自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

女人如果同男人朋友或家人嗌交,都會想男人企係自己嗰邊,相反男人亦然

如果男人係你理想伴侶打算一生一世,一定撐男人,而且我覺得作為閨密,即使幾親有d嘢都唔應該管同講,我認同你男人話你所謂閨蜜一直單身係有原因的

正如好多媽媽話好憎d未生過仔的人教人點教仔未生過有咩資格,咁你閨蜜單身又有咩資格對人哋段關係去指指點點呢?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

那些花兒 發表於 19-8-14 13:18
樓主對住兩個咁固執咁有主見嘅人都可以相處、甚至相愛,應該好就得人。所以其實樓主同男友係可以相處得好 ...

我都覺得樓主好就得人。
不過, 如果個男既性格自我, 咁容易放棄呢段愛情, 証明佢愛得唔深......
當然兩個人走在一起, 總有一個愛對方較深。
但長久下來, 常常要遷就, 或取悅對方, 會很累。

如果未結婚, 我覺得可以諗清楚, 係咪真係愛他如此深。即使對方性格情緒化, 玻璃心, 都可以一直遷就, 好好愛護他?

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

男爵府

A over 左, 就算樓主搵到第二個更好, 一樣會有說話比妳聽

禁止訪問

男爵府

A 只係你朋友, 好朋友都係咁話, 大家只係談論某 d 話題, 點解可以傾到影響你同男朋友關係!

大宅

IHateSummer 發表於 19-8-14 12:56
我男朋友(c6)同我唯一最好既朋友(A)因為一件事起左好大好大既衝突

A份人好有自己諗法,講說話好爽直,所以 ...

如果今次你揀咗C6,放棄a。 咁下一次,假如你C6同你另外一個親人,發生衝突, 咁你要放棄你親人?

你C6 呢種性格,好難相處。 結咗婚之後,仲要對成世

twc729    發表於 19-8-14 13:38

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

yurijm 發表於 19-8-14 13:12
唔怕得罪講
咁都要求助既話
我諗樓主唔太愛男友

多謝你鬧我,我好需要其他人幫我分析件事
我知道本身我同bf最近關係唔好,好易傾向A嗰邊
我會好好思考你講既每句說話

我早已同bf講過唔會再安排佢地同場
而bf指唔單只佢地唔再見,更希望我同a都唔再見
呢個死局我唔知點係短時間內拆
我其實好清楚自己唔想去同a承諾過既旅程,只想處理好同bf之間既關係
A知道我有呢個諗法,但表明如果我唔出現會好失望

珍珠宮

IHateSummer 發表於 19-8-14 12:58
A既意思係c6點詮釋佢都冇所謂,但強調c6咁既態度令佢好質疑以後會唔會俾到幸福我,理解我既選擇,同時間覺 ...

豬隊友

侯爵府

太平公主 發表於 19-8-14 13:12
第一次見人同老婆個姊妹鬧交,竟然會想離婚

不過我覺得你最好等佢哋雙方都冷靜下先,唔好再發表 ...

其實我覺得呢個只係導火線... 未發生事前我哋本身關係最近都唔太好,不過大家都努力修補緊

水晶宮

回覆樓主:

A咁多事,你兩ok就得,洗佢教

公爵府

2024年龍年勳章

睇完,覺得A太多事,同埋樓主男友都唔係咁愛樓主!

男爵府

我男朋友(c6)同我唯一最好既朋友(A)因為一件事起左好大好大既衝突

你bf咁小事就嬲左你話要分開,都唔會last得長,
所以你可以暫時唔搵A. 分左手先再搵,應該唔會太耐,
如果兩個人拍緊拖都咁,唔方結左婚會對你好

侯爵府

有佢地兩個嬲啦 林鄭都攪唔惦 你唯有靜觀其便啦

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

兩個人嘅事,A唔應該多嘴,特別係你男朋友面前多嘴,可以話紛爭因佢而起。

男朋友的反應也太小朋友,但你可以同佢解釋清楚。

人大了很多關係都不容易,我覺得修補好過下下放棄。

侯爵府

karenkatte 發表於 19-8-14 13:11
大概睇完, 咪兩頭暪囉, 吾好意思, 好似小事化大咁, 可能理解錯誤!

暪唔得好耐之前應承過A會出國同佢慶生,本來應該係9月頭既事,bf已講明如果去就唔會再繼續我地關係,a都表示如果我失信會好失望

大宅

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:12
明白
其實我已經做緊,盡量避談
我知道佢仲嬲緊,仲係住左係細佬度,未肯返嚟住,話想冷靜一排

我覺得佢嬲到咁有點怪,係咪想借機會分手

子爵府

男人情緒化又易激動,真係要唔落

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我唔會為咗朋友而同c6不和,(男朋友另計),始終係外人,一點都不重要。

珍珠宮

IHateSummer 發表於 19-8-14 13:36
暪唔得好耐之前應承過A會出國同佢慶生,本來應該係9月頭既事,bf已講明如果去就唔會再繼續我地關 ...

好姐妹怎會強人所難?
明知你同男友拉鋸中都會讓步
大部份人都是有異性無人性啦
朋友排第二位

男友是小氣種
視乎你覺得在你生命有幾重要
如果不是渣男格又有其他優點
已達談婚論嫁
你不是剛烈格又順得人
自然就有決定

我個人忍受不了小氣男友
亦不能接受搞風搞雨閨蜜