跳至

首頁

尾頁

子爵府

去NY的,無電視仔在椅背都可以的

公爵府

kkyyn 發表於 19-8-11 12:58
去NY的,無電視仔在椅背都可以的
我都係通常揀返CX

大宅

只有cx 直航如我無記錯

子爵府

原本我都是CX, 現在非常時期, 最驚佢地機組人員, 一吾滿意就罷工.

所以,吾直航, 可能都會考慮的了.

大宅

kkyyn 發表於 19-8-12 09:46
原本我都是CX, 現在非常時期, 最驚佢地機組人員, 一吾滿意就罷工.

所以,吾直航, 可能都會考慮的 ...

長榮你睇下啱唔啱,停台北

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

UNITED都有直航香港紐約,唔直航有好多:ANA,EVA,大韓,華航,Lufthansa,加航,Air France,JAL、英航、維珍都有,紐約有幾個機場,睇下你想飛邊個再揀下啦。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

吾直航, 有時要30個鐘, 才到NY

大宅

kkyyn 發表於 19-8-12 17:32
吾直航, 有時要30個鐘, 才到NY

所以我咪叫你睇下長榮囉,加埋停台北大概18小時,價錢又ok,你其實可以上skyscanner 找資料,自己做點research 好簡單

子爵府

好的,謝謝你

複式洋房

聯合航空 價格不錯

男爵府

我會選擇美國航空系達拉斯轉機

複式洋房

RafaelW_FB 發表於 19-8-27 16:48
我會選擇美國航空系達拉斯轉機

第一次land最好直航不要轉機,因通常行李太多。

香港航空和聯合航空應該最平

男爵府

Eiffel2010 發表於 19-8-28 14:52
第一次land最好直航不要轉機,因通常行李太多。

香港航空和聯合航空應該最平

我點都要係達拉斯,洛杉磯或者紐約轉一次,或者停留一陣,因為香港去奧蘭多冇直航

大宅

回覆樓主:

請問有冇jm搭過Air China或者 Eva Air ,從美國返香港,評價如何?

公爵府

Remido 發表於 19-9-30 16:17
請問有冇jm搭過Air China或者 Eva Air ,從美國返香港,評價如何?
EVA 不錯的,Air Canada 未搭過返香港,但搭過去歐洲,麻麻啦,曾擅自改我行程(origin 同 destination 冇變,但轉機地點改左),也有一程嚴重 delay

大宅

mugtaitai 發表於 19-10-1 06:47
EVA 不錯的,Air Canada 未搭過返香港,但搭過去歐洲,麻麻啦,曾擅自改我行程(origin 同 destination 冇 ...

Air China 我搭過香港飛北京,都係麻麻啦!

諗緊美國返香港十幾個鐘,搏唔搏好,因為Air China 凌晨機,帶小朋友上機瞓覺啱啱好

公爵府

Remido 發表於 19-10-1 10:02
Air China 我搭過香港飛北京,都係麻麻啦!

諗緊美國返香港十幾個鐘,搏唔搏好,因為Air China 凌晨機, ...
CX 美國返香港都有凌晨機,雖然近年服務差左好多,但斷估仍然好過 Air China?

男爵府

Remido 發表於 19-9-30 16:17

我現揀答Eva……very good
price performance ……good

伯爵府

好媽媽勳章

rose-mag 發表於 19-8-12 14:09
UNITED都有直航香港紐約,唔直航有好多:ANA,EVA,大韓,華航,Lufthansa,加航,Air France,JAL、英航、 ...

請問一下
第一次land
有無限制用哪裡的機場或入境處

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

olimo 發表於 19-12-16 18:15
請問一下
第一次land
有無限制用哪裡的機場或入境處

冇,不過你入境時有手續辦,要填聯絡地址,你要有個寄嘢俾你,你會收到嘅地址,正常嚟講,綠咭係會寄去俾你。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至