想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

坊間有好多葉酸嘅產品 請問各位媽媽點樣選擇? 有冇覺得邊隻特別好 會自己揀定係問醫生?

大宅

babetsztsz 發表於 19-8-14 19:32
坊間有好多葉酸嘅產品 請問各位媽媽點樣選擇? 有冇覺得邊隻特別好 會自己揀定係問醫生?
...

純葉酸無乜所謂,咩牌子都係一樣,視乎你對廠商嘅喜好度。

我有護士朋友佢自己喺藥房買散裝食

大宅

...

我喺家計會買GNC 400mcg嘅葉酸食,冇不良反應我就繼續食!
樓上JM講得啱,純葉酸都冇乜大分別,我覺得係主要係揀啱劑量就ok!
身體冇乜冇乜特別問題,備孕期間每日400mcg就足夠!

複式洋房

回覆 Hapi_Baby 的帖子

家計會都有GNC 葉酸賣?我都係吃呢隻牌子,請問家計會賣幾多錢?

大宅

Jessicawong818 發表於 19-8-14 21:36

家計會都有GNC 葉酸賣?我都係吃呢隻牌子,請問家計會賣幾多錢? ...

好似$80!
萬x特價差不多價錢,$160/2件

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Hapi_Baby 發表於 19-8-14 22:04
好似$80!
萬x特價差不多價錢,$160/2件

同你一樣,喺萬0特價時買,
買一送一,超平!

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

萬0成日都係呢個價,吃了差不多3瓶,還未有BB,吃完再未有,就放棄唔吃。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Jessicawong818 發表於 19-8-15 08:39

萬0成日都係呢個價,吃了差不多3瓶,還未有BB,吃完再未有,就放棄唔吃。 ...

試左幾耐呀?過左一年,就睇西醫啦!
邊睇中醫調理,祝你好孕!

複式洋房

回覆 babetsztsz 的帖子

我揀左飲babynes媽媽奶去補葉酸既,我鍾意呢隻係因為佢一黎唔甜啦,二黎我有時會便秘,佢呢隻有益生菌,可以幫我易去便便。

複式洋房

回覆 chubama 的帖子

半年!

大宅

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
...

我冇單獨食過葉酸,我懷孕前,醫生叫我食葉酸或者惠氏綜合維他命都得,到左12週我就加埋DHA 一齊食。

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
我食maxxxna,成份有葉酸有維他命,我覺得營養較全面

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊