自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

平時同老公食野, 有時佢LOOK卡, 有昤我LOOK
諗住小數怕長計, 想集中一張卡買野, 希望食野買野等等賺分會易D, 想問係唔係張張差唔多?有無邊張會易D?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

要睇下其實你想要乜
換里數,賺現金回贈,換coupon等,唔同咭有唔同優惠。
如果想再集中d,叫老公開張附屬咭比你。

複式洋房

2019勳章

痕生個張好似幾好,
又或者你係想賺飛行里數定賺CASH DOLLAR?

複式洋房

我都係咁做, 集中一張卡賺CASH DOLLARS, 不過講多樣野比你知, 宜加好多食肆食野, 仲可以賺埋club point, 儲埋儲埋仲可以換野架

複式洋房

儲埋儲埋再換野, 變相其實消費個陣係已經平左

wcpcelia    發表於 19-8-15 12:28

子爵府

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
AngryJoie 發表於 19-8-13 22:13
我都係咁做, 集中一張卡賺CASH DOLLARS, 不過講多樣野比你知, 宜加好多食肆食野, 仲可以賺埋club point, 儲 ...

Club point CSL果張?點儲?

複式洋房

東亞,每月簽滿$2000有額外4.4% https://www.hkbea.com/html/tc/bea-credit-card-rewards-and-spending-offer-rewards.html

大宅

回覆樓主:

citibank cash back card

男爵府

發表於 6 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

睇你換咩喎,如果年資長嘅,又ok換百佳劵,boc嘅 I card係幾好
頭1000元拍卡消費及網購頭1000元有10倍積分,再加boc年資,最多可以6折換嘢,如果唔換百佳劵,呢張換里數都ok, 10倍後大約1元一里,雖換里數比錢,但一元一里都好難得,同boc卡網上比保險都計分,計埋咁多先比一次轉里錢都值返。
我自己反而少集中一張卡消費,主力三張

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我自己集中一張咭,主要儲miles.

大宅

hsbc visa signature...
呢2年開始無儲miles, vs食正category有3.6%cash rebate..
唔正category 就用citi premier miles儲avios

剛剛cut左 dbs black, scb asia miles

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊