自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
IHateSummer 發表於 19-8-14 12:58
A既意思係c6點詮釋佢都冇所謂,但強調c6咁既態度令佢好質疑以後會唔會俾到幸福我,理解我既選擇,同時間覺 ...

男方某些點都啱,A嫁唔去真係有佢原因!
A太多事了,你同老公嚟緊嘅關係點都好,A只係表面上幫你,佢其實好似唔抵得你有男人,衰啲講句佢有乜資格去品評!
遠離A啦!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

女人如果同男人朋友或家人嗌交,都會想男人企係自己嗰邊,相反男人亦然

如果男人係你理想伴侶打算一生一世,一定撐男人,而且我覺得作為閨密,即使幾親有d嘢都唔應該管同講,我認同你男人話你所謂閨蜜一直單身係有原因的

正如好多媽媽話好憎d未生過仔的人教人點教仔未生過有咩資格,咁你閨蜜單身又有咩資格對人哋段關係去指指點點呢?

男爵府

那些花兒 發表於 19-8-14 13:18
樓主對住兩個咁固執咁有主見嘅人都可以相處、甚至相愛,應該好就得人。所以其實樓主同男友係可以相處得好 ...

我都覺得樓主好就得人。
不過, 如果個男既性格自我, 咁容易放棄呢段愛情, 証明佢愛得唔深......
當然兩個人走在一起, 總有一個愛對方較深。
但長久下來, 常常要遷就, 或取悅對方, 會很累。

如果未結婚, 我覺得可以諗清楚, 係咪真係愛他如此深。即使對方性格情緒化, 玻璃心, 都可以一直遷就, 好好愛護他?

人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

大宅

A over 左, 就算樓主搵到第二個更好, 一樣會有說話比妳聽

男爵府

講真,另一半係陪你一世嘅人,一定擺朋友之上。
朋友唔係唔重要,而係如果朋友成日自把自為,以為為你出頭,講啲野令你同另一半關係差,咁就唔好啦!

大宅

2019新春慶豚圓

A 只係你朋友, 好朋友都係咁話, 大家只係談論某 d 話題, 點解可以傾到影響你同男朋友關係!

大宅

IHateSummer 發表於 19-8-14 12:56
我男朋友(c6)同我唯一最好既朋友(A)因為一件事起左好大好大既衝突

A份人好有自己諗法,講說話好爽直,所以 ...

如果今次你揀咗C6,放棄a。 咁下一次,假如你C6同你另外一個親人,發生衝突, 咁你要放棄你親人?

你C6 呢種性格,好難相處。 結咗婚之後,仲要對成世

twc729    發表於 4 天前

大宅

2018復活節勳章

yurijm 發表於 19-8-14 13:12
唔怕得罪講
咁都要求助既話
我諗樓主唔太愛男友

多謝你鬧我,我好需要其他人幫我分析件事
我知道本身我同bf最近關係唔好,好易傾向A嗰邊
我會好好思考你講既每句說話

我早已同bf講過唔會再安排佢地同場
而bf指唔單只佢地唔再見,更希望我同a都唔再見
呢個死局我唔知點係短時間內拆
我其實好清楚自己唔想去同a承諾過既旅程,只想處理好同bf之間既關係
A知道我有呢個諗法,但表明如果我唔出現會好失望

男爵府

IHateSummer 發表於 19-8-14 12:58
A既意思係c6點詮釋佢都冇所謂,但強調c6咁既態度令佢好質疑以後會唔會俾到幸福我,理解我既選擇,同時間覺 ...

豬隊友

大宅

2018復活節勳章

太平公主 發表於 19-8-14 13:12
第一次見人同老婆個姊妹鬧交,竟然會想離婚

不過我覺得你最好等佢哋雙方都冷靜下先,唔好再發表 ...

其實我覺得呢個只係導火線... 未發生事前我哋本身關係最近都唔太好,不過大家都努力修補緊

珍珠宮

回覆樓主:

A咁多事,你兩ok就得,洗佢教

侯爵府

2019新春慶豚圓

睇完,覺得A太多事,同埋樓主男友都唔係咁愛樓主!

男爵府

2019新春慶豚圓

我男朋友(c6)同我唯一最好既朋友(A)因為一件事起左好大好大既衝突

你bf咁小事就嬲左你話要分開,都唔會last得長,
所以你可以暫時唔搵A. 分左手先再搵,應該唔會太耐,
如果兩個人拍緊拖都咁,唔方結左婚會對你好

子爵府

有佢地兩個嬲啦 林鄭都攪唔惦 你唯有靜觀其便啦

伯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

回覆樓主:

兩個人嘅事,A唔應該多嘴,特別係你男朋友面前多嘴,可以話紛爭因佢而起。

男朋友的反應也太小朋友,但你可以同佢解釋清楚。

人大了很多關係都不容易,我覺得修補好過下下放棄。

大宅

2018復活節勳章

karenkatte 發表於 19-8-14 13:11
大概睇完, 咪兩頭暪囉, 吾好意思, 好似小事化大咁, 可能理解錯誤!

暪唔得好耐之前應承過A會出國同佢慶生,本來應該係9月頭既事,bf已講明如果去就唔會再繼續我地關係,a都表示如果我失信會好失望

大宅

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:12
明白
其實我已經做緊,盡量避談
我知道佢仲嬲緊,仲係住左係細佬度,未肯返嚟住,話想冷靜一排

我覺得佢嬲到咁有點怪,係咪想借機會分手

大宅

男人情緒化又易激動,真係要唔落

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我唔會為咗朋友而同c6不和,(男朋友另計),始終係外人,一點都不重要。

子爵府

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:36
暪唔得好耐之前應承過A會出國同佢慶生,本來應該係9月頭既事,bf已講明如果去就唔會再繼續我地關 ...

好姐妹怎會強人所難?
明知你同男友拉鋸中都會讓步
大部份人都是有異性無人性啦
朋友排第二位

男友是小氣種
視乎你覺得在你生命有幾重要
如果不是渣男格又有其他優點
已達談婚論嫁
你不是剛烈格又順得人
自然就有決定

我個人忍受不了小氣男友
亦不能接受搞風搞雨閨蜜