時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

堵塞交通, 阻礙打工仔返工, 想老闆發瘋.... 計劃該沒得到他們如期效果...

轉移圍警署, 挑釁警方.............................. 計劃該沒得到他們如期效果...
轉移圍宿舍, 影響其家人, 逼警方出手....... 計劃該沒得到他們如期效果...
到醫院阻礙醫護與輪候人士...................... 計劃該沒得到他們如期效果...
再去機場影響出入境人士, 想癱瘓香港 ?

有無諗過, 香港經此一役, 傷害有多大 ? 要多久才能恢復 ?

點解要不斷挑戰大家容忍度 ? 想逼人出手 ? 所以要不斷挑釁大家容忍的底線 ?
如果係真心為香港好, 點解要用破壞香港的方式來為香港 ???
如要爭取訴求, 為甚麼不能以文明的方式爭取 ?

政府已提出逐一會閉門議形式商討, 細聽大家聲音...

就算不想以閉門會議, 也不必用這麼極端破壞撒野的手法吧 ?
點解爭取訴求係無商量餘地, 要全合你意 ?

我支持反送中, 但我不會以破壞香港方法去爭取 !

我在香港土生土長, 我父母及祖先也為香港付出了不少血汗, 今天的香港每位 "老香港" 也有付出過, 我十分心痛現時香港的混亂 ! 請保持清醒, 不要再破壞香港好嗎 ?

當怪別人執著堅持 "壽終正寢" 的字眼的同時, 你們又何嘗不是也執著於 "撤回" 字眼 ?
坦白講, 我唔相信一個字眼便可引發這麼大的混亂 !
請大家保持清醒, 想一想你們究竟要做甚麼才能讓香港繁榮安定 ? 怎樣才是為香港好吧 ?

補充內容 (19-8-13 12:41):
更正第四點 : 係醫護人員係醫院靜坐, 不是在街上的威人士到醫院 (不好意思 !)

特派員  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-13 12:38

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

吓!乜圍醫院咩?點解要咁做?

大宅

依家咁大混亂好大部份係因為警察使用過份武力所致

cranberryjuice    發表於 19-8-13 12:37

男爵府

魚兒小寶貝 發表於 19-8-13 12:04
吓!乜圍醫院咩?點解要咁做?
不是圍醫院, 在醫院靜坐.

男爵府

亞豬媽媽 發表於 19-8-13 12:06

你好勇敢呀 ,喺bk咁講會比人插到爆㗎

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

^^ 發表於 19-8-13 12:06
靜坐阻礙咗醫護服務?

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

禁止訪問

男爵府

雙方也有..
但警方不會放火, 射綱珠, 弓箭... 這些殺傷力大的武力.. 簡直想致人於死地 !

男爵府

catcat笑 發表於 19-8-13 12:08

算啦!當好多撐政府撐警嘅被人踢出谷,佢哋只可以喺度尋找人生意義

cranberryjuice    發表於 19-8-13 12:38

子爵府

下? 有幾過度呀?講明清場,你唔走/反抗而受傷,咁又有咩問題呢?

子爵府

好媽媽勳章

^^ 發表於 19-8-13 12:01
堵塞交通, 阻礙打工仔返工, 想老闆發瘋.... 計劃該沒得到他們如期效果...

轉移圍警署, 挑釁警方.......... ...

我都想恢復和諧社會

珍珠宮

^^ 發表於 19-8-13 12:10
雙方也有..
但警方不會放火, 射綱珠, 弓箭... 這些殺傷力大的武力.. 簡直想致人於死地 !

沒有暴徒,天下太平

男爵府

keikeicat 發表於 19-8-13 12:11
算啦!當好多撐政府撐警嘅被人踢出谷,佢哋只可以喺度尋找人生意義
...

:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

伯爵府

回覆樓主:

反華劇本早已寫好,出啲狗糧請班無腦茄哩啡,各懷鬼胎喺香港攪攪陣,演出場戲。嗰啲死蠢,人哋出嗰少少錢,佢哋出命,出賣自己良知同前途,落力演出,唔知有啲錯,係唔可以犯,犯咗返唔到轉頭。

水晶宮

^^ 發表於 19-8-13 12:06

禁止訪問

公爵府

ngokwan 發表於 19-8-13 12:14
沒有暴徒,天下太平

支持警察執法

伯爵府

catcat笑 發表於 19-8-13 12:08

佢有$2000收架,你呢?

禁止訪問

伯爵府

yananji 發表於 19-8-13 12:15
警察得到上頭指示, 使用任何武力, 都不會被追究.
其實只要林鄭肯講 : 撒回 + 成立獨立調查委員會

太天真

首頁

尾頁

跳至