自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
IHateSummer 發表於 19-8-14 12:58
A既意思係c6點詮釋佢都冇所謂,但強調c6咁既態度令佢好質疑以後會唔會俾到幸福我,理解我既選擇,同時間覺 ...

朋友屋企既事,最好唔好理,你朋友太多事了

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

大概睇完, 咪兩頭暪囉, 吾好意思, 好似小事化大咁, 可能理解錯誤!

別墅

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:05
可唔可以講下你覺得要諗下分手既原因?

結婚唔止要愛,仲要相處到。
未結婚前,已經變淡。已經出現有問題 咁你覺得結咗婚之後,你哋嘅關係會唔會繼續差落去呢?
唔好搞到有埋下一代,先諗會唔會分開或離婚,到不如男未婚女未嫁,大家仲有機會選擇。

大宅

2018復活節勳章

ck609 發表於 19-8-14 13:05
回覆 IHateSummer 的帖子

係, 又例如說身體不太好.........等,

明白
其實我已經做緊,盡量避談
我知道佢仲嬲緊,仲係住左係細佬度,未肯返嚟住,話想冷靜一排
不過如要見面佢會出嚟,講電話都會講
我唔敢逼佢太緊,所以只係敢一日打一兩次電話,每星期叫佢出來兩三次
我冇信心可以短時期內處理好件事

子爵府

2019新春慶豚圓

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:05
可唔可以講下你覺得要諗下分手既原因?

男人老狗,至多咪覺得你個朋友好8婆,唔使小氣到嬲成咁呀

大宅

我會疏遠A,正八婆

大宅

第一次見人同老婆個姊妹鬧交,竟然會想離婚

不過我覺得你最好等佢哋雙方都冷靜下先,唔好再發表咁多意見,兩邊都同佢哋講,我明白你感受

侯爵府

唔怕得罪講
咁都要求助既話
我諗樓主唔太愛男友

A在我看來,唔單止直率
直情係多事
我好理解到樓主男友想法
而家情況係,樓主男友覺得你地2人有意搞場大龍鳳
一黑一白,俾個下馬威佢睇
男人點對女朋友係兩人之間既事
何必要搞咁多野

呢個係死局
我相信樓主男友已有分手心態
理由係你地完全唔知乜係愛情
兩個人既感情,要個好朋友指指點點
莫非將來床事不順,樓主好朋友又美其名為關心嗎?
如果樓主真係愛男友,我勸你暫時氹男友先
再承諾以後唔會同場見面
睇下男友點諗

popochu    發表於 4 天前

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

好明顯就係你男朋友想搵個藉口分手囉,我知你好愛佢,但係佢已經唔愛你喇,留返D尊嚴比自己啦...

大宅

回覆 IHateSummer 的帖子

如真心朋友一定會諒解

男爵府

講真,咩結左婚就要將錢交俾老婆,我係女人都覺得搞笑,除非另一半自願。你男友俾唔到幸福你,唔通佢可以?

伯爵府

育兒性格勳章

回覆樓主:

平時係咪你就你男友多?我覺得咁少的事就嗌分手。。。唔多愛你

子爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

你個朋友唔應該介入你地之間的關係,亦不應俾壓力你,你個朋友心態唔好,單身是有原因的

男爵府

嗯, 其實佢兩個性格都非常自我。
我明白兩位都對樓主好重要, 如果愛情同友情之間揀, 我會揀愛情, 如果你朋友想你幸福快樂, 應該體諒你, 你唔係捨棄佢,只係唔飛去陪佢過生日ONLY, 如果佢咁樣都同你割席, 我覺得佢對你既友情好脆弱!

不過咁, 你BF 竟然因為同你朋友鬧反, 就選擇連你都唔要。
佢愛你既程度有幾多? 你亦要好好諗清楚!
而且佢性格比較固執, 你係咪有信心日後同佢好好相處?
未結婚, 我覺得你仲有機會考慮下。

APIGMA    發表於 4 天前
KKKKit    發表於 4 天前
人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

男爵府

2019新春慶豚圓

如果不是男朋友,A講就只是自己想法(不論對錯),但在你和男朋友面前講等於是你想法要經她人口講給你男友聽。A明顯有問題,人地男友點對都不關事。正常人都不認為她想法是正確。

公爵府

2019新春慶豚圓

唔講你朋友, 其實你男友個性格都唔好, 好小氣, 好有問題, 你朋友對你男友既comment都系有道理既, 不過, 唔好比你男友同佢同場, 你可能性格太直, 有D說話系唔應該講出黎, 聽左就算, 既然你同男友之間都有問題的話, 不如分開啦

男爵府

兩個都有問題
不過樓主BF甘玻璃心, 小小事就有你冇我個種, 我反而想知如果佢將來同你屋企人/朋友都發展成A甘既局面, 你會唔會為左佢放棄曬所有人?

男爵府

199707100304 發表於 19-8-14 13:16
嗯, 其實佢兩個性格都非常自我。
我明白兩位都對樓主好重要, 如果愛情同友情之間揀, 我會揀愛情, 如果你朋 ...

樓主對住兩個咁固執咁有主見嘅人都可以相處、甚至相愛,應該好就得人。所以其實樓主同男友係可以相處得好好,宜家搞件咁嘅事

大宅

2019新春慶豚圓

其實我睇文字,覺得個男人都唔係咁愛你姐,佢自己都講左結束先咯

子爵府

我認為A多事, C6無錯

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊