親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

我下星期一飛,班小朋友俾下面唔圍機場,一年先可難得請到幾日假,示威遊行而取消保險一定唔賠,而家唔知點算(emoji)

大宅

我16/8飛!

子爵府

iris430 發表於 19-8-13 08:37
我16/8飛!

我同你一樣

子爵府

20080909 發表於 19-8-12 20:57
如果明早飛不到,航空公司會不會安排遲些飛?特別情況或者試下email酒店問可否改期?
...

其實我都想知

大宅

美好大世界2017勳章

我都好擔心瞓唔到......希望可以順利起飛,天父請您保守我們.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

留意新聞和航空公司訊息

大宅

go111kmf 發表於 19-8-12 17:33
我同事明天早機現等消息,我下星期阿囡生日飛,我都擔心中
我同事順利飛到👏👏👏

瑪瑙宮

大廚勳章

20080909 發表於 19-8-12 16:55
有冇人這幾天出發?有何打算?

好似又再聚集喎。。睇嚟呢幾日返都係危危地

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1566481/即時-港聞-逃犯條例-網民號召再到機場集會-大批市民陸續抵大堂
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-8-13 14:25
好似又再聚集喎。。睇嚟呢幾日返都係危危地

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1566481/即時-港 ...

暫時小貓百零隻

大宅

回覆樓主:

以前八月飛驚打風,依家八月飛就驚曱甴!

瑪瑙宮

大廚勳章

youhello507 發表於 19-8-13 14:35
暫時小貓百零隻

我見到有啲Facebook喺度call緊人問有冇人會一齊入去囉。。希望啲人唔好癲啦。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

回覆樓主:

早上飛好似安全D,曱甴下午先訓醒出黎作怪

瑪瑙宮

大廚勳章

youhello507 發表於 19-8-13 14:35
暫時小貓百零隻

https://www.facebook.com/onccnews/videos/1967529660014267?s=1036934295&v=e&sfns=mo
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

seaheart88 發表於 19-8-13 14:55
https://www.facebook.com/onccnews/videos/1967529660014267?s=1036934295&v=e&sfns=mo

又入侵離境大堂

分分鐘又爭取到停機場

別墅

sunshine0613 發表於 19-8-12 19:36
我都係明早飛,䈴航;另外hotel沒有得退,火車票丶球賽門票etc
唔知travel insurance有沒有得claim部分, ...

我同你類似,真係取消佐!晴天霹靂!原來後續好麻煩!因為酒店已經full paid, 而且小朋友期待,所以即轉買深圳機票,返程用返hk expresses,但應該用佐一程就全部無得退款,即係去程白白再即時買貴飛!唯一籍得安慰同讚係agoda 訂的酒店,已經過曬取消期,我試下問酒店,佢同意我今晚的改去過幾日,咁我幾日後玩完回程本來book 另一間,依家另一間趕到五日前cancel!

侯爵府

Little_lions 發表於 19-8-13 16:17
我同你類似,真係取消佐!晴天霹靂!原來後續好麻煩!因為酒店已經full paid, 而且小朋友期待,所以即轉買 ...

我另外出了正常航空,明天出發,機票比原簾航貴一倍(emoji),但真的好想去。

男爵府

減齡達人勳章

Little_lions 發表於 19-8-13 16:17
我同你類似,真係取消佐!晴天霹靂!原來後續好麻煩!因為酒店已經full paid, 而且小朋友期待,所以即轉買 ...

你意思原本來回都係hk expresse? 而現在去程轉另一間航空公司?咁你要問清楚你去程無出現,回程機位會唔會一併取消埋喎

別墅

sunshine0613 發表於 19-8-13 16:28
我另外出了正常航空,明天出發,機票比原簾航貴一倍(emoji),但真的好想去。
...
咁你回程重新買定用返廉航,睇嚟都好多人即撲機票。無辦法,酒店、大假....都plan 好,小朋友又唔多日子可以隨時去旅行😆

侯爵府

Little_lions 發表於 19-8-13 16:57
咁你回程重新買定用返廉航,睇嚟都好多人即撲機票。無辦法,酒店、大假....都plan 好,小朋友又唔多日子可 ...

買一套新的來回
退原本那套

大宅

想問下機場依家係咪check in 唔到,入唔到離境大堂出境?

首頁

尾頁

跳至