時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

jasprincess 發表於 19-8-13 18:52
我冇指向政府. 但政府確實有必要去做一些措施去解決問題吧!由得日日航班取消?
...

只有封鎖機場範圍,唔係員工同埋乘客不得進入!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

侯爵府

mercurycc 發表於 19-8-13 18:58
咁做只會益左附近機場,如果佢地運作得好,
香港就失去作用,香港會變成點,
唔洗講都知。

jm好叻吖,全中

意想不到應變唔錯,主動停飛香港並善用大灣區幾個機場,如我係乘客真係好滿意,起碼有其他途徑進出香港,唔使比班曱甴要脅.
同埋有預感外國航空公司會加速發展國內班次,唔使被香港拖累

國航、東航、中國南方航空、春秋航空及四川航空均發布涉及香港航線旅客的變更及退票安排,上述公司表示,在周一或之前購買機票的受影響旅客,可更改特定時段內前往香港、廣州、深圳、珠海及澳門的進出港航班;或在有效期內免費辦理退票手續。

另中國民航局周一發布消息指,針對近期香港機場安全運行受影響,該局會作出部署,透過增加運力、做好機票退改簽、提升粵港澳大灣區機場群中轉能力,保障內地與香港間旅客的正常出行。

子爵府

象牙宮

lakgarden 發表於 19-8-13 19:24
jm好叻吖,全中

意想不到應變唔錯,主動停飛香港並善用大灣區幾個機場,如我係乘客真係好滿意,起 ...
睇今日深圳機場股價就知咩事。

男爵府

其實原理同不合作運動一樣, 塞地鐵得靠香港人,塞機場得靠外國人, 怨氣加深累積, 將來武力清場時唔會有人同情佢地

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

水晶宮

Sakuraohno 發表於 19-8-13 17:53
可否改飛深圳呀?

我媽 76 歳,直航比較方便,今早有機了

水晶宮

joey1001_1001 發表於 19-8-13 18:43
呢一代生活得太好,物質豐富,未受過苦,將前人辛辛苦苦建立出嘅嘢破壞,只知道自己想得到嘅嘢就不擇手段 ...

正確

首頁

尾頁

跳至