影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

Tebing 發表於 19-12-14 07:42
Hi hi 暫時停了鶴淚

啱啱開始慶餘年希望好睇

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

搞咩呀,突然年尾咁多劇,有一套叫夢回今晚騰訊開播,根據穿越小說經典夢回大清改編,唐人影視同企鵝影視聯合出品,以前唐人經典除咗仙劍就係步步驚心,企鵝就有雙世寵妃、鬼吹燈、三國機密之潛龍在淵,夢回大清又係講九龍奪嫡,又係穿越,不過演員就弱少少,男女主比較多人識係李蘭迪,即無心法師2果個女一,男主王安宇同辛雲來都係比較新,其他配角多人識D就係演康熙嘅劉鈞,即知否知否嘅盛鈜。
https://v.qq.com/x/cover/mzc00200chankdx/b00331qc7yn.html

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-12-15 02:35
搞咩呀,突然年尾咁多劇,有一套叫夢回今晚騰訊開播,根據穿越小說經典夢回大清改編,唐人影視同企鵝影視聯 ...

我都知呢套

都會開呀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 19-12-14 10:53
我都知呢套

都會開呀

步步驚心珠玉在前,夢回講茗薇同十三,睇完預告,分唔到邊個係十三邊個係十四。

水晶宮

rose-mag 發表於 19-12-15 03:07
步步驚心珠玉在前,夢回講茗薇同十三,睇完預告,分唔到邊個係十三邊個係十四。

...

唔好比較咁睇

公爵府

rose-mag 發表於 19-12-15 02:35
搞咩呀,突然年尾咁多劇,有一套叫夢回今晚騰訊開播,根據穿越小說經典夢回大清改編,唐人影視同企鵝影視聯 ...

係呀!
我都想問點鮮啲古裝劇年尾先出囉
睇唔到咁多套
十三十四又真係幾似樣
盛大人今次做康熙

王國長老

tpyjasmine 發表於 19-12-14 16:53

係呀!

上年年尾又係出知否知否,於是睇到誇年,好彩如懿傳出早D,唔係唔知點分身。今年就煩啦,鶴唳、慶餘年我都未跟播到,而家加多套夢回,有排都未睇完。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rose-mag 發表於 19-12-15 11:11
上年年尾又係出知否知否,於是睇到誇年,好彩如懿傳出早D,唔係唔知點分身。今年就煩啦,鶴唳、慶餘年我都 ...

湯唯果套大明風華今個星期上喎

唔係限古令同限穿越咩,點解年尾d古裝係咁趕住上。

公爵府

rose-mag 發表於 19-12-15 11:11
上年年尾又係出知否知否,於是睇到誇年,好彩如懿傳出早D,唔係唔知點分身。今年就煩啦,鶴唳、慶餘年我都 ...

係囉,我都跟緊這兩套
諗住慢慢嘆的

公爵府

Tebing 發表於 19-12-8 10:08
喂喂 呢個星期好忙未睇呀

等佢有多d先睇都好嘅

更新下
鶴淚我睇到第12集
慶餘年 15集

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-12-15 20:54
更新下
鶴淚我睇到第12集
慶餘年 15集

我要努力追下先

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-12-15 20:54
更新下
鶴淚我睇到第12集
慶餘年 15集

我就 慶11

鶴涙10

公爵府

Tebing 發表於 19-12-15 21:24
我要努力追下先

我覺得定權好慘
佢老豆係咪真的唔愛佢呀?
定係怕佢會心野,所以刻意刻薄佢
總之定權好慘慘豬啦

相反范閑親爹處處都幫他

同樣都是皇帝,同樣都老謀深算
一個刻薄,一個暗幫

公爵府

夢回,全劇40集
逢四五六更新兩集
咁排下隊先

水晶宮

tpyjasmine 發表於 19-12-15 22:56
夢回,全劇40集
逢四五六更新兩集
咁排下隊先

哈哈

王國長老

c.vieri 發表於 19-12-15 15:20
湯唯果套大明風華今個星期上喎

唔係限古令同限穿越咩,點解年尾d古裝係咁趕住上。

因為網播比較鬆,穿越鬼怪呢d題材上星好難搞,但大片通常希望落地,而家落地咁多限制,唯有網播至快,否則好似如懿傳咁,等到花兒也謝了,仲要俾人食頭啖湯,最後都係要網播先。

王國長老

tpyjasmine 發表於 19-12-15 21:42
我覺得定權好慘
佢老豆係咪真的唔愛佢呀?
定係怕佢會心野,所以刻意刻薄佢

定權老豆唔知以為個仔唔係佢親生,咁唔順心就咪封佢做太子啦。

公爵府

rose-mag 發表於 19-12-15 23:07
定權老豆唔知以為個仔唔係佢親生,咁唔順心就咪封佢做太子啦。

吓!原來背後又有段故事架
覺得唔係自己親生
咁定權真係好淒涼囉
原來個老豆係咁諗
咁事實係咪親生呢?
但都係唔太明白
覺得唔係親生但又比佢做太子

王國長老

tpyjasmine 發表於 19-12-15 23:20
吓!原來背後又有段故事架
覺得唔係自己親生
咁定權真係好淒涼囉

唔係呀,我意思係定權老豆對個仔咁衰,俾人以為佢唔係親生老豆

公爵府

rose-mag 發表於 19-12-15 23:45
唔係呀,我意思係定權老豆對個仔咁衰,俾人以為佢唔係親生老豆

哦哦,我會錯意
但堅可憐,自己老豆咁對自己
係咪怕如果對佢太好
大王,中書令佢地會更加出盡力去害太子?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊