自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地敢唔敢坐國泰、港龍去大陸?我岩岩見Christmas 好平!$1533,靚時間。但新聞話唔入飛大陸領空,有少少驚

禁止訪問

公爵府

回覆 loveyou3000 的帖子

我老公今早(星期二)一早坐CX去浦東, 順利.

wcpcelia    發表於 19-8-15 11:36

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

jellomama 發表於 19-8-15 00:51
回覆 loveyou3000 的帖子

我老公今早(星期二)一早坐CX去浦東, 順利.

好似係8月15日至係限期

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

loveyou3000 發表於 19-8-15 00:34
你地敢唔敢坐國泰、港龍去大陸?我岩岩見Christmas 好平!$1533,靚時間。但新聞話唔入飛大陸領空,有少少 ...

等埋呢兩日睇下國泰命運先

公爵府

會睇多一陣先。不過呢個價又的確係吸引

大宅

你地敢唔敢坐國泰、港龍去大陸?我岩岩見Christmas 好平!$1533,靚時間。但新聞話唔入飛大陸領空,有少少 ...

CXKA由早上8點到夜晚8點每小時都有機去⋯⋯是往來香港上海最重要的航空公司⋯⋯起碼我唔想坐東方啦,點會有事啦!

侯爵府

吾好制

伯爵府

rose-mag 發表於 19-8-15 05:45
好似係8月15日至係限期

請問咩限期?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Ocean419 發表於 19-8-15 08:20
請問咩限期?

中國民航局俾CX嘅期限,要CX提交安全計劃,點保証航班安全之類政策,冇記錯係8月15日,唔知日期有冇改動或有新進展而暫緩,如CX不能達到要求就會停止接收CX航班,包括飛越中國領空,呢樣至係最辣,幾乎等於置諸死地。

伯爵府

include tax?

大宅

驚就等多幾日再決定囉,飛多幾日如果無咩事,聖誕嘅機就應該問題唔大

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

聖誕一向飛上海唔貴,可以再睇定d先

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

15/8 零晨, 過左啦喎... 唔知而家進度係點...

今日情況同12月情況真係有咁大差別? d 遊行仲未完, cx 唔知仲有幾多人會去遊行甚至唔知有幾多個內鬼, 中港政策隨時變, ... 飛唔到佢地應該會賠錢或另作安排. 其實 CX 冇乜選擇餘地....

要穩陣既話咪坐其他機, 或高鐵.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 19-8-15 08:36

中國民航局俾CX嘅期限,要CX提交安全計劃,點保証航班安全 ...

方向報應該最開心.

王國長老

bosch 發表於 19-8-15 12:46
方向報應該最開心.

cx同方向交惡應該都有一段時間,但以前cx係方向大客戶之一,每年廣告費好多,同樣cx都要靠方向,後來生果掘起,加報紙影響力降低,兩方嘅互靠互利情況就唔同晒。不過而家呢次,cx都幾傷下,我呢度已經有減價,但好多人已經唔敢坐cx, 費事唔知搞到幾時,有人去到機場至發現cancel flight, 有人delay幾粒鐘,一家有老有嫩好麻煩。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

koey_0611 發表於 19-8-15 09:18
include tax?

Yes

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至