時政擂台

跳至

首頁

尾頁

民房

做個靚太 發表於 19-8-13 13:03
可以傾,我同我嘅家人或朋友都有傾,有相同,亦有不同睇法~我地都無傷和氣,反而係睇下大家睇法,或者有得 ...

建議站在黑又站在白那邊想想,唔同覺度自己睇法唔同
黑衣人就是市民?
白衣人就是黑社會?
警察全是黑警?
為什麼警察要做黑警?
可能大家都有錯?
最重要不要自私而傷害他人!!!!!!

複式洋房

canpi526 發表於 19-8-11 21:12
我無講 佢不停質問我有無警黑勾結
講真有又點 無又點 我只想正常生活 that's it
...

樓主真係自私到一個點,但係又無知,以為咩都唔理不問世事就可以安居樂業

大宅

2019勳章

Lana.s 發表於 19-8-12 14:39
如果你唔想理政治 又不如換個角度睇
試欣賞老公係一個有良知 有同理心既人

一個有同理心的人係唔會逼人囉.......

大宅

2019勳章

cacapie 發表於 19-9-5 06:13
樓主真係自私到一個點,但係又無知,以為咩都唔理不問世事就可以安居樂業
...

佢無知在無表明反對任何暴力,我覺得反對暴力係好正確的價值觀

大宅

回覆 canpi526 的帖子

非常同意,唔同意佢地就係冇良知,唔岩。都唔諗下自己做既野有邊到值得人支持

大宅

i... 我咪又係...琴晚同c6講林鄭終於都肯撤回都叫做有個好開始... 點知c6話重有另外4求...
我話其中一求係要不檢控及釋放示威者根本就唔可能... 若果咁做就凌架法治啦...
跟住我話應該要人唔可以full gear出黎示威... 佢就話我變咗, 唔講...
d人話見到果d黑衣人放火, 整爛d野既人係警察.. 唔俾full gear就可免咗呢d野啦... 無謂估估下...
點解可以唔聽埋人講埋個原因就斷線呢...

洋房

cacapie 發表於 19-9-5 06:13
...

你真係白痴到一個點,但係又唔知,以為自己睇電視就可以知天下事

水晶宮

IPodnano 發表於 19-9-4 21:57
一,你指警察打人?明白
二,你講警察無差別破壞途經市民既車,明白
三,呢個係示威,唔通起自己屋企抗議 ...

其實你已被立場蒙閉左雙眼。

複式洋房

alicego62 發表於 19-8-14 15:23
黃絲特質,你唔贊成我,我就要攻擊你,unfriend你。迫你表態,天生紅衞兵性格,好接受批鬥文化
...

Unfriend 好溫和
比起藍絲阿叔打刀打玻璃樽打人好吧
浄係睇TVB
不如去搵番D完整既片睇下

複式洋房

cindycindy1103 發表於 19-9-5 10:37
i... 我咪又係...琴晚同c6講林鄭終於都肯撤回都叫做有個好開始... 點知c6話重有另外4求...
我話其中一求係 ...

從721 已經沒有法冶可言
難道警黑合作有法冶?
藍絲斬人打人之後話年輕人蝦老人家
你地俾人打唔會還手?
撩人者賤 香港人不會陌生吧?
示威者可以拉
但下下扑頭係法冶?
私刑又係法冶?
無做衰野傳媒點會影到呢?
用少少腦分析下
點解示威者破壞死物
傳媒社工醫護律師都仲幫呢班人?
因為係香港警察破壞法治
認真
尋求真相吧 睇D完整D既直播同片
睇TVB 同睇央視無分別

大宅

biscuitmom 發表於 19-10-4 09:04
Unfriend 好溫和
比起藍絲阿叔打刀打玻璃樽打人好吧
浄係睇TVB

不如大家一齊數下黃藍破壞同打人occasion

首頁

尾頁