0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問正常嗎?一日可以5-7次,水狀,無乜渣,有時黃色,有時偏綠色,有時好似放個屁咁,但又痾左少少。而家日抖食4次雪奶,夜晚埋身。精神無乜嘢,已有4日係咁了

大宅

sunplayy 發表於 19-8-13 17:01
請問正常嗎?一日可以5-7次,水狀,無乜渣,有時黃色,有時偏綠色,有時好似放個屁咁,但又痾左少少。而家 ...

我24小時埋身一樣屙巴掌大 雞蛋大督5_6次 睇醫生吃益生菌一天,今天屙大督屎 中午細肚 次數減下來

大宅

Cindy曾 發表於 19-8-13 17:14
我24小時埋身一樣屙巴掌大 雞蛋大督5_6次 睇醫生吃益生菌一天,今天屙大督屎 中午細肚 次數減下來
...

請問你bb 幾大?一出細就係痾次數多但量少?益生菌係你食通過人奶比bb定佢直接食? 你咁講我就諗嗇本身我有食開益生菌,但最近停左後,屎就唔正常,之前一日一次架

大宅

sunplayy 發表於 19-8-13 20:56
請問你bb 幾大?一出細就係痾次數多但量少?益生菌係你食通過人奶比bb定佢直接食? 你咁講我就諗嗇本身我 ...

四個月了。早產一個月,一個月8-10次,二個月4-5一路如此了。琴日第普通醫生寶寶食藥唔係我吃藥今天就屙屎三次少一半了。

大宅

Cindy曾 發表於 19-8-13 22:09
四個月了。早產一個月,一個月8-10次,二個月4-5一路如此了。琴日第普通醫生寶寶食藥唔係我吃藥今天就屙屎 ...

唔該晒,我都試下食返益生菌睇下有無改善!

首頁

尾頁

跳至