夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我知好多人覺得生左BB後,夫妻感情變左質,但BB出左世已成事實,我地唯有調整自己心態去迎新未來

其實生咗BB,大家確實辛苦左好多,相處嘅時間少左,由兩個人變咗三個人生活,好多時話題都圍住個細嘅,冇咗愛情嘅感覺,我有時都覺得好灰,但睇住小朋友慢慢長大,你就會覺得好感恩

以下係同老公既對話,雖然好小事,求其吹下水,但只要我地有目標有希望,咁生活就會變得有動力

真的,只要將對方既優點放大,缺點縮小,才可做到執子之手,與子偕老

加油,香港人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Happy1209 發表於 19-8-14 14:08
我知好多人覺得生左BB後,夫妻感情變左質,但BB出左世已成事實,我地唯有調整自己心態去迎新未來

其實生咗 ...

多謝正能量
各位努力
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆 Happy1209 的帖子

男爵府

別墅

信一半都死,理智小小,做好自己先實際

大宅

回覆樓主:

我bb都準備出世喇,其實聽唔少嘅case都係話生完關係會差左,其實自己都會不其然咁擔心,所以呢排自己嘅情緒係上上落落,希望我地生完都可以好好地相處落去啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

其實生咗 ...
唔係個個生完小朋友都感情出問題,之不過的人唔講

大宅

So sweetttttt

別墅

就算唔知兌唔兌現到,最少肯氹你囉,好多人連講都唔會講
幸福的媽媽

男爵府

Amos蝦餅

子爵府

其實生咗 ...

有孩子的人生, 更嘗甜酸苦辣, 只要雙方由始至終都為著家庭/新生命而努力, 緊守崗位, 不捨棄, 不計較, 勿忘初衷, 以愛為出發點, 應該可以克服很多的問題.

我覺得, 一個家庭能否維持得很好, 大部份取決於男方能否堅持和支持得到.

加油, 祝福您

大宅

drumay 發表於 19-8-15 00:31
Amos蝦餅

Do you know me?
And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-15 06:55
有孩子的人生, 更嘗甜酸苦辣, 只要雙方由始至終都為著家庭/新生命而努力, 緊守崗位, 不捨棄, 不計較, 勿忘 ...

一隻手掌拍唔響,兩個都要努力
And if you give me what I want, Then I'll give you what you like

大宅

一嚿大番薯 發表於 19-8-14 18:13
我bb都準備出世喇,其實聽唔少嘅case都係話生完關係會差左,其實自己都會不其然咁擔心,所以呢排自己嘅情緒 ...

加油(emoji)(emoji)

大宅

NLai 發表於 19-8-14 18:11
信一半都死,理智小小,做好自己先實際

當然要做好自己本分,講緊正常關係下,如果是但一方偏離路軌,肯定會出現問題的

大宅

drumay 發表於 19-8-15 00:31
Amos蝦餅

你太細心了,多謝提醒

首頁

尾頁

跳至