影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 19-8-15 07:54
呀! 如有其它推介, 請隨時告知, thx!

好呀,但呢排冇咩古裝劇,我都睇書多。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-15 08:31
好呀,但呢排冇咩古裝劇,我都睇書多。

唔怪得啦! 如果有通知我呀

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-10 22:40
古裝就長安十二時辰啦
見好多人炒陳情令同宸汐緣,前者原著係男男cp, 網上炒到好紅,後者被人叫三生三世花 ...

已看完長安

好似有點拖.... 我覺得麻麻地咋, 你呢?!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 19-8-17 15:56
已看完長安

好似有點拖.... 我覺得麻麻地咋, 你呢?!

前面係好過後面,有少少作狀,但製作算幾認真,之前有人話媲美琅琊榜,冇可能,吹得太大,不過,王俊凱算ok

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-17 21:44
前面係好過後面,有少少作狀,但製作算幾認真,之前有人話媲美琅琊榜,冇可能,吹得太大,不過,王俊凱算o ...

同琅玡榜差非常遠, 呢套係有d 拖

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-17 21:44
前面係好過後面,有少少作狀,但製作算幾認真,之前有人話媲美琅琊榜,冇可能,吹得太大,不過,王俊凱算o ...

我打算開另一套你介紹的

王國長老

Tebing 發表於 19-8-17 21:48
我打算開另一套你介紹的

打定底,陳情令係改編男男cp嘅小說漫畫,兩個主角一個有d白痴扮天真,一個懶cool其實木獨,唔算係咩大製作,如果鍾意睇言情笑下係ok, 唔好認真,同埋都係有d堆砌。宸汐緣呢,三生三世加花千骨翻版,但冇靚仔靚女睇,倪妮太高大,冇我見猶憐嘅感覺,演技我覺得過火,佢演唔到天真無邪嘅感覺。因為有夜華先入為主,加上張震年紀大,有時候睇得唔舒服,同白子畫比,九宸又唔夠靚唔夠仙。近期嘅古裝劇真係冇咩大師級。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-17 22:06
打定底,陳情令係改編男男cp嘅小說漫畫,兩個主角一個有d白痴扮天真,一個懶cool其實木獨,唔算係咩大製作 ...

Thank you!

我打算開陳情令試下

宸汐聽完你講我都唔會開因為我對三生三世都好一般

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-17 22:06
打定底,陳情令係改編男男cp嘅小說漫畫,兩個主角一個有d白痴扮天真,一個懶cool其實木獨,唔算係咩大製作 ...

咁請問知唔知幾時有d 好d的古裝睇呀? Thx

王國長老

Tebing 發表於 19-8-17 22:31
Thank you!

我打算開陳情令試下

宸汐緣問題在三生三世太火,而且算係水準較高,花千骨雖然中期開始唔掂,但兩個主角撐到,宸汐緣故事同三生三世同出一轍,但兩個主角言情劇嘅基本顏值要求達唔到,配角更唔掂,有咩好睇?

呢排古裝劇暫時未見有正嘅,時裝就一大堆青春偶像劇。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-17 22:48
宸汐緣問題在三生三世太火,而且算係水準較高,花千骨雖然中期開始唔掂,但兩個主角撐到,宸汐緣故事同三 ...

呀 青春偶像唔啱我呀

王國長老

Tebing 發表於 19-8-17 06:58
呀 青春偶像唔啱我呀

古裝劇我有套未睇,九州飄緲綠,劉昊然做男主,但之前黃軒果套九州牧雲記我麻麻,呢套有人讚,但呢排實在唔得閒追劇。聽雪樓其實都OK,除非你係原著黨,會覺得唔好睇,因為改咗劇情同角色人設,但其實當一套普通劇睇係可以,只係秦俊傑個角色太似宗主人設,但又唔夠實在,入面嘅情又好似唔多感動人。

大陸劇時裝背景一般都土氣,尤其是都市劇,衫又土,劇情又土,好似之前果套你和我的傾情時光咁,小說好睇,但拍成劇改到阿媽都唔認得,仲要改到唔合理,配角仲多戲過主角,小說嘅商業鬥智變成劇嘅狗血瑪麗蘇,浪費晒。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-18 00:37
古裝劇我有套未睇,九州飄緲綠,劉昊然做男主,但之前黃軒果套九州牧雲記我麻麻,呢套有人讚,但呢排實在 ...

多謝你推介呀

我試下呢兩套先

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-18 00:37
古裝劇我有套未睇,九州飄緲綠,劉昊然做男主,但之前黃軒果套九州牧雲記我麻麻,呢套有人讚,但呢排實在 ...

我其實好like 陸劇古裝, 不過真係要screen 一screen

如無陸劇, 我通常focus 英美劇

我見你對踛劇好熟呢, 唔好介意我咁多問題

王國長老

Tebing 發表於 19-8-18 01:19
我其實好like 陸劇古裝, 不過真係要screen 一screen

如無陸劇, 我通常focus 英美劇

其實我都幾selective, 因為時間唔多,唔好睇我會棄劇,近年真係得琅琊榜最啱我心水,原本對天盛長歌寄予厚望,但編劇太差,浪費演員。三生三世係另一劇種,鍾意愛情小說的話係好睇嘅,演員稱職又多靚仔靚女。香蜜呢,我覺得係幾好,但可能太多講幾生幾世輪迴嘅劇,而且我覺得楊紫麻麻地。白髮太慘唔多想睇,直覺而家好多網上小說同劇集都以鬥慘去吸引眼球。

近期少少嘅我只喜歡如懿傳,如果以如懿角度去睇去理解,自有一番體會。

以前我都睇美劇,而家嚟到美國反而冇點追,因為都唔多睇電視 近期只睇咗the good doctor

大宅

青春探案组
岩岩追完,劇情緊湊,幾好睇

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-18 01:28
其實我都幾selective, 因為時間唔多,唔好睇我會棄劇,近年真係得琅琊榜最啱我心水,原本對天盛長歌寄予厚 ...

我都係最like 琅琊榜, 之後大軍師聯盟都可以呀

太情愛的我唔啱, 三生生世我skip 黎睇

獨孤天下都可以的

英美我一定睇, my favourite

Good dr is a very good one, new Amsterdam is good too

多謝你推介呀

水晶宮

__summer.p__ 發表於 19-8-18 01:32
青春探案组
岩岩追完,劇情緊湊,幾好睇

劇名已好青春喎偶像劇?

王國長老

Tebing 發表於 19-8-18 01:50
我都係最like 琅琊榜, 之後大軍師聯盟都可以呀

太情愛的我唔啱, 三生生世我skip 黎睇

軍師聯盟好,但虎嘯龍吟冇咁好,少少扮高深。我鍾意偵探片推理劇,懸疑玄幻都ok, 但太為嚇人而核突嘅我又麻麻。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-8-18 07:16
軍師聯盟好,但虎嘯龍吟冇咁好,少少扮高深。我鍾意偵探片推理劇,懸疑玄幻都ok, 但太為嚇人而核突嘅我又 ...

同意呀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊