時政擂台

跳至

首頁
45678...19

尾頁

大宅

erickin0 發表於 19-8-13 08:16
係囉!夏蟲豈可語冰﹖
就算最終證明咗真係警察射,到時佢地又會有另一番理由支持警察架啦!

根據警察規條
明明布袋彈只可以發射係大腿以下
真可怕,可是現在卻危險發射
平心而論,的確在這件事上開始對法治及執法者有保留

珍珠宮

畀面勳章

fatbabyloveu 發表於 19-8-13 08:06

呢段清楚影到

片段的來源是什麼?如果真係有咁清楚, 點解當場咁多記者冇出聲?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

回覆 fatbabyloveu 的帖子

戰場是預左不是安全地方,已經講左會開槍,死傷必然的

大宅

hkgra 發表於 19-8-13 08:25
回覆 fungmiss 的帖子

係咪未知傷者傷成點?

昨日睇新聞只知尚在規劃下一步手術點做,由於傷勢太重同複雜。相信過多幾天,就會有所交代了

別墅

佢受傷盲眼毀容,我都覺得好慘,佢同屋企人一定好難過。希望佢地可以堅強振作。

但係,黃絲或黑衣話搞「時代革命」,革命係會流血的,上得街真係要有心理準備。

講到係革命,唔好抱住慶幸心態諗住自己唔會咁唔好彩受大傷。唔通行出黎既人以為什麼「時代革命」只係大班人出黎推下人掉下嘢被人追下跑下?

所以唔好輕易話搞革命,唔好掛喺嘴邊當口號。

一係唔好搞唔好出黎,一搞得革命必定會受傷或死人,實會犧牲自己或犧牲民眾。

男爵府

IloveJJ 發表於 19-8-13 08:23
其實就算佢係被警察傷又點?佢去呢個地方做乜?佢自己選擇要去,當然要承擔後果。
我哋响街遇到刧匪持械行 ...

可惜而家D人盲眼的,明知嗰度有危險,個女仔重要有晒裝備去攪事,警察要清場,就算出催淚彈,布袋彈射身體都無得怨啦

大宅

個女仔家人收左612 嘅錢,5會出黎講真相啦

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

個裂口由內向外爆㗎,佢自己隻眼發射呀?有少少常識好嗎?

男爵府

minigaga 發表於 19-8-13 08:15
其實你係當事人,所以確定左冇報警?所有救護車都係消防處,唔係屬於警察或醫院,消防會知當事人急救完有 ...

咁多理論做咩啫?警方記者會咪講左冇收到女傷者報案囉。報左咪等警察查,未就報警啦! Btw, 我唔係當時人亦唔係D咩姨媽姑姐哥哥妹妹姐姐,我只係話網上嘢不能盡信。報警等警方查有咩問題。你唔係唔知幾多假圖假文。

大宅

其實大家大把連登仔或KOL只係網上煽動,但自己就唔會出去,唔好咁蠢做犯法果個啦,流血呀坐監係自己,到時佢地都仲只係喺電腦前或手機上食花生繼續談天說地咋

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

Edithcsm 發表於 19-8-13 08:34
個裂口由內向外爆㗎,佢自己隻眼發射呀?有少少常識好嗎?

仲有呀,出得嚟行,預咗要還!
叫人罷工嗰陣,又話擋子彈都得嘅?唔記得左啦?

珍珠宮

fatbabyloveu 發表於 19-8-13 07:22
傷者細妹係連登講左傷者當時面向差館,係廣告牌中間望入差館。
警察已經唔止一次係差館樓上開槍,上次記者 ...

個篇嘢係唔係真係傷者細妹寫無得證實,網上太多虛假消息,因為又有一篇嘢條友話自稱係傷者個呀哥,所以唔好信到十足,遲d可能又有呀姨,姑姐,舅母出現

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

偽旗行動,但點知香港仍然好多人清醒,唔好令幾張p圖出黎,一傳十,十傳百,就以為會變成真!
如果女事主要追究,佢自己會報警

珍珠宮

tinlong22 發表於 19-8-13 07:56
P圖要時間嘛,催乜呢,而家攪到張張相都唔同,係咪衰呢

想笑死人咩

Love and Kindness are never wasted.

珊瑚宮

BK Milk勳章

fatbabyloveu 發表於 19-8-13 07:07
HA都出黎澄清左個女傷者係被布袋彈打傷。有線亦發聲明譴責有人利用佢地影像做謠。

文宣咁早就開工呀⋯⋯

我支持女傷者報警

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

所以誠信好重要,作假的話,下次真都無人信。
不過傷到頭部不是第一單。警察操守有問題。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

侯爵府

sukicloud 發表於 19-8-13 07:48
好明顯樓主搞錯左HA同HA Secrets

戴定頭盔,啲個錯誤都幾低級

冇常識

珍珠宮

ChingMan1002 發表於 19-8-13 08:01
我唔care邊個整傷嗰個女仔,人地一早叫左你班暴徒走係都唔聽咁怪得邊個(emoji)
...

咪係囉,講明清場叫你走,係你自己唔走咋喎,受傷唔係預咗咩?不過,佢傷到隻眼咁,我都有同情佢

伯爵府

開心吸收勳章

AJH 發表於 19-8-13 08:26
絕對認同!你估真係去開party 咩?出去衝就要預到有危險,亂起上嚟兩邊d人都係神射手百發百中咩?

...

為咗個咁嘅女人, 就畀人 煽動圍機場, 搞到香港形象受損, 影響好多乘客同旅客,佢地仲覺得自己係偉人, 尤其劫不支持佢地人

首頁
45678...19

尾頁

跳至