時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

jadepearl 發表於 19-8-14 11:48
如題, 只問下自己良心, 恕我文筆吾好, 容我在此發洩下. 不喜請 ignore我, 不想去爭辨
經過一次又一次示威, ...
同你一樣, 我曾經懷疑自己判決能力同價值觀是否出錯, 點解身邊大部份親戚/朋友都選擇支持黑衣人,而自己反其道而行感覺好孤單無助,特別係FB已經變成一個戰場,不能高談闊論

Love and Kindness are never wasted.

男爵府

SuperChanB 發表於 19-8-14 12:28
任何新聞我都有留意的,只不過今件事實在奇怪。我不明白為何一個記者沒有記者證

打人係唔啱嘅,所以我覺 ...

只有自己一個俾咁多人圍,正常人都驚啦。而且仲要對住嘅係示威者,同佢哋講道理聽得落咩?聽到你講普通話又自稱記者都起曬棡了,仲有命出返來算佢好彩。

男爵府

百寶袋 發表於 19-8-14 13:22
你錯,當日在場班嘅人,好支持班暴民行為, 仲有好多不停在場叫囂,話要打死佢,有啲仲話要扢佢隻眼出嚟, ...

警察唔拔槍,睇怕都臨死邊緣了,個警察差啲起唔度身。而家係襲警喔,自衛都要啦

侯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

我支持你。。。不過呢d 說話只敢係bk講

伯爵府

如題, 只問下自己良心, 恕我文筆吾好, 容我在此發洩下. 不喜請 ignore我, 不想去爭辨

支持

男爵府

Suncloud 發表於 19-8-14 12:06
講咗,會畀人圍。

我寫咗: 警察過份使用暴力, 仲撐警係冇良知。 現在有某啲示威者過份使用暴力, 仲撐佢 ...

已經走火入魔...

大宅

講得好

子爵府

我覺得大部份人都係善良的,包括黃又好藍又好。 但一講到政治就變第二個人咁,好似個飛機司,一除口罩就變番正常好有禮貌。 我見公司有個熱血黃c,平時都幾好人,但 post 在fb 的言論好偏激

大宅

kit2004 發表於 19-8-14 12:24
最初遊行我是支持,但到破壞立法會,圍警署,我轉向了。但好多人依然支持他們。身邊好多人亦一樣支持黑衣。 ...

我認同你。警察係燥底,但日日被人鬧黑社會,佛都有火喇,不過無人肯聽囉。心痛香港變成咁

複式洋房

kit2004 發表於 19-8-14 12:24
最初遊行我是支持,但到破壞立法會,圍警署,我轉向了。但好多人依然支持他們。身邊好多人亦一樣支持黑衣。 ...

唔使懷疑,仲有我,真系對宜家香港現狀無語,D示威者越黎越過,越黎越失理智,真心撐唔起,仲有俾人爆眼妹,唔敢報案,仲屈係差人打爆,其實可能係豬隊友誤傷,聽講仲同D人討價,一隻眼睛要價三千W,D人只肯俾一千W。當時真系勁激,仲叫D人去搞機場,還眼。真係俾激到訓唔著⋯⋯

別墅

明你感受,這裡好多jm都同你一樣想法

別墅

回覆樓主:

良心,他們早已沒了!
仇恨,他們心已滿了!
和平,他們早已除了!
暴力,他們手已慣了!

唉!盲症已入心,沒求了!

男爵府

呢度絕大部分jm, uwants, 香討都係同一陣線
你並不孤單
佢地nothing to lose, 我地顧慮好多野
呢點身為jm既, 都一定會理解

我只想講
佢地利用再多既人海戰術去圍人, 都抹殺唔到佢地係惡勢力既事實
由8月5號起我差唔多冇訓過, 晚晚留守bk
我希望憑自己小小能力, 踢走班文宣保持到呢度「乾淨」

直至發生昨晚既事, 我覺得只留守呢度都唔足夠
我要再做多d野, 令更多人認清事正的事實

珍珠宮

牛年勳章

鍾意你嘅題目: 人性我沒法賤賣!
到宜家仲撐暴徒嘅,已經無人性!

侯爵府

2024年龍年勳章

多謝JM 們, 讓我知 I'M NOT ALONE.

首頁

尾頁

跳至