 20-1-22 15:17
無聊煲咗套舊劇《我只喜歡你》,校園青春成長收獲愛情,好甜亦有意思,幾個主角家庭背景不同,父母以不同方 ...

張雨劍有套新劇剛完 叫 「拜託 請你愛我」都好好睇!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

snoopy 發表於 20-1-22 23:51
張雨劍有套新劇剛完 叫 「拜託 請你愛我」都好好睇!

呢套我youtube見到,張雨劍演個有d神經質都幾得意,佢同刑昭林都係單眼皮,但張雨劍cute d, 同埋佢好高。

而家至認得吳倩係做如懿傳入面嘅雲角。

王國長老

wyl 發表於 20-1-22 14:56
蓬萊間都唔錯,值得一睇!

尋晚睇完我只喜歡你,開咗第一集蓬萊間,好悶,快進到一半,頂唔順,或者過多陣再開,俾多次機會佢。

男爵府

醒目開學勳章

rose-mag 發表於 20-1-22 15:17
無聊煲咗套舊劇《我只喜歡你》,校園青春成長收獲愛情,好甜亦有意思,幾個主角家庭背景不同,父母以不同方 ...

吳倩係何以蕭笙默既少年默笙,我只喜歡你佢做得幾活幾得意,之後睇埋本原著小說。
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

王國長老

SoNyPig 發表於 20-1-23 02:49
吳倩係何以蕭笙默既少年默笙,我只喜歡你佢做得幾活幾得意,之後睇埋本原著小說。
...

何以笙蕭默我冇睇,唐嫣個bob頭好肉酸
吳倩有套盛唐幻夜又係同張雨劍拍,但佢個角色最後配鄭業成。新劇冰糖燉雪梨應今年播。

子爵府

rose-mag 發表於 20-1-23 00:01
呢套我youtube見到,張雨劍演個有d神經質都幾得意,佢同刑昭林都係單眼皮,但張雨劍cute d, 同埋佢好高。
...

qdrama 呢到網睇到! 張雨劍呢套做得好可愛、佢個樣好似馬明個款咁、天然呆
吳倩 個樣宜古宜今 演技好自然

珍珠宮

啱啱開咗三生三世枕上書,還行,不過想超越十里桃花是不可能的。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊