夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

del

複式洋房

dolceee 發表於 19-8-14 14:37
天蠍座男朋友好高冷 但係又超吸引
好有魅力
佢地性格係比較冷漠 無乜關心人 照顧人既概念.....所以我有時候 ...

依家男朋友係天蠍座 ,我地姊弟戀黎
但佢好浪漫 好癡身架喎
照顧人既概念無乜 依一點我都認同 但男朋友都是訓練出來的
我果個好肯聽人講野 而且好肯改
只要天蠍中意你 佢地都願意溝通的
有時可能唔係冷 只係想take a break , 你可以直接問下佢

侯爵府

好有魅力
佢地性格係比較冷漠 無乜關心人 照顧人既概念.....所以我有時候 ...

我現在男友,(唔知重算不算係,因為鬧分手中)同你所講一樣,冷漠,完全唔會關心另一半,成日懷疑佢到底中唔中意我,現在他覺得我煩至惨我重好中意佢,佢唔嗲唔吊,無奈,

大宅

好有魅力

得老公都係天蠍座
但佢一啲都唔天蠍 佢都幾識關心我同照顧我
所以佢自己都懷疑自己其實係咪天蠍男

大宅

好有魅力

我現任白羊座,大男人,有時又似細路仔,又係有時唔識關心下人

上任天蠍座,好聽話,乜都就晒我,我係大女人一個,不過佢就揸唔定主意,三心兩意,我有咩事,佢叫我諗方法自己搞

大宅

Lana.s 發表於 19-8-14 16:09
依家男朋友係天蠍座 ,我地姊弟戀黎
但佢好浪漫 好癡身架喎
照顧人既概念無乜 依一點我都認同 但男朋友都 ...

sis 你男朋友大約幾歲呀?工作忙唔忙架?
我男朋友返工好忙架 一忙就好忘我狀態既
佢得閒先搵我
你就好啦 男友咁癡身 好羨慕呀

大宅

小豬Pigpig 發表於 19-8-14 16:36
我現在男友,(唔知重算不算係,因為鬧分手中)同你所講一樣,冷漠,完全唔會關心另一半,成日懷疑佢到底 ...

sis我完全明白你!
佢唔關心你 你點樣調節自己接受?
女人都想人關心嘛...

複式洋房

dolceee 發表於 19-8-14 17:16
sis 你男朋友大約幾歲呀?工作忙唔忙架?
我男朋友返工好忙架 一忙就好忘我狀態既
佢得閒先搵我

佢25歲 , 工作忙。
就係因為忙 所以佢一有時間就想癡住
初頭一齊 佢係一個唔太識表達自己既人 因為有偶像包袱 甜言蜜語啊掛住呀都唔係好敢講出嚟 好似驚死俾人笑咁 。
所以真係即管嘗試溝通多啲引導佢表達自己
溝通又唔代表係煩佢喎 佢地無乜耐性haha
最好既傾計時刻係 on the bed but before xx
同埋天蠍心底裡真是浪漫到爆 得閒比下小驚喜佢

大宅

Lana.s 發表於 19-8-14 17:34
佢25歲 , 工作忙。
就係因為忙 所以佢一有時間就想癡住
初頭一齊 佢係一個唔太識表達自己既人 因為有 ...

佢唔會同我講咩甜言密語架
不過都會講下掛住我咁!
其實同佢見面一齊時就好甜蜜既
但見唔到就覺得好疏離.....
佢似性格係咁 唔知點溝通好呀

侯爵府

dolceee 發表於 19-8-14 17:22
sis我完全明白你!
佢唔關心你 你點樣調節自己接受?
女人都想人關心嘛...

冇接受,所以嘈他,他覺得煩,跟著可以不找我,可能我地不適合,我宜家都傷心中都分手邊緣了

複式洋房

dolceee 發表於 19-8-14 17:48
佢唔會同我講咩甜言密語架
不過都會講下掛住我咁!
其實同佢見面一齊時就好甜蜜既

係咁架喎 ! 我同bf 見唔到面既時候都好疏離
我地都係覺自做自己野 更加唔會傾電話
但一見面就好sweet

可能我都係一個好需要空間既人 拍拖都要放下小息
所以唔覺有咩問題
咁樣會長久d

你話如果見面都疏離就大鑊d姐

大宅

Lana.s 發表於 19-8-14 17:55
係咁架喎 ! 我同bf 見唔到面既時候都好疏離
我地都係覺自做自己野 更加唔會傾電話
但一見面就好sweet

我男朋友臨訓前會同我傾電話架
但日頭真係消失左咁
我同佢開始左一陣咋
我上個ex 性格同佢相反
好有交帶 唔會消失 好關心我
俾我好安心
所以同呢個天蠍好大對比
但我又好鐘意佢 所以都知要接受
但唔知咁疏離 建唔建立到親密關係
我年紀都唔細 想要個結到婚既男友呀

複式洋房

dolceee 發表於 19-8-14 18:06
我男朋友臨訓前會同我傾電話架
但日頭真係消失左咁
我同佢開始左一陣咋

你定d黎先
真心唔算疏離

有機會係你缺乏安全感 諗得太多
如果佢真係工作忙 就嘗試吓接受
我bf工作要高度集中 所以working hour都好似消失左咁
但生活唔淨係只拍拖 仲有好多野既
女人適當時候獨立 對男人黎講都係一種吸引力

只要2個人喺埋一齊嘅時候係甜蜜
唔係一齊嘅時候信任 ! 就ok

Btw ...SEX 對天蠍好似排位都幾前 如果依方便夾到 關係美滿上帳面已贏60% 好似係

大宅

Lana.s 發表於 19-8-14 18:20
你定d黎先
真心唔算疏離

岩呀 jm你講得好好
我係缺乏安全感同成日亂諗!
SEX 方面我都覺得天蠍係好最視
佢成日都手多多咁 我都好鐘意哈
但係我又會亂諗究竟佢係純粹慾望大
定係因為鐘意我先搞我....

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

好有魅力
仲有性能力都好高

子爵府

回覆 dolceee 的帖子

我就係咁,見面好sweet,完全好似想吞左我落肚,行下街又嘟個嘴過黎要kiss。到見完面就變左第二個人架喇,我都諗緊係咪同一個人,真係調節唔到,不過佢由一開始已經係咁上下,只不過拍左幾年,就再冷d,所以到而家都仲係有無數次分手既念頭

大宅

rainbow000 發表於 19-8-14 21:43

我就係咁,見面好sweet,完全好似想吞左我落肚,行下街又嘟個嘴過黎要kiss。到見完面 ...

嘩幾年!
你講得好岩 我都一模一樣!
咁你點樣評估佢只係本性冷漠
定係耐左無咁鐘意果種冷淡?
我拍左一排咋 就預計到將來會咁.....
有d擔心
你地有無結婚打算呀?

子爵府

無諗過架,因為我真係唔係好頂到。其實係成日自我安慰架咋
我有時都有講我好似同空氣拍拖之類
你鐘意我自然會揾我但你無
佢就只會不停講話佢唔係成日要揾對方嗰種
我知,不過就真係唔太ok
因為我覺得自己好無存在感
至於你話淡左,我成日都覺得係
但當每次見面,我又會覺得無淡過
我都就黎精神分裂

大宅

我老公就係天蠍座,一開始佢係真係唔係咁識體諒關心人,同埋都幾大男人。但係耐左,加上溝通,而家好好多,尤其而家懷孕中,可以講得上佢係一個好稱職既好老公同準爸爸

不過唯一缺點就係每一次鬧交都想殺死佢,因為佢會好似電線短路咁,突然間溝通唔到,我講乜都唔明,淨係堅持自己既諗法

同樓上jm講既一樣,對性都睇得幾重,要盡量滿足下佢

大宅

yu12345678 發表於 19-8-15 13:23
我老公就係天蠍座,一開始佢係真係唔係咁識體諒關心人,同埋都幾大男人。但係耐左,加上溝通,而家好好多, ...

「唔係咁識體諒關心人」jm 你點樣調節自己?會唔會覺得佢唔關心你所以唔重視你?我知應該唔係 但我會有d唔開心 好驚就算結到婚都感覺單身好孤單

首頁

尾頁

跳至