夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

老公出軌事件由發現到原諒,巳經有兩年多,呢兩年佢對我都好好,佢亦再三強調巳同小三斷左,佢亦都已改過依家心入面除了做運動其餘時間就係陪我,但係問題係我每次諗起佢曾經同第二個女人上過床,我個心就好痛,究竟我可以點做

侯爵府

BK Milk勳章

有冇工作?有嘅就係工作上分散注意力;冇嘅去搵嘢學!

大宅

回覆 heiheikwok 的帖子

有返工,但係都總有靜落黎嘅時候

男爵府

回覆 chu媽 的帖子

如果你選擇原諒,咁就要一直往前看,你不斷回憶過去咁又何必呢?佢既然浪子回頭,即係代表你係重要,畀時間大家啦,時間會冲淡一切,往後看只有痛苦⋯搵多啲嘢做去occupy 自己啦!加油啊💪

大宅

回覆 Jasper911 的帖子

但係自己個心,控制唔到唔去諗

大宅

回覆 Jasper911 的帖子

我都好想好想忘記佢對我所做嘅一切,只係記得佢對我嘅好

珍珠宮

回覆 chu媽 的帖子

佢有承認過同第二女人上床?或者真系無呢!土地問題,除非個女人有屋,否則,要同個女人拍拍拍都吾容易。但是你心中有條刺,永遠不能拔走的話,咁不如大家分開啦!同屋可以分床,分房訓,起碼,比個下馬威個老公,你吾好揾我笨,無事揾個女人,有事就揾老婆照顧你,痴線

大宅

回覆 anna59 的帖子

佢冇承認,但亦冇否認,如果係冇上過床,佢可以大聲否認

珍珠宮

回覆 chu媽 的帖子

你說得對,無做-定否認。你想吾想離婚?仔女有乜意見?

別墅

你選擇了原諒,而且你老公都表現俾你睇係改過了,你一定要放下,再諗對大家無好處。

分分鐘會將佢迫走。

珍珠宮

離婚算啦,最後一定有條刺,你之後一定復發...

呀門..

大宅

其實有冇 jm原諒左老公之後,依家生活得好好呢

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

chu媽 發表於 19-8-14 07:34
老公出軌事件由發現到原諒,巳經有兩年多,呢兩年佢對我都好好,佢亦再三強調巳同小三斷左,佢亦都已改過依 ...
未同你老公婚姻之前,你有無同男朋友上過床,無計喇你原諒左就要失憶,甘會對你自己好的

珍珠宮

回覆 chu媽 的帖子

有既, 不過好小囉.睇黎, 你表面原諒, 但內心深處, 始終有條刺, 佢對你幾好都無用, 同埋你覺得佢同第二個女人拍拍拍過, 佢好烏漕囉, 男人好天真, 個老婆唔出聲以為原諒自己, 你唸吓, 如果女人出軌, 男人一定唔會原諒, 所以女人就會一走了知.
你出得post, 即是證明你唔原諒佢, 接受唔到

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 chu媽 的帖子

對比起很多夫妻版事件,你算係有圓滿結果。因為你老公在你心目中太好,你才接受不了這個殘酷現實。除非你唔要佢、趕走佢,否則你始終要接受呢個唔完美嘅佢。不如轉換概念,諗下,如果你老公丟下你去和小三繼續發展,豈不是更加難受?你老公當你女皇,你有老公丶有女,生活無憂,點都好過小三寂寞終老。衰D講,你年紀唔細,老來伴最重要,加油。

大宅

回覆 soso1227 的帖子

咁又係,其實我都努力學習放下,我巳經盡量唔去諗,希望可以同佢開開心心,

男爵府

如果妳都決定繼續,即係重新開始,試下當小三係老公拍拖時個ex囉,希望會容易少少接受...

複式洋房

chu媽 發表於 19-8-14 12:11
其實有冇 jm原諒左老公之後,依家生活得好好呢

我同ex一齊17年 , 15年前佢偷食 。
之後佢追返我
我選擇左一齊返 。 我都以為自己可以洗乾淨當無事
但原來我根本做唔到
間唔中就發惡夢佢同第2個女人一齊 又有畫面佢同第2個女人啪啪啪
今年 我地終於離婚 我覺得係解脫
我更加識左個好過佢既男仔

建議樓主 問清楚自己 放唔放得低 。
唔好委屈自己為太前題

別墅

anna59 發表於 19-8-14 08:52
回覆 chu媽 的帖子

佢有承認過同第二女人上床?或者真系無呢!土地問題,除非個女人有屋,否則,要同個女 ...

香港揾地方拍拍拍,真係唔難
大把公寓,過一晚又得,幾個鐘都得
又唔貴

珍珠宮

回覆 Babypru168 的帖子

向街見到, $70 兩小時, 唔知系唔系呢?

首頁

尾頁

跳至