親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想問下如小朋友第一次滑雪如跟團時間夠嗎?如租雪場的衫褲Ok 嗎,因諗住玩半日吾買衫了
叧係咪一定要買Lift pass, 如學完係附近玩下可以嗎
謝謝

珍珠宮

回覆樓主:

唔夠水,玩一陣就趕去 shopping

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 sangbaby 的帖子

如果想玩耐D,其實都有團可選擇,我跟過的是酒店早餐後就出發,先停租滑雪用品的店鋪,再車到雪埸, 領隊仲親自教授基本滑雪技巧,之後休息同各自係雪場午餐, 集合再教滑雪技巧後就自由活動, 領隊非常好,全程係雪埸幫手帶D小朋友滑雪

伯爵府

回覆樓主:

一個滑唔夠,一個滑到喊唔滑,都係睇性格,我自己覺得唔夠,下次會去三日兩夜

珍珠宮

回覆樓主:

跟團果d, 可以叫體驗下雪,想滑想學,唔夠時間的

大宅

sangbaby 發表於 19-8-12 20:40
想問下如小朋友第一次滑雪如跟團時間夠嗎?如租雪場的衫褲Ok 嗎,因諗住玩半日吾買衫了
叧係咪一定要買Lift ...

跟團
當玩下雪
lift pass

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

題外話, 咁如果有心想跟團滑雪, 大家有無提議, 跟邊間旅行社會比較好/多D滑雪時間?

複式洋房

跟團你仲邊有多時間滑雪呢
40-50人一團
換衫個半鐘
換裝備個半鐘
你都無左半日

珍珠宮

wcpcelia 發表於 19-8-13 16:11
題外話, 咁如果有心想跟團滑雪, 大家有無提議, 跟邊間旅行社會比較好/多D滑雪時間? ...

朋友跟過 kts 話唔錯

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝分享

珍珠宮

回覆樓主:

不如返廣州學兩日仲好

首頁

尾頁

跳至