跳至

首頁

尾頁

洋房

jojosesame 發表於 19-8-19 21:30
回覆 GoldGoldMic 的帖子

問一些升學移民顧問就好清楚,每個省都不同。

係呀,我覺得問移民顧問會專業好多,最好問多兩三間。自己攪不是不可以,但要好多時間和看大量資料

大宅

你地有冇繼續俾小朋友學中文?我好想仔女繼續學繁體字嘅中文,有嗎?

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

大宅

回覆 Tyftmama 的帖子

我計劃都差不多,有興趣交流

大宅

回覆 Tyftmama 的帖子

正確,第三大城市,產油地區,經濟不錯,都多香港人㗎

複式洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

複式洋房

如果未去過或沒親朋戚友在calgary. 建議冬天去一次calgary 看看是否能接受常地冬天天氣才考慮。

別墅

Tyftmama 發表於 19-8-10 21:54
我打算移民Calgary, 但只有我和兩個女,我先生過兩年先過來。我無親人係加拿大,所以有點擔心...,希望有過 ...

我都係打算帶住兩個先移民,老公唔去住,不過打算去Winnipeg

複式洋房

今天Calgary 氣溫: -31c, 整天在家中,受得了嗎?

洋房

Anyone planning the move to Calgary? Will go with my son and now searching the secondary school info. Targeting NW or SW schools. Please kindly comment if you have some tips. Thanks

洋房

回覆 cds10v 的帖子

Weather should be ok for me. I lived in Montreal for 6 years and tasted the cold weather.

男爵府

我一家都打算去Calgary. 可能3 或4 個月後去。

大宅

請問樓主到咗CALGARY未呀?

洋房

我都想了解一下

大宅

黎緊我會帶BB回流Calgary
唔知有無Calgary 媽媽group

男爵府

Tyftmama 發表於 19-8-20 18:47
係呀,我覺得問移民顧問會專業好多,最好問多兩三間。自己攪不是不可以,但要好多時間和看大量資料
...

請問你係咪已經過咗加拿大啦?
想了解吓你係用咩簽證過嚟?因為我都想一個人帶兩個小朋友過嚟讀書

複式洋房

skysa35 發表於 20-10-26 23:07
黎緊我會帶BB回流Calgary
唔知有無Calgary 媽媽group

我都想知呀 有嗎?

複式洋房

szecw 發表於 21-9-7 15:29
我都想知呀 有嗎?

想知too

大宅

我地黎緊2月會帶埋阿仔過黎

首頁