自由講場

跳至

首頁
56789...12

尾頁

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

小傑媽媽 發表於 19-8-16 09:36
所以我哋內向型又唔擅於表達既人好難交到朋友

你可以找我做朋友,我很樂意呢

公爵府

你應該有社交障礙

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

已刪除用户

水晶宮

俙俙媽咪 發表於 19-8-18 20:36
唔好意思平時睇你對答感覺你係d敢怒敢言,好有自已主見,勇敢唔怕人既人
...

網上三唔識七,鬧佢咪鬧佢,洗摘日

現實中我好斯文,對朋友好好架

大宅

小傑媽媽 發表於 19-8-19 09:18
多謝你!如果你唔嫌我個人太悶的話,大家交個朋友啦
其實我好想識多d啱傾既朋友,擴闊生活圈子,令 ...

Ok㗎

已刪除用户

已刪除用户

水晶宮

小傑媽媽 發表於 19-8-19 10:07
我網上同實現都係2個人,網上既我好健談,好多野講,但現實既我好少出聲,冇乜話題!
...

係喎,我真人大悶蛋黎

我平時在公司可以全日唔講野,但在bk講

大宅

miffyumiffy 發表於 19-8-19 09:26

網上三唔識七,鬧佢咪鬧佢,洗摘日

這些叫真性情

伯爵府

我小學時期係最內向, 我記得我細個唔鍾意小息, 因為要同同學仔玩, 但個時好怕羞唔敢同人玩, 所以小息覺得好孤單~ 分組做Project成日好擔心無人同自已一組, 所以成日要同d班中唔受歡迎既人一組~
到到上中學, 因為無人知我咁既性格, 覺得係一個機會重新黎過, 所以大膽左好多,會主動識同學~個時終於有人覺得我好多野講~
不過我都係唔敢大大聲係自已個位同老師講野, 唔敢上台表演,小組討論唔敢太表達自已意見之類..但已經好左好多好多了
到到出黎工作, 唔洗再分組我覺得輕鬆好多 試過做cold call, 待應, 同sales, 因為工作需要要逼住同人講野, 真係大膽d既
但而家都係同一班人傾計, 如果個班人好有自己意見, 好多野講既, 我會唔敢講野, 我驚人地唔會認同同鍾意自已, 其實自已好無自信心

已刪除用户

大宅

小傑媽媽 發表於 19-8-15 18:18
我由細到大性格都好內向,講野唔敢大聲,唔太敢面對面同人接觸,所以成日比人嘲笑,大個變得好自卑!我上網 ...

一樣 所以我都冇再做野,專心湊b

已刪除用户

水晶宮

俙俙媽咪 發表於 19-8-19 10:41
我小學時期係最內向, 我記得我細個唔鍾意小息, 因為要同同學仔玩, 但個時好怕羞唔敢同人玩, 所以小息覺得好 ...

我都覺得出黎做野訓練到交際,我公司有好多唔同部門同事,或客,多數是講電話,講電話多熟落了見到面就唔會咁驚

我初頭好多野頂硬上,依家做得耐冇野,同好多人都好熟,周圍聊人吹水

我唔驚女, 只驚啲仔,尤其靚仔 , 冇接觸開,見到我又住我或來搭嗲果啲仔我好驚,或同靚仔開會都好驚

伯爵府

miffyumiffy 發表於 19-8-19 11:29
我都覺得出黎做野訓練到交際,我公司有好多唔同部門同事,或客,多數是講電話,講電話多熟落了見到面就唔 ...

咁我對住仔又唔會咁怕羞, 細個就會既

可能而家都好少見到靚仔

大宅

俙俙媽咪 發表於 19-8-19 10:41
我小學時期係最內向, 我記得我細個唔鍾意小息, 因為要同同學仔玩, 但個時好怕羞唔敢同人玩, 所以小息覺得好 ...

我都係哦

伯爵府

e度好多志同道同, 都可以開個group傾下計

已刪除用户

首頁
56789...12

尾頁

跳至