烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

洋房

餐牌上好多道菜都係有「姥姥」呢兩個字命名行頭,但咪又係嗰D嘢!
姥姥家鄉粗炒...應該就好美味!因為我老公一啖都無同我地分享過(emoji)!
姥姥手製排骨拉麵...我個仔食咗一大碗,我都有食...湯有少少味,好清!排骨外邊少少脆,肉質軟...無成口油嘅感覺!
招牌小籠包...泰泰一見到就手指指語要食,仲食咗兩隻...真係好香肉味,裡面D肉汁真係鮮甜!
姥姥生煎包...除咗係個皮同小籠包唔同,內裡幾乎一樣...肉汁無咁甜,但都係好味(emoji)! 仲有好多嘢想食,但人太少叫唔到好多嘢食... #上海姥姥 #上海菜 #小籠包 #生煎包 #上海粗炒 #排骨麵 #noodles #自費 #hkfoodie #foodphotography #foodblog #instafood

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Cheuk2012    發表於 19-8-13 00:12

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

多謝分享

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好貴,仲要加一

男爵府

我去窩貼大王食豆沙窩餅,好平。

翡翠宮

回覆 RoyceFung 的帖子

Yummy

禁止訪問

伯爵府

RoyceFung 發表於 19-8-12 20:45
餐牌上好多道菜都係有「姥姥」呢兩個字命名行頭,但咪又係嗰D嘢!
姥姥家鄉粗炒...應該就好美味!因為我老 ...

黃金炒飯同年糕都好食。相比彩色小籠包果間,個人覺得姥姥唔錯。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

覺得咸

伯爵府

kaheiboy 發表於 19-8-13 11:22
黃金炒飯同年糕都好食。相比彩色小籠包果間,個人覺得姥姥唔錯。

X2

複式洋房

回覆樓主:

大宅

hksarhksar 發表於 19-8-12 22:45
我去窩貼大王食豆沙窩餅,好平。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hksarhksar 發表於 19-8-12 22:41
好貴,仲要加一

X2

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

RoyceFung 發表於 19-8-12 20:45
姥姥家鄉粗炒...應該就好美味!因為我老 ...

我屋企附近果間姥姥,因為太難食,唔記得係上年年底或是今年初執咗了。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊