婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我地同99一起住,每日為左開冷氣大家都唔開心,就想知道有咩方法可以解決?有冇冷風機好用可以介紹,只要能用,讓小孩舒服地就得

男爵府

KsSun 發表於 19-8-10 18:05
我地同99一起住,每日為左開冷氣大家都唔開心,就想知道有咩方法可以解決?有冇冷風機好用可以介紹,只要能 ...

冷風機我覺得吹風扇仲爽,咁到底係邊個交電費?如果係你地交電費佢都要管你地開冷氣,唯有帶小朋友去圖書館,商埸,游水消下暑。
或者小朋友識講野未?教佢地係嫲嫲面對嘈問佢做乜唔比開冷氣,煩到佢死

複式洋房

kaman0617 發表於 19-8-10 20:43
冷風機我覺得吹風扇仲爽,咁到底係邊個交電費?如果係你地交電費佢都要管你地開冷氣,唯有帶小朋友去圖書 ...

因為要開冷氣,驚99會因電費有壓力,我地就羅左電費交,但距都覺得我地每日早開,我地日頭已經唔開啦,就因為太熱,夜晚會6.7點開,距都覺得太早

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我地同99一起住,每日為左開冷氣大家都唔開心,就想知道有咩方法可以解決?有冇冷風機好用可以介紹,只要能 ...

你老公點睇?
你哋交咗電費,奶奶都唔鍾意?

不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

都交左電費,都唔俾開冷氣,係咪傻架,呢幾日熱到想暈咁滯,部冷氣唔開,幾千蚊買黎擺架
[img align=right]http://onfinite.com/libraries/832026/5b6.jpg[/img][img align=right]http://onfinite.com/libraries/832053/414.jpg[/img]

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

熱病左睇醫生好貴。

複式洋房

瞳 發表於 19-8-11 00:02
回覆 crystal媽咪 的帖子

都交左電費,都唔俾開冷氣,係咪傻架,呢幾日熱到想暈咁滯,部冷氣唔開,幾千蚊 ...

對於我99來講,冇熱呢樣野,好熱,距都可以唔開風扇坐係度,寧願用毛巾抹汗

琥珀宮

KsSun 發表於 19-8-10 20:45
因為要開冷氣,驚99會因電費有壓力,我地就羅左電費交,但距都覺得我地每日早開,我地日頭已經唔開啦,就 ...

佢覺得太早開冷氣,呢個「覺得」只係好少事,又唔痕唔痛,咪由得佢law。比佢呻兩句,你地唔好駁咀同佢拗就算!

男爵府

你地交電費就照開~

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁c6出聲叫佢唔好咁多嗲
凍就著外套
我尋日先話完我老豆
佢竟然早上六七點熄冷氣
我都未訓醒
31度熱醒左
嬲到我

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

開自己房果部, 叫小朋友在房玩, 然后同奶奶講, 小朋友熱到出熱屝, 發忟憎.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

翡翠宮

回覆樓主:

佢有佢講你有你開

子爵府

KsSun 發表於 19-8-11 08:09
對於我99來講,冇熱呢樣野,好熱,距都可以唔開風扇坐係度,寧願用毛巾抹汗
...

老人家新陳代謝慢,唔覺得熱。

複式洋房

mini1204 發表於 19-8-11 13:35
佢有佢講你有你開

造成黑面,唔講野,好想快地羅到屋出去住

複式洋房

cecelc 發表於 19-8-11 11:02
咁c6出聲叫佢唔好咁多嗲
凍就著外套
我尋日先話完我老豆

我99都系,我仔又未訓飽,又熱就不停扭計

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

你99同我99直頭係兩姐妹!
早幾年有次我同老公去旅行,
原本plan好婆婆湊我囡(兩歲),
點知99又嘈住話要湊幾日,
好啦俾佢湊幾日,
當時6月中,
99又係死都唔開冷氣又話唔熱,
夜晚又用厚被包住我囡訓,
每日中午仲要帶個孫落公園曬,
過左幾日我媽去接返個囡直頭嚇一嚇,
成個非洲難民咁!
又黑又瘦成背脊生滿粒粒!
我媽打長途電話俾我心痛個孫搞成咁,
真係俾我99激死!

複式洋房

babyhoi 發表於 19-8-11 16:26
你99同我99直頭係兩姐妹!
早幾年有次我同老公去旅行,
原本plan好婆婆湊我囡(兩歲),

係啊,中午唔開冷氣算,我99都會開風扇羅張被放係上面,我翻來見到,我就羅開張被話唔開冷氣想熱死咩,距就唔出聲,有時我寧願比我阿媽湊都唔想比99湊起碼我媽知錢唔系問題,最重要小朋友舒服

禁止訪問

侯爵府

KsSun 發表於 19-8-11 15:51
造成黑面,唔講野,好想快地羅到屋出去住

有得佢黑面,唔講野仲好,舒服晒。
佢黑面,黑過佢。唔講野就大家都唔好講。我係從來唔會理佢感受,因為佢都唔識尊重人,對住呢d人唔洗理佢。

男爵府

陪月勳章

冷風機吹出黎既風比較濕, 吹得多對身體唔係咁好

首頁

尾頁

跳至