時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

聯合國人權事務高級專員辦事處發言人Rupert Colville剛剛在瑞士日內瓦見記者,回應香港暴力衝突及警方執法情況。

聯合國人權理事會表示,已檢視可信證據,香港執法人員使用低致命武器(less lethal weapons)時違反國際標準及規範。例如,執法人員在不同場合分別向人群、在密閉空間及直接向個別示威者施放催淚彈,有機會造成嚴重傷亡。理事會促請香港政府立即調查相關事件,確保執法人員遵守武力指引,有需要時應修改武力指引,確保符合國際標準。
理事會促請特區政府保持克制,確保市民和平表達訴求的權利受保障,確保執法人員使用是合乎比例武力應對暴力行為。

會唔會又用TG?

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

支持

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-13 21:24
支持,拎住實槍逐批趕走,唔好用催淚彈

岩呀!大大支持呀而家班大無法無天

大宅

紫翹 發表於 19-8-13 21:22
咁由得佢?佢地唔俾人離境,如果靜坐,邊個理佢

問題係佢地直接坐系入閘囗唔比人進去,今日我都被逼放棄外遊反屋企。

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

這些已經不是和平活動。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珊瑚宮

姸媽 發表於 19-8-13 21:48
岩呀!大大支持呀而家班大無法無天

仲有好多人盲撐

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

Whitechocolate 發表於 19-8-13 21:14
回覆 紫翹 的帖子

支持!!!!!!

https://www.hongkongairport.com/tc/contact-us/index.page

我只找到這個機管局的LINK, 可以留言.

敬啟者

關於人群堵機場出入通道, 引致連日來有多班航班受阻或取消.以致影响機場日常運作及一般市民在暑假中外出的權利.要求機管局嚴正處理, 盡快清場還市民一個正常運作及自由出入境權利

不知是否可行, 但希望大家可以一人一信, 表達我們的訴求, 我們並不要求警方清場, 只是如果阻礙別人登記, 可以進行拘捕及起訴.

珍珠宮

vickywong221 發表於 19-8-13 21:18
支持

https://www.hongkongairport.com/tc/contact-us/index.page

敬啟者

關於人群堵機場出入通道, 引致連日來有多班航班受阻或取消.以致影响機場日常運作及一般市民在暑假中外出的權利.要求機管局嚴正處理, 盡快清場還市民一個正常運作及自由出入境權利

不知是否可行, 但希望大家可以一人一信, 表達我們的訴求, 我們並不要求警方清場, 只是如果阻礙別人登記, 可以進行拘捕及起訴.

珍珠宮

sharonchung 發表於 19-8-13 21:19
殺它死唔得,就直接踩死曱甴

敬啟者

男爵府

我相信政府有能力処理好!

珍珠宮

小天使 發表於 19-8-13 21:27
請給內容同電郵。我支持
是否要cc 埋特首辦?

敬啟者

珍珠宮

唉瘋 發表於 19-8-13 21:45
一清場,警察又比人鬧,大家睇吓,班人搞事,呢度撐佢地嘅無人會出聲,一到清場,班人開心過執到金咁,即刻 ...

敬啟者

男爵府

lamwwjd 發表於 19-8-13 21:17
可以點清?

一清場即係有火有水有彈有血
唔敢想像

珍珠宮

cherrie0215 發表於 19-8-13 21:48
支持

敬啟者

珍珠宮

licpd 發表於 19-8-13 21:55

希望

別墅

由佢地阻機場,等支持佢地但又預咗要旅行嘅人一齊受罪

千萬唔好又阻我返工就得

珍珠宮

licpd 發表於 19-8-13 21:55

睇唔到盡頭

男爵府

紫翹 發表於 19-8-13 21:12
可行嗎?

不如停機算la, 借住深圳澳門機場先,唔知道可唔可行?

首頁

尾頁

跳至