婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
我依家陀住b女30週,之前已經同左99個邊講唔好買bb衫,因為太多親戚朋友俾左好新淨既衫仔,唔想浪費同著唔晒。轉個頭6299就即刻買左套工人褲同影相俾c6睇。

我已經覺得嬲嬲地,究竟佢地聽唔聽得明人地講野。都算,望多幾眼發覺套衫唔知點解怪怪地,跟著我上官網睇完來係男裝(emoji)

我唔知佢有心定無意,但係好嬲,即刻爆左c6,話99係咪恨男孫恨得咁出面。c6黑我面話我唔應該咁諗佢媽,仲話佢媽講過男女都無所謂。然後c6同6299講番呢件係男裝,62仲要話小朋友著咩都無分別(emoji)

PS*我結婚個時99已經不停叫佢親戚個仔黎我屋企跳床,我問佢駛唔駛叫我家姐個女一齊跳,佢話唔駛!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Sd130630 發表於 19-8-15 09:54
我依家陀住b女30週,之前已經同左99個邊講唔好買bb衫,因為太多親戚朋友俾左好新淨既衫仔,唔想浪費同著唔 ...
咁人地俾你既衫仔, 係咪全部都係女裝? 無人俾左男裝你? 

如果你要望多幾眼先發覺套衫唔知點解怪怪地,跟著仲要上埋官網睇先知係男裝,咁99都可能都係一時無心姐,老人家邊會睇到咁多丫

我親戚俾既,男女都收,仲要好多都係男裝,其實無咩所謂
自己買幾套影下相,人地俾既粗著咩都夠, BB出左世,一日可能換幾套,理得佢咩色,著可能半日都無

男爵府

其實好少事, 唔好為左甘而嬲動胎氣
99買衫比BB都係一番好意, 未必為意FOR男女
由其初生個D, 男女裝都真係唔太明顯

公爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

男爵府

BK Milk勳章

回覆 Sd130630 的帖子

我覺得:
1, 老人家未必識分男女裝, BB衫, 除非明顯係裙仔/粉紅色, 否則男女穿都冇所謂
2, 如果6299對BB一D表示都冇, 乜都冇買, 你又可能覺得佢地唔鍾意BB3, 搵健康活潑小朋友響新床上跳, 係希望你地將來生的BB都健康, 係傳統祝福

新手媽媽, 要學下凡事要向"好"嗰邊諗, 諗野"正面"D

其實好小事, 如果你唔鍾意套衫, 將來見6299才攞出嚟著囉.
如果你要將6299的行為"對號入座". 只會另自己唔開心

複式洋房

你太敏感啦!佢買衫 都係因為錫個bb , 唔好諗太多。動左胎氣就麻煩!呻完就算啦。唔好嬲親自己

複式洋房

nicolechan821 發表於 19-8-15 14:37
你太敏感啦!佢買衫 都係因為錫個bb , 唔好諗太多。動左胎氣就麻煩!呻完就算啦。唔好嬲親自己
...

呻完舒服好多喇

複式洋房

Fishbbmama 發表於 19-8-15 11:55
其實好少事, 唔好為左甘而嬲動胎氣
99買衫比BB都係一番好意, 未必為意FOR男女
由其初生個D, 男女裝都真係唔 ...

唔知係咪有左特別敏感
因為未陀b個時已經聽到佢同其他親戚研究去邊度拜神會生男bb

男爵府

回覆樓主:

我有時見到d男裝公仔靚,都會買比啊囡著。
你太敏感了

大宅

Sd130630 發表於 19-8-15 14:42
唔知係咪有左特別敏感
因為未陀b個時已經聽到佢同其他親戚研究去邊度拜神會生男bb
...

你唔鐘意件衫,第日咪著一次比6299睇之後送比其他人囉。唔好太介意啦,呢d都係老人家對小朋友的心意遮,我99都試過買d老土到我c6都頂唔順的衫比我仔,之後著一次比佢地睇,等佢心安囉。之後件衫點,跟本無人理。

洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
好過我個99乜都冇買俾bb啦,同你一樣係bb女,99恨仔恨到發癲,完全唔想對多距一陣,講野樣樣有骨,完全無厘頭

大宅

我都會買男仔衫褲俾女穿,我奶奶有時都會買D我認為好老土、係街市既裙俾阿女,我咪剩係去奶奶家吃飯前先叫阿女換,穿過去俾佢看看,而且你那個還未出世,BB大得快,好快唔啱,穿得幾多次呀

別墅

Sd130630 發表於 19-8-15 09:54
我依家陀住b女30週,之前已經同左99個邊講唔好買bb衫,因為太多親戚朋友俾左好新淨既衫仔,唔想浪費同著唔 ...

睇開啲,我囡又係超多粉紅色裙,但有條唔知邊個俾既超型名牌工人褲,咪當幫囡囡轉吓款無咁悶,咁小事就唔開心,遲吓有排嬲。我媽媽恨我幫男家生仔,知係囡仲問老公係咪好失望,我老公最想要就係囡,我老爺奶奶見到囡囡就笑,到宜家囡囡大左啲,我媽媽都讚囡囡斯文又乖,唔好為左其他人唔開心。

別墅

開心吸收勳章

Sd130630 發表於 19-8-15 14:39
呻完舒服好多喇

舒服晒就好~ 佢地肯買衫仔比囡囡證明佢地都錫佢呀 ! 向好果方面諗 ^^

伯爵府

其實你自己係咪好想生囝?好似係你自己好介意。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

好多BB衫都好中性,纯可愛
爆乜Q

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

發表於 前天 01:31 |顯示全部帖子
唔一定,我奶奶經常叫我生多個囡,佢想湊
從未適應這份工

大宅

發表於 前天 16:23 |顯示全部帖子
小事當唱歌

大宅

發表於 前天 19:07 |顯示全部帖子
你估d px 老爺奶奶生仔一定高興咩,我第三胎係仔,一樣寸我生得多呀!

大宅

發表於 前天 21:41 |顯示全部帖子
littlefunpig 發表於 19-8-15 10:32
咁人地俾你既衫仔, 係咪全部都係女裝? 無人俾左男裝你? 

如果你要望多幾眼先發覺套衫唔知點解怪怪地, ...

我都係,奶奶朋友俾好多波衫我女,(好似二手),同俾啲閃電王(車車),領呔口水堅,我都覺得無咩所謂,奶奶都成日話阿B成個男仔,男人婆啦,但再講得過份,我就會嬲。
樓主奶奶可能都係無心,佢買衫俾阿B都係錫佢;唔錫都唔會買啦!
算啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊