時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

惡晒航空真係好黑暗!

http://blog.dwnews.com/post-1152682.html

近期,港毒廢青連續幾日喺香港國際機場堵塞客運大樓,阻止乘客登機,甚至公然用私刑迫害大陸遊客及記者,上萬人好似「曱甴」咁佔領機場,導致機場陷入癱瘓。世界各地飛來香港嘅航班冇辦法起飛,香港飛去世界各地嘅航班被迫取消,大量旅客滯留機場,怨罵之聲不絕。被稱為世界十大航空港嘅香港國際機場已變成“死港”。連續多日嘅暴動,已經嚴重影響咗香港經濟,極大破壞咗香港法治和秩序。

好多人感到疑惑,大家口中嘅“無腦廢青”,為乜嘢會有咁大嘅動員能力和組織能力?

珍珠宮

是啊,如果單靠呢啲無知廢青自己,香港早就恢復秩序啦。

近期,有國泰航空內部員工爆出大批猛料,直指大鬧機場嘅廢青們背後嘅嗰股神秘力量——“國泰航空管理高層”。其中仲包括數萬嘅廢青喺點蚊俾組織起身形成“戰鬥力”嘅。看完呢啲爆料,嗰啲掩藏喺骯髒面紗下嘅真相終於浮出水面。

大家都知道,國泰航空歷來支持港獨、台獨。據爆料者講,國泰航空嘅華人董事盧家培及其團隊高管成員、空乘主管SALLYWOO、安全飛行學校主管DEREK HON以及多名空乘空姐都喺香港反對派支持者。

珍珠宮

近期多起國泰航空員工罷工事件,亦都喺盧家培暗中支持國泰航空公司工會主席吳敏兒操控嘅,共同煽動組織工會開展罷工運動,並同警隊進行全力對抗。工會勢力龐大,會員多達6000人,長期以來喺香港社運、工運活動中扮演住重要角色。該工會喺國泰航空城嘅集團大廈內擁有專門辦公室,自今年6月起專門設置“連儂牆”,公開煽動員工參與“政治罷工”,並稱因罷工而缺勤將唔會受公司處理。

爆料者講,呢個“連儂牆”就喺國泰航空員工進行罷工運動嘅專門組織。“連儂牆”分組嚴密,分工詳實,管理專業,組織起集會罷工運動手法熟練,堪比CIA。

珍珠宮

“連儂牆”下設文宣組、放映組、勇武組、物資組、救火組、設計組、協調組。其中,文宣組負責制作、列印、分發傳單;放映組負責拿住播放機喺遊行示威嘅時候播放文宣視頻;勇武組主要喺蒙面打手,負責暴力對抗政府機關和警員;物資組負責收集、發放示威遊行過程中使用嘅口罩、頭盔、棍棒、鐵鉗、約束帶、雨傘等物資;救火組負責救護受傷人員;設計組負責設計、張貼海報;協調組負責組織非暴力人員上街遊行。“連儂牆”組織特別重視通過文宣組為罷工活動造勢,文宣組成員線上溝通、製作和傳發檔、圖片,但線下互不認識,亦唔組織開會,具有極強嘅保密意識。

珍珠宮

如果話冇專業嘅情報人員對佢哋培訓過,你信冇?

可以話,國泰航空由高層董事到底層員工,上上下下活躍著“港毒”嘅身影。有呢只無形嘅黑手喺背後操控,香港機場點會唔“淪陷”?

實際上,國泰航空喺機場發動參與連續多日和暴亂,香港機場管理局亦有不可推卸嘅責任。香港機場管理局嘅默許放縱和暗中支持,都喺明眼人睇得出來嘅。前幾日大陸遊客喺機場被毆打,當警員趕到後,機場保安拒絕警員入內,理由喺“冇發生罪案”。

珍珠宮

8月14日,香港機場發出臨時禁制令,但問題喺:效果點?我哋睇到嘅效果喺冇機場嘅安保力量出現喺相應區域,去行使維持秩序、阻止暴力行徑嘅正常職權,一唔喺就同黑衣人有講有笑,一唔喺就對違法行為熟視無睹。甚至曝出機場出臺禁制令後,一署名為“空管主任”嘅人員教黑衣人點樣繞過禁制令,比如帶上護照假裝普通遊客,互相扮作唔識,每個人推個車佔用更大空間等等。所以香港機場管理局話自己已經盡咗力,你信冇?

而家,面對中國民航局嘅強勢施壓,國泰航空被迫只能暫時放低姿態,香港機場亦頻發聲明甚至出臺禁令。但喺咁樣嘅退讓,會唔會成為佢哋以退為進嘅策略呢?

珍珠宮

喺我哋睇來,呢啲喺本質上就喺支持反對派嘅高層和員工,就好似捕獵前伏地觀察嘅野狼群,一旦機會來臨,佢哋就會瞬間騰躍而起,兇相畢露。

只有團結更多勇敢、理智嘅人群,高舉正義之劍斬掉頭狼,分化狼群,使呢啲為害一方嘅野狼,成為“喪家之犬”,使香港國際機場重新煥發活力!

伯爵府

真黑暗

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

SEPS 發表於 19-8-17 05:26
喺我哋睇來,呢啲喺本質上就喺支持反對派嘅高層和員工,就好似捕獵前伏地觀察嘅野狼群,一旦機會來臨,佢哋 ...

最好中國全面制裁,等佢執粒啦

侯爵府

ilovematthew 發表於 19-8-17 06:56
最好中國全面制裁,等佢執粒啦

唔知制制到機場內的黃屍呢? 機場內部職員都可以做到好多野! 要搞死香港, 易過借火...

大宅

回覆樓主:

唔怪得之啦,有次經過沙田新城市,撞啱d曱甴係度攪集會,見到同聽到佢哋係有人assign唔同嘅task比d曱甴,真係非常有組織同效率
原來有甘大間公司backup
賺香港人錢,又出賣香港,真係賤

侯爵府

SEPS 發表於 19-8-17 05:26
喺我哋睇來,呢啲喺本質上就喺支持反對派嘅高層和員工,就好似捕獵前伏地觀察嘅野狼群,一旦機會來臨,佢哋 ...

真係一個曱甴竇

子爵府

原來呢班狼子野心嘅人,一直潛伏係我哋嘅社會咁耐…

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

政治真係黑暗

公爵府

CX換血啦

子爵府

狼子野心,政府無能,中央能否做多一點,唔好俾佢哋再有翻身的機會呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章

water-lily 發表於 19-8-17 08:16
CX換血啦

同意

伯爵府

water-lily 發表於 19-8-17 08:16
CX換血啦

珍珠宮

親子王國15週年勳章

catmervin 發表於 19-8-17 08:23
狼子野心,政府無能,中央能否做多一點,唔好俾佢哋再有翻身的機會呢? ...

黃屍曱甴毒禍不除,香港難有安寧。

首頁

尾頁

跳至