親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

yananji 發表於 19-8-22 10:05
星夢郵輪的 Target 目標客人, 根本就是低檔次的 x 國人.

如果上 Queens, Silver Sea..., 踢拖去餐廳 ? 隨 ...

我6月上船時就唔太多你所講低檔次嘅x國人,反而係中年香港c奶,甚至係上年紀嘅公公婆婆居多,其次係南亞人

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

greenlover 發表於 19-8-22 16:56
大鄉里未搭過遊輪,啲自助餐廳係一日到黑係幾時自由walk-in入去只要有位都可以食,定好似酒店buffet咁限咗 ...

有限時,不過我試過去完中餐食早餐,又去自助餐廳再食,佢有時有登記,有時無登記的。
中餐啲餸食完可以refill。
自助餐廳早餐後又有茶點飲品。

公爵府

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章

IloveJJ 發表於 19-8-22 16:30
船上任食喎!仲要食杯麵?

c6好麻煩,唔係咩都食

公爵府

DJpoodle 發表於 19-8-22 16:57
我6月上船時就唔太多你所講低檔次嘅x國人,反而係中年香港c奶,甚至係上年紀嘅公公婆婆居多,其次係南亞人 ...

會唔會好多人排隊入去食自助餐?
之前有其他jm分享話好混亂

公爵府

jackiemei 發表於 19-8-22 14:07
1)杯麵冇問題,可以!
2)check袋,係日本上岸個二日有,不過我見冇話唔可以杯麵。但記得第一日上岸,入 ...

謝謝

珍珠宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

wingyee_ma 發表於 19-8-22 18:44
c6好麻煩,唔係咩都食

仲有中餐既

伯爵府

2019新春慶豚圓

wingyee_ma 發表於 19-8-22 18:46

多,所以會老公先去拎位
亂?我就唔知~因為老公拎完打俾我帶小朋友落去

大宅

wingyee_ma 發表於 19-8-22 18:46

我so far都冇乜點排過自助餐,因為入面都好多位,反而中餐就要排,所以如果想食中餐就要早啲去排好啲

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 熱血勳章 BK Milk勳章

jackiemei 發表於 19-8-13 23:01
7)船上消費計港幣,但好少用到《現金》(除咗賭錢,我真係拎錢去換;其他買,食,玩要俾錢都係用《房
卡》 ...

謝謝樓主詳細的分享
另外我想問下上船預多少時間好?
我見好多人分享至少排兩個鐘先上到船
我有老人家又有小朋友隨行
所以都煩緊...
謝謝你回覆

伯爵府

2019新春慶豚圓

Amei0223 發表於 19-8-28 11:58
謝謝樓主詳細的分享
另外我想問下上船預多少時間好?
我見好多人分享至少排兩個鐘先上到船

上落船分別係
1)出發當日(上船,請先網上做,之後去到現場好快)
2)日本當地上岸,夜晚上返船(上返船好快,當然要保管好(A)房卡(B) passport影印。落船,因為我地係跟團所以會被安排到指定地方--幾次都係個表演廳,有得坐,但都係要等;唔係太耐,我自己上二次岸都係一個鐘內
3)返香港落船~我哋因為(南沙港)太多人已經遲一個鐘先落到個表演廳,應該坐左2個鐘多d, 好彩有帶水,零食,餅係身,否則都可以出去買嘅~

子爵府

回覆 DJpoodle 的帖子

有同感.
想知點解.
係咪因為佢地鍾意上去賭錢, 跟住可以再換免費飛再上船?!!

大宅

minisheep 發表於 19-9-2 17:28

有同感.

因為佢地係賭場常客,佢地做左會員賭到一定金額,船公司就會邀請佢地上船玩(仲可帶埋朋友一齊),而且免埋港務費ga

子爵府

唔怪得咁多中年/老年人上船啦. 佢地仲要好熟環境添.
我而家先知原來船上的賭錢, 小朋友都可以去.

子爵府

回覆 Amei0223 的帖子

我個次係....

1. 去到分開唔同隊做check-in (取房咭). 好快. 唔駛點排.2. 免費提供熱的唐記包及水.
3. 本身寫6:30pm到, 5:50pm d人已經排哂隊等過關/上船.
4. 如無記錯, 6:30pm 開始(開閳)過關, 跟住上船. 都好快.
所以, 如果你唔趕住上船, 可以慢慢等人上哂, 你地先上.
P.S. 有特快通道俾有需要人士
5. 如果你打算上船會食(免費)晚餐, 揾1個上船後先去餐廳取位.
(我地上次去食 dinner buffet, 已經俾人霸哂位)

(落船)

我地個次好快, 我諗只係等咗 15mins ?! 就可以輪住離開.
我下次都遲d先走(等d人走咗先).
同埋有免費shuttle bus 去唔同地鐵站, 安排得幾好.

(Check-out)
上網check-out 免排隊. 好方便.

複式洋房

想問問郵輪話6.30-8.30pm上船,網上有人話要喺碼頭等齊晒人check-in 晒,8.30pm先一齊上船?但我問報名的職員佢又話check-in後可直接上船先,不用等晒全船人先上?

麻煩晒(emoji)‍♀️

伯爵府

2019新春慶豚圓

ssue0318 發表於 19-9-3 18:05
想問問郵輪話6.30-8.30pm上船,網上有人話要喺碼頭等齊晒人check-in 晒,8.30pm先一齊上船?但我問報名的職 ...

直接上,我唔係跟團

禁止訪問

大宅

2020勳章

謝謝分享, 好詳細.

男爵府

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
[quote]jackiemei 發表於 19-8-13 22:49
我盡量記同寫,純個人感受分享,希望俾到第一次上船玩既 Jm一個小小參考

請問船上wifi, 買普通會唔會好慢?
比2部機用,用緊可唔可以轉換其它機用? (因3個人去) Thank

伯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 昨天 00:29 |顯示全部帖子
bb12345 發表於 20-1-15 19:40
[quote]jackiemei 發表於 19-8-13 22:49
我盡量記同寫,純個人感受分享,希望俾到第一次上船玩既 Jm一個小 ...

我哋唔係用普通,但我c6打機成日死機。
我哋可以轉人,總之就淨係可以2部,只要log out,就可以另一個人log in

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊