時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

畀面勳章

我讀過行為心理學,理論上當你想停止一個人行為,只係planned ignore係無用,一定要配合reinforcer (奬勵品)先係一個treatment package.只有planned ignore ,但一粒糖仔都唔比人,一定會兩敗俱傷

水晶宮

好媽媽勳章

Azicy1212 發表於 19-8-12 00:09
我最想警察依家直頭唔做野 !
但只會出現無數私了情況!到時又話黑警唔做野!
...

係,我都覺得警察唔再出現,由得佢地自己玩最好,但呢個情況根本唔可能發生。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

Mary媽咪 發表於 19-8-11 23:56
如果你係中立之人
點解唔講講黑衫人做左d 乜

我都唔明政府點解唔肯成立獨立調查委員會,幾方人馬都要查,加埋正式講撤回.

其實犯左法嘅,即時要拉,唔好等人去鴨寮街入貨至拉,too late

水晶宮

好媽媽勳章

fatbabyloveu 發表於 19-8-12 00:14
D警察扮示威者製造混亂,到底有咩居心?

唔該 我只想理性和平討論,呢啲野大家都睇過,唔洗再post呢到

大宅

tszching2312 發表於 19-8-12 00:13
搞成今日咁既局面係邊個問題?就係林鄭呢個政府班底。
不過我覺得換哂血根本無用,政府只係識送錢上大陸, ...

只嘆技不如人
人哋無恥又有犯民幫,你要怨就怨犯民

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Mm233 發表於 19-8-12 00:14
呢位會員真心認為自己識法律多過大律師公會同律師會

我都話咗佢哋叻啲㗎喇! 雙非又係佢哋酷刑申請又係佢哋, 三跑環評報告又係佢哋, 唔識法律點會搞到咁多嘢出嚟啫!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

禁止訪問

子爵府

fatbabyloveu 發表於 19-8-12 00:14

啲人無破壞或衝擊, 就唔會被拉

複式洋房

alicemic 發表於 19-8-12 00:01
如果佢哋唔係妖魔化咗呢條法例, 根本就唔會有咁多愚民聽佢老點!

首先企出黎既係大律師公會,佢地會唔清楚條法例係點?會俾人點?

水晶宮

好媽媽勳章

popocat 發表於 19-8-12 00:16
我都唔明政府點解唔肯成立獨立調查委員會,幾方人馬都要查,加埋正式講撤回.

其實犯左法嘅,即時要拉,唔 ...

查完佢地都未必滿意,邊個查都有意見

水晶宮

sasa@uk 發表於 19-8-11 23:58
政府已經讓了一大步停左送中條例
點解黃人要得吋進尺,係唔係暴動等法庭判,點解要林鄭話事
...

係囉,都暫緩左,仲想點?
釋放義士?香港是法治社會喎!林鄭話得事咩?

男爵府

畀面勳章

tszching2312 發表於 19-8-12 00:13
搞成今日咁既局面係邊個問題?就係林鄭呢個政府班底。
不過我覺得換哂血根本無用,政府只係識送錢上大陸, ...

林鄭都無做幾十年啦,又賴政府,仲有你兩公婆儲幾十年都上唔到車,根本就係你兩公婆問題,依幾十年都樓價絕對不是常在高位啦,又係賴政府呀。

珍珠宮

熱血金章

你冇睇無間度咩?臥底呀!
暴徙都扮大肚婆,麥當勞媽媽,被打既誇區廚師,白鬚公,黃大仙街坊,不如你又解釋下。
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

alicemic 發表於 19-8-12 00:06
佢哋而家玩到掟汽油彈燒警署燒警察, 郁下就封路塞地鐵拉啲司機出嚟打, 依家收埋啲警察唔出嚟有乜嘢後果到 ...

而家除左答應5大訴求外,根本講乜做乜都錯。

計人數
出黎示威及搗亂者遠超警察數量,而且抗爭左2個月,前線警察已經疲於奔命,仲要佢地理性地執法係好困難。而家大部份傳媒仲要對警察不利,一張相已經寫好多野出黎。繼續咁對立撕裂更嚴重,再拖落去,我肯定輸既係警方。

我並唔係唔支持執法,但蟻多“嬲”死象。

要知道背後攪手一日唔同政府談判,個局面唔會停。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

禁止訪問

複式洋房

bhamcy 發表於 19-8-12 00:18
啲人無破壞或衝擊, 就唔會被拉

警察着哂黑衫,戴哂口罩,扮示威者,然後係度碇磚,懶落示威者度呀!!!你睇清楚未?

侯爵府

嚴厲啲全部拉告案底

複式洋房

Myy4.myy4 發表於 19-8-12 00:09
佢哋5個訴求根本唔make sense!!!犯咗法想冇後果?倒不如一開始唔好犯法!為咗得到自己想要嘅嘢而做出損人 ...

721班白衫打人都無後果啦
以前黑警貪污咪一樣特赦
今次警黑明顯比人捉到證據 係咪又要處理晒?

事急從權
唔好咁死腦筋
香港政府就係處事唔夠靈活變通
先一直越黎越多矛盾

首頁
34567...11

尾頁

跳至