時政擂台

跳至

首頁
45678...68

尾頁

大宅

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 15:23
我媽媽都有問我係咪收錢出,我真係好好奇點解收錢呢個講法咁多人信。。。講真,前線好多都係讀書好叻大有 ...

其實一路講緊收錢既唔係前線,係背後指示示威者「暴徒」出去既政棍,唔知點解係咁多人要對號入座

象牙宮

2024年龍年勳章

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 15:04
1. 撤回逃犯條例
2. 撤回612暴動定性
3. 永不追究是次社會運動抗爭者

你果五大訴求,正苦回應咗。

條例已死。

其它四條,no no no no.

大宅

回覆樓主:

小朋友,你地搞機場,只會令更多之前支持你地既人離開你地 .....活脱脱展示比人睇你地係怕辛苦,只識躲在冷氣間上網搞事,係只懂破壞不懂建設既一群

象牙宮

2024年龍年勳章

我媽媽都有問我係咪收錢出,我真係好好奇點解收錢呢個講法咁多人信。。。講真,前線好多都係讀書好叻大有 ...

想8下,你哋pink team d 裝備邊個俾錢?

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

係警察告4X個暴動罪前,我真係知有人俾緊$3000(係前面),$1700(做後勤),唔係作㗎!

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你話民主,你攪衰香港之前,有冇問過我哋?

男爵府

請問你邊間大學? YEAR 幾? 修邊科? 貴姓? 男/女? 性取向? 香港出生? 父母都係香港出生? 父母職業? 父母年齡層? 父母學歷? 你響度叫我們叫你問題, 目的是甚麼?

你叫我問你架咋~

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你話自由,眼見香港被黑衣人攪到黑色恐怖。

男爵府

1. 撤回逃犯條例

1. 撤回逃犯條例 - 已撤但係咪一定要執著字眼?
2. 撤回612暴動定性 - 咁你認為唔係暴動係乜? 嘉年華會?
3. 永不追究是次社會運動抗爭者 - 可以當無犯法, 咁咪無法無天, 你地當法津係乜嘢? 如果自己無做錯嘢, 點解需要不追究?
4. 成立獨立調查委員會,徹查警方濫權濫暴及元朗襲擊事件 - 公平啲, 要調查就要調查埋你地, 做人不能只有人錯, 自己無錯, 既然你地無錯唔怕人查同公開資訊
5. 全面落實雙真普選 - 你地認為一朝一夕可以得到, 會唔會天真咗啲呀? 所有嘢都應該遁序漸進, 呢個世界唔係你話要, 就可以即時得到, 除非嗰個係你父母, 你要既連命都可以比埋你

如果你唔鍾意聽同睇, 當我無打過字

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

請問你邊間大學? YEAR 幾? 修邊科? 貴姓? 男/女? 性取向? 香港出生? 父母都係香港出生? 父母職業? 父母年齡層? 父母學歷? 你響度叫我們叫你問題, 目的是甚麼?

你叫我問你架咋~

複式洋房

mandy108 發表於 19-8-13 14:57
五大訴求除左第一樣外,你覺得其他訴求係合理同可行嗎?
你地要求真普選係想要一個真係代表到香港人既領袖 ...

我地只係希望選一個出黎可以聆聽市民,了解市民意見既特首。你知道現時香港人輪候公屋要等幾多年嗎?私樓又買不起,政府卻寧願用幾千億去起「明日大嶼人工島」,都唔肯改善民生,幾多香港老人家,基層要住劏房...香港人的確係好有錢,但係貧富懸殊亦都好嚴重。改善民生係最首要處理嘅問題

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你叫我問你架咋~

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你叫我問你架咋~

男爵府

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 14:36
各位Bk 家長好,第一次玩Bk, 因為了解多啲爸爸媽媽想法,促進年輕人同上一代關係,所有野大家都可以隨便問 ...

第一次玩bk,呢度啲媽媽有冇嚇怕左你?
佢地問啲問題都好激進下㗎

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你叫我問你架咋~

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

流膿場真系好X 討厭,你地貼起自己心口,自己背脊or 屋企,我唔反對,但貼到通街系真系覺得你地好XX

大宅

loveyou3000 發表於 19-8-13 15:10
無!可!能!
你地發夢都無咁早!
撤回逃犯條例 —》人地一早已回覆,只係你地係度執著個字眼。

絶對非常同意

珍珠宮

其實你多一次答問大會,只會另更多人知道真相。

我都是睇咗上次兩邊答問,再自己看兩邊新聞,终於知道發生緊甚麼事情。

伯爵府

凍檸茶少冰 發表於 19-8-13 15:13
1. 我地都好想知,林鄭幾時肯出黎做返一個有承擔嘅政府特首,修補社會撕裂
2. 對不起,我們並不是想破壞香 ...

回應你「示威者的行為並沒有傷害到任何市民」請問在黃大仙警察宿舍(即民居)下面縱火 係企圖或意圖做咩呢?有無諗過後果?縱火焚燒雜物又係有何用意?

伯爵府

牛年勳章

1. 撤回逃犯條例

見你寫得咁清楚,我又試回
宜家係要搵出路
1 - 睇情況特首係唔會親口講撒回,有冇考慮提意全體議員立即二讀并全體投反對票呢?二讀不通過,Bill 不成 law. 泛民議員係咪應該做d野?
2. 撒回612 暴動定性 -只係612 的話,我同意!因嗰日真未算
3.抗爭者包括邊種?破壞行為,傷人- 呢d點可以不追究。錯就要認,不能寬己嚴人!如果你地相信法治,就要相信到低
4. 完全認同,為輓回香港的名譽,一定要有獨立調查委員會
5. 2014 已不成功,現在情況更不用談

首頁
45678...68

尾頁

跳至