育兒好物

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

2019新春慶豚圓

回覆 tsztszc 的帖子

Hi tsztszc ,BB皮膚角質層比較薄,出紅疹/濕疹一般都係因為排泄物/汗水刺激到皮膚而出現,勤加換片,每次換片時可用暖水清洗Pat pat,用濕棉花抹乾淨,保持BBPat pat 清潔乾爽係最有效嘅方法。學習褲比較適合翻身、爬行、學行之後活動量大嘅BB,對將來戒片時學習著褲除褲仔有幫助,值得留意唔同品牌相同碼數紙尿褲,size和設計都有不同,媽媽可以留意/致電有興趣學習褲品牌,查詢是否有試用裝。BB幾大? 識得表示有便意未?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

複式洋房

夏天太熱,一定要搵透氣度高ge褲,Diamond係OK ge

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

2019新春慶豚圓

tsztszc 發表於 19-8-16 23:31
原來可以直接打去問佢地拎試用架?! 呢樣我真係唔知! 佢而家9個幾月大, 仲係一舊雲咁, all左都冇所謂唔會喊 ...

9個幾月BB未識表示便意/有大小便意識好正常呀,通常2-3歲左右係學習戒片階段嘅好時機,每個BB發展速度/家長訓練方法都可能有唔同,當BB係日頭有兩小時午睡時冇尿濕,大便時間開始有規律或者識得表示有便意,都可以開始試戒片。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

我個女都係濕疹B,之前特價買左H牌Diamond褲,發覺都幾乾爽,Wee 左幾次換褲都冇乜濕氣

禁止訪問

2019新春慶豚圓

別墅

學習褲應該好多都好透氣?

大宅

mklee66 發表於 19-8-21 11:00
學習褲應該好多都好透氣?
宜家已經有好多都好透氣,最緊要買岩size同多啲同仔仔換就OK

別墅

elita22 發表於 19-8-22 12:17
宜家已經有好多都好透氣,最緊要買岩size同多啲同仔仔換就OK
JM你用咩牌子?

大宅

mklee66 發表於 19-8-23 12:10
JM你用咩牌子?
我用Genki(日本牌子),平時都上foodwise度買學習褲

民房

Charlie Banana應該ok, 質地較好,好似係有機物料,無咁易敏感

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊