夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

C6一向幫手接小朋友放學,最近我發覺到一樣嘢,就係覺得佢對一個媽咪頗有好感。可能我一直都好少去學校接放學啦,突然有一次,個媽咪話多謝我c6幫佢做一些事情,其實我當堂全不知情,我表面當然客氣地話:you are welcome啦。不過都奇怪,c6成日係我面前提佢,好似對人好有興趣喎。其實會不會我自己想多咗啦。 個女人老公長期出差,我依年從未見過。c6由舊年開學9月已開始留意人,初初我冇留意,仲有咁多年,你叫我點??

大宅

點解冇人覆我架?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Yumi86Wong 發表於 19-8-17 14:46
C6一向幫手接小朋友放學,最近我發覺到一樣嘢,就係覺得佢對一個媽咪頗有好感。可能我一直都好少去學校接放 ...
相信你係新手星期六係甘樣

大宅

同學仔媽咪咩質素?

大宅

回覆 ho6412 的帖子

幾好

子爵府

Yumi86Wong 發表於 19-8-17 17:18
回覆 ho6412 的帖子

幾好

咁就小心D,就算神女無意都唔代表不影響你家庭,最好找一日請假,扮下野,安排下又或突然外出工作提早放之類,一齊接放學,看看你老公的反應。

大宅

C6一向幫手接小朋友放學,最近我發覺到一樣嘢,就係覺得佢對一個媽咪頗有好感。可能我一直都好少去學校接放 ...

大家同學仔家長,大家幫忙下,或者小朋友好傾d,我又覺得無乜問題喎,況且大家都有各自嘅屋企,同一間學校,家長與家長間大家都會有條底線,唔會咁過火嘅!唔好唸太多!

大宅

回覆 PTMCYS 的帖子

我都覺得這個家長有點別有用心啊。初初我只係甘唸,幫下人啫

大宅

回覆 Yusum 的帖子

我都係甘唸啊。但始終女人比較敏感

珍珠宮

你老公肯定對人有好感,否則佢吾會成日提起佢

大宅

回覆 anna59 的帖子

我覺得一定有好感

大宅

如果要有野應該完全唔提起先驚?

珍珠宮

回覆 Yumi86Wong 的帖子

有一次,睇YouTube, 大家真風騷,李麗蕊話D心理學家講,男人對女人有好感,一定會在行為及語言上表現出黎,好容易比人知,同女人吾同。不過,可能個女人吾so佢,當佢普通朋友

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我記得夫妻版曾經有個case就係老公搭上小朋友同學個媽媽,世事乜都有可能。不妨出力鞏固下夫妻感情,辛苦D,自己去接放學,避免你老公繼續和對方接觸。

大宅

哈,我甘唸會不會其實c6想激我等呷醋及緊張佢呢?

大宅

soso1227 發表於 19-8-17 20:14
我記得夫妻版曾經有個case就係老公搭上小朋友同學個媽媽,世事乜都有可能。不妨出力鞏固下夫妻感情,辛苦D ...

世界上的確乜野都係有可能發生!但我會咁睇,人會變月會圓,如果個男人真係要變起上來,就算點留都係留唔住個心,其實「做好自己」就已經足夠!
避免個老公同同學媽咪接觸,就會變成瓜田李下!即使唔係都變成係嘅感覺!
人地點唸點做點對你老公都好,你自己控制唔到,但自己可以控制好自己,最重要唔好令自己老公難堪!

珍珠宮

咁又未必激你,你老公可能對佢一見鍾情

大宅

最奇怪係c6幫過佢乜手我蒙在鼓裡,個女突然多謝我添。真的別有用心

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 Yusum 的帖子

樓主C6未必有野,但人性唔可以考驗。明知貓食魚,無理由日日放條魚在佢面前。俾太多機會佢地見面,就唔係hi-bye friend咁簡單,樓主第六感話佢知有唔妥,就小心D吧

珍珠宮

正面睇,男人比較粗枝大葉,佢幫左人,覺得好少事,所以無同你講。另一個角度,佢有心吾講比你知

首頁

尾頁

跳至