自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用開casablanca,已經有3套,最近系半年前買左一套豬仔公仔,宜家又有好多卡通好靚好想買,但又唔捨得因為屋企果d都唔算殘,你地大約幾耐買一次新床單呀?

別墅

luvubabemiu 發表於 19-8-12 23:16
用開casablanca,已經有3套,最近系半年前買左一套豬仔公仔,宜家又有好多卡通好靚好想買,但又唔捨得因為屋 ...

我自己就無特定話幾耐會買,多數都係見到靚,價錢又可以就會買,至於有新被單,我就會將洗到殘果啲掉左佢

子爵府

無定,見到減價就會買定

男爵府

回覆樓主:

我家都有6套床單,2套被袋未開 ,原因都係因為儲公仔

子爵府

用開casablanca,已經有3套,最近系半年前買左一套豬仔公仔,宜家又有好多卡通好靚好想買,但又唔捨得因為屋 ...

買左無印,用左成年仍然好新淨,唔會再買住

水晶宮

Natural Home, 用左5年仲好新,成日好想佢爛

大宅

回覆樓主:

成日買,見靚又買!唔舊又唔捨得掉!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

屋企每床有3-4套床單, 盡量會掉一套先買一套, 太多用唔晒又要浪費地方放, 放耐左又唔記得左攪到又買過。

公爵府

開心吸收勳章

wcandtt 發表於 19-8-12 23:42
...

我都想知幾時爛 ,等我轉下款

珍珠宮

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

我次次都等casablanca大減價就入貨,超級抵!

珍珠宮

wcandtt 發表於 19-8-12 23:42
...

我2009年入伙時買咗3套natural home,好想佢快d爛 ,而家仲新嘅一樣,4日洗一次床單

水晶宮

用到穿洞先會買新的。

剛剛爛咗嗰套用咗八、九年。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

冇數住幾耐買一套,有時特價會買,
用到唔鍾意或有啲殘舊就會用嚟套喺廳嘅梳化,每晚都會換張乾淨

大宅

回覆樓主:

冇特定,見到喜歡就買

wcpcelia    發表於 19-8-13 10:12

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

見到啱就買,
I 大蚊豬   

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

爛才買,唔想太多床單,好阻地方
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

象牙宮

回覆樓主:

2年,洗到殘就買新用,我夏天2星期換一次,冬天3星期換一次

子爵府

我是床單控,見靚就買,但床單被套很難爛,但都照買,間中轉下款

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

2年
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

減價會買定, 尤其係做買1送1!

首頁

尾頁

跳至