3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

我仔就7歲,有個細三年既細佬,可能有D妒忌個細佬同讀左小學,同埋成日打機睇電視,依家暑假係麻麻度,當佢9點返到去開始,我老公7點先放工湊佢,中間個幾鐘個細既要訓下晏覺,都最少6個鐘對住電子野,我覺得佢脾氣愈黎愈臭,因為我叫麻麻收埋部IPAD,試下唔好成日比佢玩,呢兩日無得打,打我99,我唔做野又唔夠錢維持生計,我應該點做,日日都聽到我99話我仔點發脾氣點打人,但佢兩個跟我個陣最多都係打交,未試過打我,我都唔明點解會打99

請問有無D情緒管理既野可以介紹比我,我住大圍,最好附近,唔該哂

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
放暑假最好報暑期活動、等個細路唔洗成日睇電視玩平板、湊佢的人又唔洗咁勞累

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

睇少的

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
係咪少出街玩, 成日留室內所以咁?

大宅

2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
叫99可以就帶佢去公園放電啦,留屋企冇野好做,自然會lur電子奶嘴

大宅

發表於 昨天 09:13 |顯示全部帖子

回覆樓主:

99之前有無縱容過小朋友?

複式洋房

發表於 昨天 10:23 |顯示全部帖子
電子產品副作用真係好大....
收起左ipad, 咁有無其他野俾佢玩或者做?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

發表於 昨天 18:52 |顯示全部帖子
DADIDUM 發表於 19-8-19 16:10
叫99可以就帶佢去公園放電啦,留屋企冇野好做,自然會lur電子奶嘴

前題係要99夠健壯 夠中氣 能一眼關7
因為一個老人家帶2個小朋友去公園
真係好危險 萬一一個跑走左
99都唔知點算 又要顧住另一個
真係搏唔過

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

發表於 昨天 18:54 |顯示全部帖子
小朋友唔玩玩具?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊