影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

JoanC 發表於 21-1-22 01:54
哩套我連一集都睇唔哂,本住男主侯明昊幾靚仔,之前睇過佢另一套戲都 Ok,女主係關,我都盡量忍咗佢,點知 ...

大家目標一致

水晶宮

哩套我連一集都睇唔哂,本住男主侯明昊幾靚仔,之前睇過佢另一套戲都 Ok,女主係關,我都盡量忍咗佢,點知 ...

大家目標一致

子爵府

Tebing 發表於 21-1-22 00:06
黎緊有套刑警之海外行動好期待

可唔可以快啲上

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 07:58
可唔可以快啲上

我都想

水晶宮

rose-mag 發表於 21-1-22 02:51
吳倩唔細架啦,28歲,佢個樣就生得細,同埋笑起嚟都幾甜,同期同類型女演員裡面,佢算唔錯,都唔少戲演, ...
好詳細呀!佢個樣生得細,演學生冇違和感,又幾有觀眾緣. 選佢配張魯一好大膽,2人相差12年

同劇蓋月晞都係90後, 樣子成熟好多, 最初的做女一配林更新

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 02:51
吳倩唔細架啦,28歲,佢個樣就生得細,同埋笑起嚟都幾甜,同期同類型女演員裡面,佢算唔錯,都唔少戲演, ...

Rose 解釋好Details

快過我Wiki Baido

伯爵府

就可惜了班靚仔

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chocolatebean 發表於 21-1-21 17:50
好詳細呀!佢個樣生得細,演學生冇違和感,又幾有觀眾緣. 選佢配張魯一好大膽,2人相差12年

同劇蓋月晞都係90 ...

張魯一我幾鍾意睇,佢可朔性都幾大,低配版胡歌,冇胡歌咁精緻,但某D角度輪廓好似,演技就兩個都好。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 13:44
張魯一我幾鍾意睇,佢可朔性都幾大,低配版胡歌,冇胡歌咁精緻,但某D角度輪廓好似,演技就兩個都好。
...

Rose , 請問徐靜蕾又是誰呢?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mablelin 發表於 21-1-22 15:38

Rose , 請問徐靜蕾又是誰呢?

聽過杜拉拉升職記嗎?徐靜蕾自導自演嘅電影,當年部戲票房過億,係大陸第一個破億女演員,非常出名。徐靜蕾係70後果班女演員中好有才名,同周迅,趙薇,章子怡合稱當時四大花旦,佢唔係好靚,但有才氣,寫得一手好字,亦有寫文章,唔只演戲,佢好早就開始做導演,2006年開微博,未夠半年有超過一千萬粉絲,屬於智慧型果種女明星,得過唔少獎,百花獎,金雞獎都攞過。2000年ATV拍大時代之世紀之戰,徐靜蕾演阮少梅,即慳妹個角色。

佢有時言論思想都幾獨特,好多人欣賞崇拜佢,稱佢為新時代女性代表。我覺得佢講代孕嘅態度同鄭爽唔一樣,佢講嘅係指女性獨立,鄭爽根本不知所謂。

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 16:19
聽過杜拉拉升職記嗎?徐靜蕾自導自演嘅電影,當年部戲票房過億,係大陸第一個破億女演員,非常出名。徐靜 ...

冇聽過呀

其實我睇國內劇都係近兩年嘅事

綜藝就幾年前開始睇
所以對以前嘅唔係太了解

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 16:19
聽過杜拉拉升職記嗎?徐靜蕾自導自演嘅電影,當年部戲票房過億,係大陸第一個破億女演員,非常出名。徐靜 ...

即係佢曾經喺ATV出現過?

王國長老

Mablelin 發表於 21-1-22 16:33
即係佢曾經喺ATV出現過?

就一套世紀之戰,佢又演過港產電影新宿事件,風雲之雄霸天下。呢十年八年佢冇點演電視劇,電影都唔多,佢有上過綜藝節目最強大腦,係比較低調嘅女演員。

子爵府

chocolatebean 發表於 21-1-22 09:50

同劇蓋月晞都係90 ...

我喺討論區見到有呢一套劇,

有陳喬恩、高以翔
好似都幾好。

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 16:25
冇聽過呀

其實我睇國內劇都係近兩年嘅事

我知徐靜蕾, 佢早期演MOVIE多, TV就冇睇過

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 16:40

我喺討論區見到有呢一套劇,
2012年的舊劇?

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 16:40
就一套世紀之戰,佢又演過港產電影新宿事件,風雲之雄霸天下。呢十年八年佢冇點演電視劇,電影都唔多,佢 ...

我有睇最強大腦,不過對佢冇乜印象

可能佢係後期出現,因為我睇咗頭兩三季

子爵府

chocolatebean 發表於 21-1-22 16:50
2012年的舊劇?

子爵府

chocolatebean 發表於 21-1-22 16:50
2012年的舊劇?

劇荒⋯⋯⋯⋯
好悶!

可能泰劇都會試吓

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 16:57
劇荒⋯⋯⋯⋯
好悶!
我有8套跟播, 另有一套韓劇可以追, 仲頂到

好似話TVB播陀槍2021, 我都會睇

首頁

尾頁