夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

個個禮拜返或者會冇咗佢好多私人時間, 一個月返到一兩次已經好好, 唔洗咁密。

別墅

人妻一號 發表於 19-8-13 17:26
係呀,之前結婚前,我哋差唔多一個禮拜返去一至兩次,因為平時屋企兄弟姊妹比較多,所以都好啱嘴型,我見 ...

是不是你媽煮食不合佢胃口?我聽過朋友講,佢離婚後好開心,因為12年婚姻,每星期都返去外父母家食飯2次,但外父母不是廣東人,煮的東西完全唔想食。然後同外父、舅仔傾計又唔岩咀型......成日上去都好想快點走。
開頭都同老婆講唔想去,但老婆唔理解,講多2次黑面,唯有死忍12年。但到今時今日講返,佢都仲係覺的去外父母家是食飯好慘的事。
同時,呢個女人2個月先返奶奶家食一次飯......但男人同家人關係好好㗎。所以你都檢討下,你每星期同老公返外家,咁幾耐返一次奶奶度呢?

大宅

人妻一號 發表於 19-8-11 15:57
我c6勁唔鐘意返我娘家,會次都好似迫佢返但,但明明拖拖果時成日叫佢返我娘家佢都好樂意,無問題,加上我媽 ...

我老公都係 佢唔鐘意返或者同我邊親戚食飯我會幫佢講籍口 但我就一定要出席佢個邊

子爵府

我c6勁唔鐘意返我娘家,會次都好似迫佢返但,但明明拖拖果時成日叫佢返我娘家佢都好樂意,無問題,加上我媽 ...

我c6 只係年初一先返。平時d生日飯我直情唔通知佢。直到多年後一日我唔同佢出街食飯,佢問我why?我話因為老豆生日。佢突然醒覺點解無通知佢。

超,通知又話唔想去。而家唔通知又話唔通知。d男人唔知想點...

男爵府

BK Milk勳章

我老公都係咁, 去親黑面一係急急腳咁走。 我直頭唔使佢去。 我自己帶的小朋友返重開心。 咪座的士來回囉! 唔好令自己同家人受氣

大宅

我都有呢個問題 ! 因為我每星期都有一日會返娘家食飯,
佢次次去到都唔會出聲, 黑面, 剩係係度睇電話, 我每次都勁嬲,
我有同佢講唔使佢返, 我自己返去仲開心, 佢又話唔好,
但次次上到去都係咁, 我真係唔想佢上去.......

水晶宮

華妹妹 發表於 19-8-11 17:54
我c6都好小番,但係唔係好喜歡跟我番去,我媽都會唔鐘意。不過我唔會令自己夾起中間唔開心,我放得好開。 ...

同我一樣 我老公一年只有大節日返娘家,其餘日子得我返不知幾正,我娘又冇乜問點解

公爵府

人妻一號 發表於 19-8-13 11:46

三個字車程,個個星期返呀

個個星期返又真係密左D,可能你C6有時懶唔想郁,或者覺得去度好悶,無乜嘢做咪唔想去囉,都好正常

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

你返娘家就話返自己屋企啫,對佢嚟講其實係應酬,尤其如果你媽對佢好好,噓寒問暖又送飯又問呢樣嗰樣,對佢嚟講更加係一種壓力。
就正如好多新抱都唔鍾意返男家奶奶度一樣咋嘛。

伯爵府

人妻一號 發表於 19-8-13 17:26
係呀,之前結婚前,我哋差唔多一個禮拜返去一至兩次,因為平時屋企兄弟姊妹比較多,所以都好啱嘴型,我見 ...

如果你C6連99都唔想見
佢係唔太想應酬2邊
咁就由佢囉

有時好似你媽咁熱心
都係一種負擔來既

大宅

老公平時唔去咪由得佢囉,大時大節現身請下食飯,交足功課已經足夠。
我老公每星期多數返99屋企食兩次飯,星期六例牌飲早茶,我從來唔阻佢,因為孝順父母係應該要做嘅事,而老公都好明白事理任由我自己選擇去邊日同去唔去

大宅

回覆樓主:

我C6一星期都跟我返娘家2-3晚 , 主要係我放工有時買唔切餸,咁就齊齊返我娘家痴餐,我媽煮野食又好岩佢胃口,咁就一拍即合

大宅

我知老公都唔太喜歡跟我返外家, 所以大時大節食飯出席果D無問題
平日咪自已返囉, 無咩問題, 我媽都係想見下個女, 大家傾下心事
佢係度點傾, 哈哈
講真, 我都唔太想成日去夫家聚會, 我去親都係佈景板, 少講野

大宅

好多男人都係咁,好似唔想面對人,情願打機

大宅

我一個星期返娘家一次,我會叫C6唔使返係屋企抖!我返到娘家好free,阿仔又痴住公公!C6過節先會返去食飯!

首頁

尾頁

跳至