自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

之前去過兩個唔同館上康文署d做gym課程, 都有上足晒12堂. 今期去另一個場上, 我係上夜晚9-10.

呢個阿sir我第一次跟嘅, 第一堂大家圍圈做熱身嘅時候, 阿sir突然指住我大大聲話我個樣好唔精神, 係咪病. 果下由於無諗到佢咁講, 係唔開心嘅, 但係都有諗可能我個樣比佢感覺好攰, 所以我無講咩野.

班上有1/2人係之前跟開呢個阿sir, 都係d50歲左右嘅男女, 佢地好多時其實都係坐左係部機度同人傾計, 唔係真係做運動. 尋晚第三堂, 由於呢個場有d機係我之前上堂果d場館無, 我就去問阿sir點用(當時佢同一個伯伯傾緊計). 係阿sir教我嘅過程, 其實態度都唔太好, 例如我一坐上去, 佢就會話"點坐架? 咁坐嘅咩?" 咁部機有得調較重量, 我第一次做時, 塊鐵輕輕撞到一吓, 發出微響, 阿sir即刻話''阿姐呀, d機唔係比你咁撞架!"

之後做另一部機, 個阿sir話我手腕唔啱, 佢知道我之前跟邊個教, 第一句就話"阿X sir無教過你點擺咩?" 我就話之前果個場無呢部機, 個阿sir就好疑惑咁話"無理由架!" (果吓心裡已經氣頂) 之後佢教我手腕位, 我做唔番, 佢就話"點解你做唔到嘅?" 佢問左我兩次, 我就唯有答可能第一次做, 未慣掛.

聽日就第4堂, 我認自己玻璃心, 之前見呢個場咁多機先做, 放工去做運動, 都係唔想有壓力. 大家覺得我仲上唔上好呢? 謝謝.

大宅

回覆樓主:

有壓力就唔好再去上, 不是你問題, 睇你講述呀sir講d野都想像到個態度, 一個字, 差! 如果你咩都識晒洗咩來上堂

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

個呀sir真係幾差下!!
上得唔開心我唔會再上

水晶宮

回覆樓主:

我之前跟個教練做gym,我老公覺得佢態度唔好,都係上上下唔再上。我又覺得無嘢,就繼續上埋剩低嘅堂。但呢排黃藍之爭無再繼續,之後仲有7 堂 (差唔多$5000)都放棄喇。就係因為上得唔開心有壓力的話寧願唔上喇。

公爵府

Nbs 發表於 19-8-14 10:23
我之前跟個教練做gym,我老公覺得佢態度唔好,都係上上下唔再上。我又覺得無嘢,就繼續上埋剩低嘅堂。但呢 ...
係呀, 其實頂住度氣做運動真係好唔健康. 我又諗如果放棄, 即係自己無恆心.

你老公果個係fitness centre吧? 咁多錢都放款, 咁佢個教練應該都幾唔掂

男爵府

回覆 熱狗媽 的帖子

咁佢對餘下1/2未跟過他的人態度又怎樣?

複式洋房

回覆樓主:

去玩係求開心放鬆心情,吾好再去。

大宅

回覆 熱狗媽 的帖子

完全唔係妳問題,個老師態度根本有問題,既然已經比左錢當然要繼續上堂,誰怕誰?妳大可以自己玩機唔洗理個老師,如果他態度依舊妳就要嚴正同他講:老師我係來學野如果一早識就唔會黎麻煩你態度好少少,如果唔係我會同康文署那邊投訴你,唔該!妳亦可以向分區康文署直接投訴這名教師。

ying_mail    發表於 19-8-14 11:56
歡迎歡迎

大宅

康文署D課程好平,唔開心就不需勉强自己,
但樓主見教練同人傾緊計,有冇等人傾完先發問呢?

侯爵府

唔開心就唔好上啦, 搵過第二班

水晶宮

熱狗媽 發表於 19-8-14 10:27
係呀, 其實頂住度氣做運動真係好唔健康. 我又諗如果放棄, 即係自己無恆心.

你老公果個係fitness centre吧? ...

其實係D細fitness gym
我自己覺得個trainer 無嘢㗎,可能有一兩句說話講咗唔覺 hurt 到我老公啦。
政治立場唔同都唔緊要,佢會講少少我唔出聲就算。呢排我女放暑假我停咗兩個星期,但我見佢IG post 咗咒人說話,間接係咒緊我,所以我決定唔去喇。

公爵府

持之以恆 發表於 19-8-14 10:27
康文署D課程好平,唔開心就不需勉强自己,
但樓主見教練同人傾緊計,有冇等人傾完先發問呢? ...
有啦, 個伯伯見到我走埋去等左陣就自動停左講野. 對住阿sir話"好似有人搵你" 我有唔該伯伯

伯爵府

人夾人,課程也是如此。
估已取得健康室使用資格,不用勉強自己。

男爵府

回覆 Justforyouss 的帖子

係,康民署的訓練班真係,我試過羽毛球初班,內裡差不多全是高手,佢哋濫用,抽到等於可以廉價打波又不用爭埸,仲可以一連10星期,我仲比佢地迫到場邊。

伯爵府

我會唔上,生活壓力已經大,想做運動減壓都要唔開心。

公爵府

Appletea 發表於 19-8-14 10:27
回覆 熱狗媽 的帖子

咁佢對餘下1/2未跟過他的人態度又怎樣?
計埋我得四個人. 一pair係情侶, 另一個係中年女士. 中年女士三次都遲到, 所以玩機時間唔多. 其他跟過呢個阿sir嘅都係夫婦, 朋友, 街坊, 頗熟

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

唔開心我唔会再去

伯爵府

Appletea 發表於 19-8-14 10:35
回覆 Justforyouss 的帖子

係,康民署的訓練班真係,我試過羽毛球初班,內裡差不多全是高手,佢 ...

係㗎。
不過上次感恩,全部新人(原來舊人約咗一齊去長缐旅行),爽!

水晶宮

2024年龍年勳章

熱狗媽 發表於 19-8-14 10:05
之前去過兩個唔同館上康文署d做gym課程, 都有上足晒12堂. 今期去另一個場上, 我係上夜晚9-10.

呢個阿sir我 ...

去玩都係想放鬆啫,如果係咁,我唔會再去了
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

首頁

尾頁

跳至