0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jessicakyy 發表於 19-8-17 22:21
請問佢既User guide 係咪足夠我地明白套野點用,點安排唔同歲數既b用?

其實我按自己方法同bb玩未知成效,我只希望佢建立學英文的興趣。

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

想生BB熱投

回覆樓主:

我買咗一手俾阿女做一歲生日禮物。一手的原因是可以入會上不同的活動。在家input,去活動是output,俾小朋友有機會應用出來。
第一,套野好誇張!好有效!我兩夫婦都有全職工作,有菲姐照顧我個女,日日同佢玩蒙特梭利認東西,還有播迪士尼美語,之後我女只講英文,唔肯講講東話。好明顯太多英語時間。。。之後上兩歲班,上全日廣東話才能把廣東話變回母語。現在她4歲,中英 自我翻譯 一流。

複式洋房

想生BB熱投

回覆樓主:

第二,有個cap計劃,個小朋友跟著程度學,好有系統。最後還有個畢業典禮,打算六歲完後課程。
第三,一歲bb好鐘意撕爛本書,一手係會員就可以一直換,個人覺得本書好有質素,紙張質素不俗,以及撕爛咗不會覺得好痛心,哈哈。 CD花了都可以換,所以貴得有道理。

個人感覺:家長或照顧者要鐘意套課程才值得買,因大人要帶動開心的學習氣氛,俾小孩知道是玩的時間,不是死讀。如自己無興趣,較難令小孩喜歡用此方式學習。

禁止訪問

大宅

dollawong 發表於 19-8-16 14:35
二手 ,好多人放, 要識格價啊

呢個價可以買全套?

大宅

二手如果兩萬以下又係較新版本可以考慮下,否則我建議買返一手。因為我自己都放左二手都收返兩萬幾,即係net paid左三萬幾,計返同買二手都係差萬幾蚊仲可以分三年俾。而且二手無得換書換碟就要好錫住用,又無得上堂、無電話美語、無zippy書、無Cap。而且我相信人性,平買只會平用,用用下無心機用嘅機會會大好多。不過如果真係驚嘥錢又搵到平嘅二手不妨買。

大宅

amyvwong 發表於 19-8-19 22:50
第二,有個cap計劃,個小朋友跟著程度學,好有系統。最後還有個畢業典禮,打算六歲完後課程。
第三,一歲bb ...

thx reply

但請問什麼叫cap

別墅

剛買左二手,因為一手真係有經濟壓力
想問下用家,介唔介意share顧問點分享用法?
上網爬過文
Play along/sing along跟顏色輪住播
但睇唔到應該幾時加入主課程?
另外我bb 7個幾月,通常幾大會開始睇dvd
唔該曬咁多位

子爵府

muffinman23 發表於 19-8-16 11:05
其實套野唔係真係咁值得買
香港好少人用美式英文
你想佢英文好 不如慳返D錢上有外籍老師既PLAYGROUP

同意,俾小朋友返英文playgroup仲好,有互動有遊戲先開心,如果經濟負擔得起,第時讀國際學校/私校啦,唔擔心有功課壓力

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

barbaramadam 發表於 19-9-22 23:25
回覆 pigpiglamlam 的帖子

好貴啊....(哭)

買呢套野都唔平,輔助性質我覺得ok,不過唔係長期陪小朋友一齊讀係冇意思,同埋學英文除咗睇、聽、講、寫之餘,仲要識運用,唔係盲目學生字就算

別墅

想問如果2009年既版係咪太舊?課程其實有咩唔同?

大宅

Jessicakyy 發表於 19-8-14 23:42
如題。。請有經驗既媽媽可以分享嗎?

不如讀英文playgroup 及幼兒園更有用,有成套都要有時間陪伴玩才ok,我買了二手都用得好少,現在k1,從playgroup,n班到現在k1,英文進步好大,因為他回來後更姐姐的對話聽到

民房

Jessicakyy 發表於 19-8-14 23:42
如題。。請有經驗既媽媽可以分享嗎?

我係一手用家,小孩10m開始用,宜家23m⋯⋯
的確吸收左唔少,過程中會遇到不同問題,我覺得有顧問會好D,同埋會教家長點用套教材,每個階段都會有唔同方法,書碟爛又可以換,二手因為無得換我見好多都因為怕撕爛等原因唔比小朋友睇書,咁樣又好似失去買既原意,同埋二手又無從入手,不過的確家長需要抽時間陪小朋友玩

大宅

620AngelFong 發表於 19-10-13 01:32
我係一手用家,小孩10m開始用,宜家23m⋯⋯
的確吸收左唔少,過程中會遇到不同問題,我覺得有顧問會好D, ...

ya 最後我都買左新,我囡在試玩flash cards時非常投入同開心,我做媽媽忍不住買左嚟送比女女做半歲生日禮物。(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至