時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

我睇到都覺得不知所謂,好似反到以前嗰啲買國賊,一班垃圾!

hungng    發表於 19-8-17 15:47

大宅

回覆樓主:

真係好嬲!

象牙宮

唔明香港真係攪死左,大家會有好處嗎?
佢地目的係咩?

侯爵府

mercurycc 發表於 19-8-17 10:56
唔明香港真係攪死左,大家會有好處嗎?
佢地目的係咩?

陳浩天仲呼籲世界制裁香港

男爵府

convenient 發表於 19-8-17 09:35
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190817/mobile/odn-20190817-0817_00176_026.html

“大專界攬炒 ...

身為立稅人,香港的教育制度真的好有問題。每年香港要比幾多資助去栽培呢班人?我寧願收一些低一兩分的雙生去教,去培育。好過栽培呢班出賣香港的所謂大專生。

公爵府

牛年勳章

iloveo 發表於 19-8-17 11:00
身為立稅人,香港的教育制度真的好有問題。每年香港要比幾多資助去栽培呢班人?我寧願收一些低一兩分的雙 ...

黄老師當道!無辦法!

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

P-boy 發表於 19-8-17 10:04
唔好講咁遠,睇下新聞都知當年港英政府搞個居英權,只有少數精英才有,大部分人都是攞BNO,即英國唔要你呀! ...

雖然我好掛住事頭婆,但人地已經唔要我地㗎啦,已經回歸咗廿幾年,仲有咩可以改變?呢幾個月,英國都冇理過我地

大宅

呢個新聞我都睇到好嬲,我真係想知佢地貢獻左幾多又想攞返幾多?成日覺得個社會欠左佢地,一條逃犯條例點解可以令佢地變成受害者,要全世界關注?

hungng    發表於 19-8-17 15:48

男爵府

話分兩頭,如果無外國幫手,係好難同共產黨抵抗。

hungng    發表於 19-8-17 15:48

珍珠宮

https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190817/mobile/odn-20190817-0817_00176_026.html

“大專界攬炒 ...

應該小學開始教中史

大宅

蛋豬 發表於 19-8-17 11:10
呢個新聞我都睇到好嬲,我真係想知佢地貢獻左幾多又想攞返幾多?成日覺得個社會欠左佢地,一條逃犯條例點解 ...

細個父母係教我地要自己努力工作, 唔好乜都諗住靠人靠政府, 呢個世界冇人係欠咗你的

別墅

借位post!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

talktime 發表於 19-8-17 11:15
應該小學開始教中史

中史可惜已經不是初中的必修科,
不過而家黃老師太多, 都好難中立去教

大宅

“大專界攬炒 ...

班讀屎片既垃圾認賊作父!佢哋同佢哋既下一代一定有報應!!

hungng    發表於 19-8-17 15:49

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

強烈要求取消通識科, 必收中史科, 認識自己的國家。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

漢汗

伯爵府

成班讀片片

大宅

見到佢地好心痛,强烈要求小學中學都要有國民教育。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

依班人真係垃圾!知所謂!自私精
成班白痴到以為外國真係會攬你哋!你哋連做佢哋嘅狗都没資格!香港好多貧窮家庭已經好惨,日捱夜捱先夠支出,係咪要所有人包括佢哋班垃圾嘅屋企人失晒業先安樂

首頁

尾頁

跳至