0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

設備舊我不太介意,但徫生方面我就介意,當然交得人就不要諗太多。

好想知用過既媽媽點睇。

而家要決定好唔好送五個月大既b入學

大宅

Jessicakyy 發表於 19-8-12 12:08
設備舊我不太介意,但徫生方面我就介意,當然交得人就不要諗太多。

好想知用過既媽媽點睇。

排左幾耐啊,聽講要排成年先有位,我依家都諗緊BB出世育嬰院定係請工人姐姐

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Jessicakyy 發表於 19-8-12 12:08

好想知用過既媽媽點睇。

係咪天耀呀?我女返咗一年,好好呀!返得好開心

大宅

IvansweetHeart 發表於 19-8-12 12:23
排左幾耐啊,聽講要排成年先有位,我依家都諗緊BB出世育嬰院定係請工人姐姐
...

剛好一年了,b係肚中八週已報。。。

大宅

ka_kelly55 發表於 19-8-12 13:34
係咪天耀呀?我女返咗一年,好好呀!返得好開心

妳囡囡幾大個入學架,我囡末夠半歲,會不會太可憐。。。

我見佢啲床係鐵閘咁,張凳又。。。夾板咁 ><

男爵府

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Jessicakyy 的帖子

我女1.5歲先有位入, 開頭都覺得好慘咁, 返咁多個鐘, 但覺校有有小朋友一齊玩, 反而仲開心, 又講嘢叻咗, 姑娘有愛心, 仲會幫佢哋介片, 自理能力高咗, 我都幫

埋個細仔報, 不過你有心理準備成日病

大宅

ka_kelly55 發表於 19-8-13 08:48

我女1.5歲先有位入, 開頭都覺得好慘咁, 返咁多個鐘, 但覺校有有小朋友一齊玩, 反 ...

我女而家排到了。。。半歲人仔未到。

其實我用小啲錢,老公讚成我做全職媽既,當然想常陪b,但我唔敢呀,而家香港仲搞成咁,有錢好似安全小小。

妳知唔知bb係咪全部共用奶咀,應該唔會同我們分返私加咀的,對嗎?

男爵府

我女無用奶咀架, 你可以問下佢先, 自已湊返當然最好, 但如果請工人VS 6299 VS 育嬰園, 我會選育爭嬰園, 自理好好多, 而且可以學習下同人相處

大宅

ka_kelly55 發表於 19-8-13 12:51

我女無用奶咀架, 你可以問下佢先, 自已湊返當然最好, 但如果請工人VS 6299 VS 育 ...

妳女已食固,不用奶奶?
我女咁細個,就要學自理嗎?,係咪細細個地學好時間控制?~。。嗯好煩

男爵府

Jessicakyy 發表於 19-8-13 13:17
妳女已食固,不用奶奶?
我女咁細個,就要學自理嗎?,係咪細細個地學好時間控制?~。。嗯好煩
...

我女入學時已經食飯啦,你應該被你bb讀到畢業嘛?
你bb都應該就快加固,有姑娘幫手好過自己放工準備

大宅

ka_kelly55 發表於 19-8-13 13:26

我女入學時已經食飯啦,你應該被你bb讀到畢業嘛?

係啦,我諗我忍唔住比佢讀到兩歲,中途退學,我唔太想錯過佢太多寶貴時間。。。。

係呢,又請問,如果讀唔到畢業,其實入育嬰院學自理既目的達唔到,只求有人湊下,咁情況下係咪唔太值得,因為容易病,盞搞。。。

男爵府

睇下你屋企有無人湊, 如果有, 你又放心咪留返喺屋企, 即使第日返N班都會成日病架, 始終小朋友玩好埋

首頁

尾頁

跳至