親子旅遊

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

chowtin 發表於 19-8-18 20:12
我都想過去台南奇美博物館,但最後在高雄都玩到十日,所以冇去!

謝謝你的資料,我仔8歲了,同埋有80歲的老人
所以唔會單一去小朋友的景點

大宅

球星媽咪 發表於 19-8-18 20:30
謝謝你的資料,我仔8歲了,同埋有80歲的老人
所以唔會單一去小朋友的景點
...

Ic

大宅

回覆樓主:

每當我們坐的士,的士司機都會問我們來高雄多少天?當我們話十天全在高雄,他們都難以致信!

大宅

回覆樓主:

請教一下,如果小朋友得2歲及5歲,沒有老人家,有冇咩行程建議? 暫定3日2夜,或4日3夜.
另外有冇酒店/民宿推介?

大宅

vieloviola 發表於 19-8-20 02:20
請教一下,如果小朋友得2歲及5歲,沒有老人家,有冇咩行程建議? 暫定3日2夜,或4日3夜.
另外有冇酒店/民宿推介? ...

四日三夜吧!三日二夜太少了!

大宅

22秋旅人會館的兩間滑梯房,極力推介!但好 full!

另外,宮賞藝術大飯店的特色房,又平又大間!

大宅

大魯閣草衙道鈴鹿賽車場
旗津,駁二
科工館
夢時代

大宅

第一日或最後一日,安排鈴鹿或夢時代,近機場又有手信買!
駁二加旗津要一日
科工館,朝九晚五

大宅

回覆樓主:

若是男仔去科工館,強烈推介四樓的交通夢想館,入面有多項體驗設施,包括:駕車,機車,自行車體驗!

大宅

回覆樓主:

若有細的小朋友,就推薦B1的 Fun 城市!好似交通安全城,有電動車牌小朋友玩!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

chowtin 發表於 19-8-20 08:58
22秋旅人會館的兩間滑梯房,極力推介!但好 full!

另外,宮賞藝術大飯店的特色房,又平又大間!

我有1晚都住22秋滑梯房,但完全唔會推薦,可能樹屋新d保養好d

大宅

Lqueenie 發表於 19-8-20 23:06
我有1晚都住22秋滑梯房,但完全唔會推薦,可能樹屋新d保養好d

為何不推薦?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

chowtin 發表於 19-8-21 00:11
為何不推薦?

地墊感覺污糟,滑梯玩時會發出 e e 聲,房間燈好暗,整體感覺麻麻

大宅

Lqueenie 發表於 19-8-21 00:30
地墊感覺污糟,滑梯玩時會發出 e e 聲,房間燈好暗,整體感覺麻麻

我又冇這感覺!房間燈有點不足!我有開窗簾!但滑梯好玩,由二層滑到地下,阿仔玩唔停!

珍珠宮

chowtin 發表於 19-8-21 08:58
我又冇這感覺!房間燈有點不足!我有開窗簾!但滑梯好玩,由二層滑到地下,阿仔玩唔停!
...

滑梯係好玩,岩年齡大的小朋友

大宅

回覆樓主:

同高雄的士司機傾計,佢地都話韓國瑜真係做實事,唔係玩政治

伯爵府

回覆樓主:

冬天去高雄有乜玩?

男爵府

chowtin 發表於 19-8-18 15:31
第十日,我們退房去了夢時代,我地未夠十點已到夢時代,商場仍未開門!一入去我們直往B2層的高卡車場,這個 ...

請問最後一日去鈴鹿, 行李點安排? thanks.

大宅

coldmilktea 發表於 19-9-3 07:39
冬天去高雄有乜玩?

除在義大游水外,其他行程都適合冬天

大宅

kachun0123 發表於 19-9-8 13:24
請問最後一日去鈴鹿, 行李點安排? thanks.

鈴鹿外商埸有 locker, 或帶住都冇問題

首頁
34567...9

尾頁

跳至