產前產後

跳至

首頁

尾頁

管理員

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 BB防敏心得分享勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 DHA勳章 +3金熱血 玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

不經不覺BB終於三個月大啦!近排發覺肚皮成日痕,先醒起生BB開刀個傷口有條疤痕形成咗。之前一直忙住湊B,而家先開始有返少少時間執靚番自己。沖涼同換衫果陣見到肚皮條開刀疤痕,都會覺得肉痛:「以前我個肚皮好滑架!」、「要同比堅尼講拜拜啦。」試過除疤貼覺得用法唔方便又易皮膚敏感。而家條疤又凸又紅,想重回生BB前光滑肚皮仲有冇可能呀?

點解會有疤痕?
醫生話喺傷口癒合嘅過程中,皮下細胞排列序同骨膠原生長數量會出現紊亂嘅情況:過量或不足嘅骨膠原生長,都會令皮膚出現疤痕,所以用除疤產品必需配合皮膚嘅新陳代謝速度,先可以發揮最大作用。

推薦新舊疤痕都啱用:喜療疤除疤凝膠
經醫生介紹,用了手術疤痕專用嘅喜療疤除疤凝膠。用咗4星期後肚皮疤痕平滑咗、疤痕印減淡咗。醫生話正常嚟講,開刀疤痕完全見唔到起碼要六個月架!喜療疤除疤凝膠含有凝膠成份,有效平復疤痕。另外,含有維他命C、維他命 E同MPS 三效淡印配方,肚皮疤痕上紅紅黑黑嘅印減淡之餘,仲唔再乾燥癢,清爽快乾唔黏膩。正呀!所以我誠意推薦俾所有將要開刀生BB嘅媽媽同有手術疤痕嘅姊妹們,呢隻喜療疤除疤凝膠真係必備恩物啊。冇咗條疤痕,皮膚光滑完美,自信返哂嚟!

靚媽小貼士:醫生教我原來傷口埋曬口/無傷口就可以即刻用啦!

我仲搵到喜療疤除疤凝膠有電子優惠券,快啲download 用優惠啦!
http://bit.ly/SiliconeProBKoffer

民房

4星期真係有效? 請問可以去邊到買到? 好想試下.

其實之前幫我生個個婦科醫生都推薦我用呢隻牌子既除疤凝膠架,不過掛住湊b同坐月,無專登出去買。

別墅

其實我都覺得凝膠好用過疤痕貼,方便啲又效果好啲。

大宅

2019勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

Quic 發表於 19-8-19 17:14
其實我都覺得凝膠好用過疤痕貼,方便啲又效果好啲。

搽薄薄一層,方便易用,但要勤力同持續使用

大宅

BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

朋友開刀生完我有送俾佢,佢話係work嘅,條疤淡咗平咗好多

別墅

生完幾時可以開始用除疤凝膠呀?

大宅

我自己覺得貼方便D, 唔會唔記得搽 ^^

別墅

回覆 Carmanman 的帖子

可能我條疤比較粗,次次用親貼都會有一啲位會飛起左。但如果有凝膠就好似可以每個位都一定可以cover到咁。

民房

醫生咁岩介紹我用,用落去係幾舒服,好過用貼!

民房

我朋友都有用過, 效果真係唔錯, 開完刀條疤recover得幾好!
但佢話要留意搽個時要順一個方向搽, 唔好反覆搽, 否則效果會唔太好.

民房

之前有朋友最後都係要開刀生,開頭疤痕都唔算明顯,但好彩提左佢要用去疤嘅產品,佢keep住用左喜療疤除疤凝膠一個月,條疤痕真係淡左好多呀,完全係佢意料之外^^

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊