自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我唔明點樣看有否抽中?

珍珠宮

一定抽得中的
因為每次係抽哂所有號碼
要睇係睇你個號碼排第幾

一般來講,排頭兩位就有機揀樓
以今次來講,如果係48、63
就大機會揀樓
每個號碼大概有3000份申請
頭兩個號碼,已經有6000個家庭或單人

ada0707    發表於 19-8-16 09:04

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yurijm 發表於 19-8-15 19:20
一定抽得中的
因為每次係抽哂所有號碼
要睇係睇你個號碼排第幾

我唔明點解話每個號碼有3000申請?

珍珠宮

LoveDingdong 發表於 19-8-15 21:40

房委會指出,今次收到30.9萬份申請,其中綠表申請有4.7萬份,白表則有26.2萬份申請。

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/363389/%E5%B1%85%E5%B1%8B2019-%E6%94%AA%E7%8F%A0%E7%B5%90%E6%9E%9C%E5%87%BA%E7%88%90-%E6%8B%86%E8%A7%A3%E9%82%8A%E5%80%8B%E8%99%9F%E7%A2%BC%E6%9C%89%E5%BE%97%E6%8F%80%E6%A8%93

30萬份申請表除開100個號碼
平均每個號碼就有3000份申請表

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係睇最尾2個數字中唔中!!!!!!!!

琥珀宮

LoveDingdong 發表於 19-8-15 21:40

即使中第一個號碼,都有三千人分先後去㨂,即係W21148, W34548(求其作d號)都叫中第一組第一個號碼,基本唔中第一組頭10個號碼都唔駛諗㨂樓 即大家所講既唔中,其實有號碼一定中,不過10個號以外機會微,簡稱唔中

伯爵府

tansyneko 發表於 19-8-15 21:52

即使中第一個號碼,都有三千人分先後去㨂,即係W21148, W ...

請問係未第一組擇哂先到第二組?但第一組已經有3000人,其實第二組都唔係全部有得擇?第三之後已經冇機會?

大宅

tansyneko 發表於 19-8-15 21:52

即使中第一個號碼,都有三千人分先後去㨂,即係W21148, W ...

請教下,白居二都一樣?都係一二組先有機會?

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yurijm 發表於 19-8-15 21:46
房委會指出,今次收到30.9萬份申請,其中綠表申請有4.7萬份,白表則有26.2萬份申請。

https://www.hk01.c ...

明白啦!好清楚,唔該曬

子爵府

2018復活節勳章

hellohappygirl 發表於 19-8-15 22:05
請教下,白居二都一樣?都係一二組先有機會?

睇呢度
https://www.hk01.com/article/364251

珍珠宮

KCBaby2011 發表於 19-8-15 21:55
請問係未第一組擇哂先到第二組?但第一組已經有3000人,其實第二組都唔係全部有得擇?第三之後已經冇機會 ...

得4000幾個單位,第一組都3000人,之後到第二,第三咪唔洗考慮我家人都係排第三已經抽過好多次都無,白居2都係咁抽。命呀~

大宅

nownowma 發表於 19-8-16 00:11

感謝

侯爵府

Del

wcpcelia    發表於 19-8-16 08:55
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

SaBB 發表於 19-8-16 07:00
記者依據今期申請人數計算,綠白表名額為五五比,家庭綠白表名額各約1435個,以白表一般家庭8.9萬份申請計 ...

清楚明白!

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

基本唔中第一組頭5個號碼都唔駛諗㨂樓就真

大宅

mcs74 發表於 19-8-16 00:21
得4000幾個單位,第一組都3000人,之後到第二,第三咪唔洗考慮我家人都係排第三已經抽過 ...

有好多人齋抽無錢買的,你排第三好大機會。

男爵府

想問以下"申請编號" 及 "隨機排列次序" 有咩用, 佢寫要交文件審核, 要預備咩文件呢? 謝謝!

白表申請者

伯爵府

痴線ga, 白居二單身第一個no 都難中?
以後唔鬼晒錢用單身抽

首頁

尾頁

跳至