影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

chocolatebean 發表於 21-1-22 09:50
好詳細呀!佢個樣生得細,演學生冇違和感,又幾有觀眾緣. 選佢配張魯一好大膽,2人相差12年

同劇蓋月晞都係90 ...

吳倩,我都幾鍾意佢

幾自然,樣子比實際年齡後生,如果佢扮少女着校服都唔會覺得Over 左

我覺得佢好過趙麗穎,

應該咁講,其實我一直覺得趙麗穎麻麻地

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 17:08
吳倩,我都幾鍾意佢

幾自然,樣子比實際年齡後生,如果佢扮少女着校服都唔會覺得Over 左
我都係第一次睇佢D劇咋! 樣子平凡冇星味, 有親和力, 初時覺得佢配大叔咁奇怪, 睇睇下都OK喎!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mablelin 發表於 21-1-22 16:56
我有睇最強大腦,不過對佢冇乜印象

可能佢係後期出現,因為我睇咗頭兩三季

徐係第二季第七期嘅嘉賓,同佟大為同過場。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-22 17:19
徐係第二季第七期嘅嘉賓,同佟大為同過場。

你好像過目不忘咁!

什麼都懂!什麼都知

第二季第七期有佟大為我會Miss咗⋯⋯⋯⋯咁奇怪

得閒開返黎睇先!

水晶宮

Mablelin 發表於 21-1-22 16:40

我喺討論區見到有呢一套劇,

水晶宮

chocolatebean 發表於 21-1-22 16:48
我知徐靜蕾, 佢早期演MOVIE多, TV就冇睇過

我都知徐 才女

伯爵府

四大花旦,徐靜蕾,才女,新慳妹丫嘛,破憶女導演,
四十幾歲,想要孩子,唔出奇丫

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mablelin 發表於 21-1-22 01:24
你好像過目不忘咁!

什麼都懂!什麼都知

我唔算過目不忘,而家我就記錯啦,第二季第七期2015年2月13日嘉賓係徐靜蕾,佟大為係第三期2015年1月16日個集。可能你唔識徐靜蕾,所以冇為意佢。

子爵府

rose-mag 發表於 21-1-23 02:29
我唔算過目不忘,而家我就記錯啦,第二季第七期2015年2月13日嘉賓係徐靜蕾,佟大為係第三期2015年 ...

已經好神級

王國長老

Mablelin 發表於 21-1-23 11:52
已經好神級

日期呢真係唔記得,好在youtube片上有寫

伯爵府

第一次睇小明蛋糕,係《上古情歌》,好驚嚇!
今次《緊急公關》係第二次睇佢,全劇只識佢一個,
演員都好到位,劇情幾有戲味

水晶宮

beauty 發表於 21-1-23 23:14
演員都好到 ...

我棄左劇啦

我自己覺得個個都做得唔好, 女主蔡小姐完全唔得

伯爵府

Tebing 發表於 21-1-23 23:32
我棄左劇啦

我自己覺得個個都做得唔好, 女主蔡小姐完全唔得
這一大堆唔出名的,順眼唔出戲就算喇

水晶宮

beauty 發表於 21-1-23 23:44
這一大堆唔出名的,順眼唔出戲就算喇

哈哈個女嘅做陽光之下 一樣無表情

水晶宮

beauty 發表於 21-1-23 23:14
演,員都好到 ...

你有冇睇延禧?有幾個都有演, e.g.譚卓, 可能古裝時裝唔認得

水晶宮

黃宗澤套奶爸一出10集,倉底貨, 不過我冇興趣呢d笑片

水晶宮

有套暗戀…淮南好睇嗎?好多人講, 男主幾靚仔, 有d想開, 係咪有唔同版本,有網絡版,內容一樣嗎?

水晶宮

chocolatebean 發表於 21-1-24 02:53
黃宗澤套奶爸一出10集,倉底貨, 不過我冇興趣呢d笑片

我知呀我唔like黃宗澤

水晶宮

chocolatebean 發表於 21-1-24 02:55
有套暗戀…淮南好睇嗎?好多人講, 男主幾靚仔, 有d想開, 係咪有唔同版本,有網絡版,內容一樣嗎? ...

呢個我唔清楚因為愛情劇唔啱我

我搵左套天下無詐, 睇左7集, 都幾好

王國長老

chocolatebean 發表於 21-1-24 02:55
有套暗戀…淮南好睇嗎?好多人講, 男主幾靚仔, 有d想開, 係咪有唔同版本,有網絡版,內容一樣嗎? ...

最新版電視版係胡一天同胡冰卿,2019年果版係網版,但故事其實一樣,講女主暗戀男主十年,男主係學霸,女主為咗佢努力考上同校,去到大學,終於同校,有人話幾勵志,不過都係typical校園愛情片。

暗戀十年,我都遇過,諗番其實幾浪漫

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊