婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

如果再提依兩個字我諗我真係會提岀離婚

成日問我點解唔同佢老母講野,講到岀口又點,已經解釋左,我要求好過份咩,只係要求唔好俾佢食飯睇電話,早啲訓同食少啲味精,為個仔好咁都話我多事,咁你要我答你乜野? 我見到間屋已經好煩見到你老母,我直情想桶佢一刀,唔好再問,唔好再煩我,一係離婚,一係殺左我,都唔想既就收聲

大宅

emissybb 發表於 19-8-13 03:38

成日問我點解唔同佢老母講野,講到岀口又點,已經解釋左,我要求好 ...

明白你既,不過有時候不是自己湊,真係不能要求大多,因為老人家湊辛苦,佢地只會用佢地舒服一點既方法。我小朋友之前係自己媽咪湊,你講既野都中晒,講就講了,不過仍是照做,作為女兒都沒有辦法。

不過你C6就不對了,明知你對小朋友緊張又不是太滿意99做法。不幫口都算,仲要叫你叫你傾計,有d強人所難吧!

明白你,辛苦你了!

男爵府

我相信大部分比奶奶湊B既女人都好明白你既心情,都想為小朋友好,但有時候冇辦法下就要睇開D。我之前同你一樣都係奶奶湊,不過我地唔同住。基本上奶奶全日都開電視,除左抱住我囝訓覺。又成日唔比佢訓,話佢要玩。如是者湊左1年幾。
總之我同你一樣好唔滿意佢既湊法,但我要返工,唯有靠佢湊,所以我基本上冇出過聲表示不滿,只要我放工回家見到囝囝平安就OK。之後搬屋,奶奶自己話唔湊,我請左工人湊。

我覺得只要你小朋友平安,食得夠就算啦,凡事都睇開D就冇事。唔洗講到冇將來咁誇張。

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

其實, 真係無計~~
老人家湊, 小朋友安全健康就算~~
你加要求俾佢地, 佢地唔會做...都唔會聽
自己先辛苦
不如..同自己講...佢地點湊..就點湊
係自己手時...無人可以打擾你教仔女既方式
小朋友都會知...同媽媽一齊唔可以做D咩...

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

百寶袋 發表於 19-8-13 11:23
我記得樓主,畀4000家用要99幫手湊2個,99喊曬要求加家用 ,叔仔出埋聲不滿你,你仲覺得無問題,唔需要加, ...

原來係咁
咁真係放過人地放過自己啦

子爵府

emissybb 發表於 19-8-13 03:38

成日問我點解唔同佢老母講野,講到岀口又點,已經解釋左,我要求好 ...

你咁痛苦,你自己可以同小朋友先返娘家,老公之後再傾,點解你唔搬走先

男爵府

nikfan 發表於 19-8-13 15:01
你咁痛苦,你自己可以同小朋友先返娘家,老公之後再傾,點解你唔搬走先

因為回娘家可能要俾超過4000

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實樓主可以學我阿媽,我阿媽好明白交得我俾祖母湊就啱好理佢點湊,你冇時間吾以跟下功課,有啲親子時間,但生活就唔好理咁多喇,除左真係安全問題之外,食咩著咩,帶去邊,睇咩醫生個啲就啱好理喇。
我阿媽咁做得返個結果就係佢地離婚,老豆唔生性都好,祖母都同我地一齊住,佢地關係實無母女咁,祖母上年走左我阿媽用乾女兒身份,我有記憶以黎未聽過他地嘈交,亦未係阿媽口中聽過任何投訴,因為我阿媽心明自己要揾食,老人家肯幫手湊已經好好

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實樓主可以學我阿媽,我阿媽好明白交得我俾祖母湊就啱好理佢點湊,你冇時間吾以跟下功課,有啲親子時間,但生活就唔好理咁多喇,除左真係安全問題之外,食咩著咩,帶去邊,睇咩醫生個啲就啱好理喇。
我阿媽咁做得返個結果就係佢地離婚,老豆唔生性都好,祖母都同我地一齊住,佢地關係實無母女咁,祖母上年走左我阿媽用乾女兒身份,我有記憶以黎未聽過他地嘈交,亦未係阿媽口中聽過任何投訴,因為我阿媽心明自己要揾食,老人家肯幫手湊已經好好

男爵府

開心吸收勳章

在我睇黎,我求緊我99湊,所以我一直做溫順的小綿羊...
講真.湊小朋友好辛苦架.自己又唔可以做FTM,要求人就唔好太多要求了.
我記得我99成日用D好污遭的布幫我囡抹臉同洗屁股都同一條毛巾,我講過好多次她還是一樣.我都唔敢得罪她.唯有自己偷偷地換左D毛巾,同埋盡量叫她分開用...
有時候求人就無辦法啦.自己湊就好點,但經濟唔允許就唯人低聲下氣啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

c27cheun 發表於 19-8-13 10:35
我相信大部分比奶奶湊B既女人都好明白你既心情,都想為小朋友好,但有時候冇辦法下就要睇開D。我之前同你一樣 ...

我心態同你差不多
俾人湊無得要求咁多
平安無事發生就得啦
俾左人地湊就要信人地,果個仲要係99呢

男爵府

SUKI20062014 發表於 19-8-14 17:33
在我睇黎,我求緊我99湊,所以我一直做溫順的小綿羊...
講真.湊小朋友好辛苦架.自己又唔可以做FTM,要求人就唔 ...

你令我記起當年我99幫我湊仔,有次比我發現,99一條沙巾幫我仔洗晒全身,抹完pat pat再洗嘴仔。 之後我同c6講,起初佢話好難開口,想逃避問題,叫我扮無野。我就企硬同佢講,一係你講,一係我爆(到時唔好話我唔比面老人家)+你個仔每晚沖完涼果條巾,我一定會要c6都要用黎抹入口(bb講唔到,你做人父母明知有問題都扮無野(你無野呀),你唔幫個仔,你就分金同味食吓你個寶貝仔d屎)。之後c6咪正視問題,同佢阿媽講囉。

翡翠宮

回覆樓主:

4K一家4口
我係你奶奶寧願你一刀桶死我
好過零碎受折磨

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

窮人真係唔可以結婚生仔的! 佢地一定拖累上下两代,禍及家人。

首頁

尾頁

跳至